Vrtić
Profimedia.rs
Vrtić

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

U privatnom beogradskom obdaništu pojavila se salmonela i od nje je do sad, kako za "Telegraf" kaže jedan od roditelja, obolela kuvarica, jedna od vaspitačica i nekoliko dece.

Obdanište radi, ali ne prima decu bez potvrda da su zdravi, a ne žele ni da vrate novac za dane kada deca nisu dolazila, iako su se, po svemu sudeći, razbolela u njihovoj kuhinji.

Naime, privatna predškolska ustanova na Zvezdari, koja ima svoju kuhinju, iz bezbednosnih razloga, "kako se dece na bi razboljevala od keteringa i firmi koje se bave proizvodnjom hrane", dokaz je da bakterijske infekcije ne "biraju" samo državne vrtiće i škole.

Prema rečima majke devojčice koja ide tamo, od vrtića si dobili obaveštenje o zarazi tek kada se nekoliko dece, učiteljica, pa i sama kuvarica koja priprema hranu, razbolela.

- Ćerka mi je dobila dijareju pre jedno dve nedelje. Posle nekoliko dana, stanje joj se poboljšalo, a analize stolice nisu pokazivale bilo kakvu infekciju. Tek treća analiza je pokazala da ima salmonelu, ali tad su nas već obavestili da se više njih razbolelo. Dete mi nije išlo dve nedelje u obdanište i neće još najmanje dve dok se sve ne sredi, ali u ustanovi uredno traže da im platim i to što je nismo vodili, dakle punih 38.000 za ceo mesec. Povrh svega, sve laboratorijske analize sam platila iz svog džepa - jada se majka.

Devojčica se trenutno oporavlja, ali obdanište nije zatvoreno. Zdravstvena inspekcija je, navodno, utvrdila da nema potrebe da ne rade.

S namerom da proverimo navode roditelja, kao i zašto i dalje rade, uprkos tome što vlada stomačna infekcija, novinari su kontaktirali direktora predškoske ustanove, ali on nije želeo da daje izjavu uz obrazloženje "da će se javiti, ukoliko se bude smatralo potrebnim".

Komentari (3)

Vbh

19.06.2018 23:14

Ma ove majke, bogatasice, misle da su kupile i zdravlje deteta u privatnom vrticu. Najstrokavija deca i jesu u privatnom vrticu, i najmanje zdrava.

deltakid

19.06.2018 23:18

Bitno je da roditelji traže pare nazad ? Bolest dece , ozbiljnost zaraze ... ništa !

Milica

19.06.2018 23:48

Kakvi ljubomorni komentari! Uzas! Svako salje svoje dete tamo gde on ceni da mu najvise odgovara i sto moze sebi da priusti. U cemu je tu problem?