Siniša Mali
Ministarstvo finansija
Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

On je naveo da je novi objekat zajednički projekat Vlade Republike Srbije i Grada Beograda.

Pročitajte još:

„Neizmerno sam srećan i ponosan što smo se ovde okupili, ne postoji lepši i bolji poklon za 61. rođendan Prihvatilišta i drago mi je što smo ispunili obećanje, obezbedili najkvalitetnije, najbolje uslove u ovom delu Evrope, da pomognemo svoj deci kojoj je pomoć najpotrebnija, da u okruženju koje je najbolje za njih dobiju podršku i prvu pomoć“, rekao je Mali.

Ministar ističe da je ponosan što je od početka bio uključen u njegovu realizaciju. On je podsetio da je prethodni objekat imao svega 250 kvadrata, ali u potpunosti neuslovnih, i istakao da to nije bila prava slika Beograda, zbog čega je to trebalo promeniti.

Preporučujemo i ovo:

„Drago mi je što smo deci uspeli da obezbedimo prave uslove, a građanima Beograda da pokažemo šta nam je prioritet. I 2014. godine, kada smo od prethodne vlasti nasledili ogromne dugove, grad koji je bio pred bankrotom, uspeli smo da konsolidujemo javne finansije i građani sada vide rezultat. Kada imate novac u kasi, onda možete da izdvajate, pogotovo u objekte koji su za javne namene, za one kojima su naša pomoć i naša briga najpotrebniji, a to su upravo deca“, istakao je Mali.

Ministar finansija se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji projekta i istakao da je za sve njih najveća nagrada kada vide nasmejana lica dece, koja su bila ozarena kada su upaljene svećice na rođendanskoj torti Prihvatilišta i kada su videli objekat koji je u potpunosti uređen i od sutra otvoren za njih.

Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da projekat novog Prihvatilišta za decu pokazuje kako zajedno Republika Srbija i Grad Beograd mogu da unapređuju život u prestonici, posebno kada je reč o najugroženijim kategorijama stanovništva, naročito deci. On je kazao da je zajedno u ovu instituciju uloženo više od milion evra, odnosno oko 120 miliona dinara, i zahvalio ministru Malom što je inicirao ovaj projekat.

Svečanom otvaranju Prihvatilišta prisustvovao je i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je naveo da je ovim pokazana društvena odgovornost u zbrinjavanju dece koja nemaju svoj dom. On je najavio da će ove godine novim zakonom i zaštitnikom dece biti obeleženo 30 godina od donošenja Konvencije UN o pravima deteta.

Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Deca i direktorka Prihvatilišta Danijela Stajković su ovom prilikom uručili simbolične ključeve Prihvatilišta ministru finansija Siniši Malom, zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću i sekretarki za socijalnu zaštitu Nataši Stanisavljević, nakon čega je posađena jelka – „drvo budućnosti“.

Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Prihvatilište za decu i mlade je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu, koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. Za 60 godina rada, zbrinuto je oko 70.000 dece.

 

Komentari (5)

Viktor

25.02.2019 18:51

Ovo su projekti koji znače, svaka realizacija donosi osmehe i zadovoljstvo građana.

Slavica

25.02.2019 18:57

Kao i uvek ministar i bivsi gradonacelnik ispuni sve sto obeca, sve sto je u njegovim rukama to se i odradi do kraja, za svaku pohvalu.

Slavica

25.02.2019 19:00

Srecan rodjendan, sva deca zasluzuju najbolje uslove i najlepsi osmeh.

Milan

25.02.2019 20:04

Prihvatilište je otvoreno, ispunjeno je obećanje, obezbedjeni su najkvalitetniji i najbolji uslovi u ovom delu Evrope za decu kojoj je pomoć najpotrebnija!

Svetigora

25.02.2019 21:04

Prihvatilišta moraju biti dobro opremljena, kako bi se bar malo ublažio težak život ove dece.