vrtić, deca
Tanjug
vrtić, deca

Tanjug

vrtić, deca Foto: Tanjug

Grad je spreman da u roku od 24 časa otvori SOS vrtić ako se za to pokaže potreba, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da odluka o tome zavisi od Vlade Srbije i od broja dece koja bi se smestila.

Vesić je na TV Pink istakao da je Grad do sada dobio svega nekoliko zahteva i da je reč o roditeljima koji su pozitivni na virus korona, a čija bi deca eventualno mogla da budu smeštena u vrtić.

On je rekao da je Grad spreman da angažuje vaspitačice koje imaju punu platu u Beogradu i naglasio da mnoge od njih i inače volontiraju, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Vesić je najavio i da će svi honorarni umetnici dobiti honorar i podsetio da mu se na početku krize obratio Voja Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika, koji mu je ukazao na taj problem.

Vesić je naglasio da su glumci i drugi umetnici koji su honorarno angažovani u pozorištima, ostali bez primanja i pojasnio da je Grad doneo odluku da sredstva, koja su inače određena za konkurse u oblasti kulture, preusmeri za pomoć umetnicima.

Pojasnio je da će spiskoviti sa tačnim brojem umetnika biti završeni do utorka i da će svi dobiti za dva meseca pomoć koja, prema Vesićevim rečima, neće biti manja od minimalne zarade.

Komentari (1)

Tanja

11.04.2020 13:46

Ne čujemo ništa o Romima. Da li je to diskriminacija...?