Goran Vesić
Printscreen
Dan komunalne delatnosti, Goran Vesić

Beoinfo

Dan komunalne delatnosti, Goran Vesić, Foto: Beoinfo

 

Budžet Grada Beograda ove godine iznosi 1,134 milijarde evra i to je rekordan iznos u istoriji glavnog grada, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da se u saradnji sa Vladom Srbije realizuju mnogi projekti te da ona učestvuje u njihovom finansiranju.

Vesić je gostujući na TV Pink rekao da ova vlast za razliku od prethodne uređuje fasade, parkove, ulice i da za to ima novca u budžetu.

Upitan o komentarima opozicije o tome da je Vlada Srbije na racun Grada Beograda uplatila 220 miliona dinara i pitanjima čemu je novac namenjen, Vesić je odgovorio da oni verovatno misle da to treba da se krije, kao u njihovo vreme.

VESIĆ ŽESTOKO OPLEO PO LIDERU SZS "Đilasova kolumna može da se prepriča u jednoj rečenici - 'Nisam krao, majke mi'"

"Grad Beograd se hvali punom kasom, jer kasa jeste puna. Pre pet godina kada je Ðilas smenjen u skupštini grada Beograda, on je gradu ostavio budžet od 630 miliona evra i 1, 2 milijarde duga, malo više nego što ima naš sadašnji budžet. Za pet godina smo uspeli to da dupliramo i zato se sve radi u Beogradu, fasade, sređuju parkovi, ulice jer grad Beograd ima novca", rekoa je Vesić.

On je dodao da Grad Beograd ima mnogo zajedničkih projekata sa Vladom te da je normalno da ona učestvuje u finansiranju, i da je ponosan na to što za razliku od prethodne vlasti opštine, gradovi i republika sarađuju.

"Mi radimo zajedno da Srbija postane bolje, tu nema nikakvih tajni", rekao je Vesić.

Objasnio je da je 220 miliona dinara Vlada Srbije opredelila za izgradnju Doma zdravlja u Borči, gde živi oko 150 .000 ljudi.

 

"Urađen je projekat doma zdravlja, od 1. juna ove godine domovi zdravlja prešli u nadležzost Republike Srbije, tako da je normalno da vlada obezbedi novac, a to je neophodno za građane. Ti koji napadaju treba da kažu građanima Borče da li su oni protiv toga da imaju dom zdravlja", istakao je Vesić.

On je naveo da u Beogradu ima 2.000 aktivnih gradilišta, i da je zaključno sa 31. avgustom izdato građevinskih dozvola za oko 600.000 kvadarata, odnosno 800 lokacijskih uslova- 30 odsto više nego u prethodnoj godini, i da to pokazuje da se u Beogradu sve više gradi.

Upitan o održavanju okruglih stolova na FPN, Vesić je rekao da se predstavnicima dela opozicije okupljenih u SZS ne dopada nikakva vrsta razgovora jer nemaju nikakvu ideju.

Retrospektiva Trga Republike kroz vreme!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 01.09.2019. 13:49 Vremenom, širio se i razvijao do današnjih dimenzija i uređivan je na različite načine Trg republike, Foto: Alo! Od svog formiranja, pre više od 150 godina, Trg republike, tada poznat pod imenom Pozorišni trg, prošao je mnoge promene i imao mnoge namene. AUTOR: Alo.rs/I.L.

 

"Bio sam na jednom od razgovora, gde se govorilo o medijima, nisam čuo nijednu suvislu ideju ili neku novu ideju", rekao je Vesić.

Dodao je da je SNS bila veoma konstruktivna, da su predstavnici vladajuće stranke odlazili na sastanke davali ideje i bili spremni da prihvate sve što je razumno, i što je u skladu sa zakonom.

"S druge strane, imali smo neke od opozicionih stranaka koje su dolazile i želele da razgovaraju i Ðilasa kome je od početka to bio alibi da ne razgovara, jer mu izbori nisu potrebni. On nema stranku, nema ljude, zna da će izgubiti na izborima", rekao je Vesić dodajući da je njegov plan da ubedi sve opozicione stranke da bojkotuju razgovore.

 

 

 

Komentari (1)