Železnice Srbije
Milorad Milanković
Zorana Mihajlović

Tanjug/Sava Radovanović

Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pročitajte još:

 

Mihajlovićeva je rekla, saopštilo je ministarstvo, da je jedna od inicijativa koja bi trebalo da se realizuje produženje linije BG voza do Pančeva, a koja je dogovorena na sastanku sa predstavnicima tog grada i ostalih opština Južnobanatskog okruga u Pančevu krajem marta.

Pored toga, kako je navela, Srbija voz će u saradnji sa Gradom Beogradom nastaviti da unapređuje sistem BG voza i uvodi nove linije, a najpre do Lazarevca i Mladenovca.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je plan grada da kroz razvoj železničke infrastrukture u Beogradu i uvođenje novih linija BG voza omogući bolje povezivanje prigradskih opština kao što su Lazarevac, Mladenovac, Surčin, sa centrom grada.

Preporučujemo i ovo:

 

Na sastanku je, između ostalog, rečeno da će se razmotriti da se, dok traje rekonstrukcija pruge Jajinci - Mala Krsna, uvedu dodatni polasci vozova iz Mladenovca u špicu, a da po završetku rekonstrukcije polasci budu u redovnim intervalima.

Sastanku su prisustvovali direktori Srbija voza Jugoslav Jović, Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić, Srbija karga Dušan Garibović, Železnica Srbije a. d. Goran Adžić, kao i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, navedeno je u saopštenju.