Ada Ciganlija, leto, vrućine
Alo!/Ana Paunković
Ada Ciganlija, leto, vrućine

Alo!/Ana Paunković

Ada Ciganlija, leto, vrućine, Foto: Alo!/Ana Paunković

Sezona kupanja na Beogradskom moru trebalo bi da počne 13. juna, a Gradski zavod za javno zdravlje (GZZJZ) izdao je čitavu seriju preporuka i mera koje bi trebalo da se ispoštuju.

* Fizička udaljenost se odnosi i na korišćenje plaža, što znači da je preporučeno rastojanje između posetilaca dva metra u svim pravcima.

* Sav plažni inventar mora biti dezinfikovan nakon svakog posetioca.

* Pravilo fizičke udaljenosti važi i tokom boravka u vodi.

* Imajući u vidu da se radi o prirodnoj vodi koja nije dezinfikovana i ne sadrži rezidualno dezinfekciono sredstvo, neophodno je striktno pridržavanje mera lične higijene od strane kupača: ne dolazak na kupalište u slučaju postojanja bilo kog simptoma respiratorne ili druge infekcije, obavezno korišćenje toaleta, obavezno tuširanje pre i nakon kupanja, često pranje i dezinfekcija ruku.

Vrućina, plaža, sunčanje, Ada Ciganlija

Alo!/Vladimir Marković

Vrućina, plaža, sunčanje, Ada Ciganlija, Foto: Alo!/Vladimir Marković

* Sve sanitarne prostorije obavezno opremiti toaletnim papirom, sapunom, papirnim ubrusima i dozerima za dezinfekciju ruku. Kante za smeće u toaletima moraju biti bezkontaktne, sa poklopcima.

* Postaviti dovoljan broj kanti za smeće na celokupnom uređenom prostoru Ade Ciganlije i Ciganlije i redovno ih prazniti.

* U radu ugostiteljskih objekata moraju se poštovati aktuelne stručne preporuke koje se odnose na rad tih objekata.

* Neophodno je i pridržavanje stručnih preporuka za dečja igrališta, vežbališta i sportove na otvorenom, odnosno za sve aktivnosti koje se odvijaju u zaleđu kupališta.

* Sve manifestacije treba usaglasiti sa trenutno važećom merom zabrane okupljanja, a uz obezbeđenje poštovanja prethodno navedenih opštih preporuka.

 

Komentari (1)

Brk

22.05.2020 19:07

Javljam se da licno operem leđa svakoj dobroj ribi od 21 do 51 godine!