Učionica klupa škola
Dejan Briza
Učionica klupa škola

Dejan Briza

Učionica klupa škola, Foto: Dejan Briza

 

Profesor fizike Z.O. u Sedmoj beogradskoj gimnaziji nakon rasprave tokom časa ošamario je danas dve učenice drugog razreda te gimnazije.

Umešao se i jedan učenik koji je želeo da zaštiti drugarice i on je udario profesora.

Incident se dogodio tokom trećeg časa gde su učenici nezadovoljni načinom ocenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od Z.O. i koji su kriterijumi za ocenjivanje.

"Profesor je objašnjavao kriterijume ocenjivanja, a devojčica J.K se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar", kaže za Tanjug pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Da bi zaštitio drugarice umešao se učenik koji je udario nastavnika.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kitanović kaže da su čuli vrisku dece u odeljenju i da su ona i direktor škole odmah reagovali. Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je ona ostala u učionici da smiri đake.

Škola je o svemu odmah obavestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvete.

Pozvana je i Hitna pomoć koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podneo zahtev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ucenika, za šta su predvidene novcana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (clan 166. ZOSOV)", navode u Ministarstvu prosvete.

Komentari (3)

Pera

18.04.2019 15:45

Kakvi su danasnji mladi, bez obzira, bez savesti, bez domaceg vaspitanja, kako mi rece kum za svoju cerku, pa ona nezna sta je stid, kad sam je za nesto rekao da se stidi, gledala me je bledo !

Srba

18.04.2019 19:30

Ruka mu se pozlatila.

bobi

18.04.2019 19:38

Ma dozvolite deci da bicuju profesore !!!