Spomenik Kalemegdan
Promo
Spomenik Kalemegdan

Promo

Spomenik Kalemegdan, Foto: Promo

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove ulice.

Nova javna nabavka raspisana je nakon što na prošli tender nije prispela nijedna ponuda.

Slavija u bojama britanske zastave

PrintscreenYoutube

Slavija u bojama britanske zastave, Foto: PrintscreenYoutube

Kako se u pozivu navodi, predviđeno je fazno izvođenje radova kroz sedam faza i to najpre od Trga republike do Kneginje Ljubice, a potom od Kneginje Ljubice do Studentskog trga.

Treća faza obuhvataće radove na Akademskom trgu ispred Filozofskog fakulteta, a onda slede radovi na Studentskom trgu, od Studentskog trga do Ulice kralja Petra.

U poslednje dve faze radiće se Ulica kralja Petra od Knez Mihailove do Uzun Mirkove ulice, kao i Uzun Mirkova od kralja Petra do Tadeuša Košćuška.

Projekat treba da obuhvati popločavanje plemenitim materijalima (kamen, drvo, metal) na svim navedenim površinama, uklapanja novog popločavanja u postojeće stanje popločavanja Knez Mihailove ulice, predlog urbane opreme i mobilijara sa opisima koji precizno definišu kako se nabavljaju, ugrađuju i održavaju, projekat iluminacije sa predlozima funkcionalnog i dekorativnog osvetljenja, sa utvrđenim tipovima svetiljki, prikazima detalja, izborom svetlosnih elemenata i predlogom njihovog izgleda, kao i projekat hortikulturnog rešenja sa izborom vegetacije, vrstom sadnica i načinom održavanja.

Rešenje treba da poštuje predloge rešenja prvonagrađenih projekata za Trg republike i komercijalnostambeno-poslovni kompleks u Rajićevoj ulici (koji izlazi na Uzun Mirkovu ulicu) i da teži uklapanju, navodi se u dokumentaciji.

Pored tramvajske pruge projektom je potrebno obuhvatiti projektovanje obostrane biciklističke staze, od početka Vasine ulice do uklapanja sa prelaskom u Kalemegdansku tvrđavu, minimalne širine 2 m po smeru.

Rok za izradu tehničke dokumentacije je 290 dana, a rok za podnošenje ponuda 24. avgust 2020. godine.