Nelegalni objekat
Alo.rs
Nelegalni objekat

Alo.rs

Nelegalni objekat, Foto: Alo.rs

Ovaj objekat nalazio se na keju duže od tri decenije, a na osnovu naloga grada vlasnik objekta, kompanija "Kepa komerc", sama je porušila svoj nelegalni objekat, prenosi "Blic" i dodaje da će na mestu gde se nalazio ovaj restoran biti ulaz na novu pasarelu koja će spajati Savski trg i Kalemegdan.

Pročitajte još:

Stupanjem na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji u novembru prošle godine, nadležnost građevinske inspekcije na teritoriji grada Beograda je poverena gradskom Sekretarijatu za inspekcijske poslove i nadzor više ne obavljaju opštinski inspektori.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je ranije da je grad od januara počeo s rušenjem bespravnih objekata, a prvo onih koji se nalaze na javnom zemljištu namenjenom izgradnji infrastrukture.

Preporučujemo i ovo:

Jedan od takvih objekata, uklonjen zbog potreba gradnje infrastrukture, bila je trospratnica od 1.600 kvadrata na Adi Huji, gde je predviđena trasa budućeg metroa.

Od stupanja na snagu tog zakona, gradski inspektori zatvorili su više od 130 bespravnih gradilišta na području Beograda.

Nelegalni objekat

Alo.rs

Nelegalni objekat, Foto: Alo.rs

Prema najavama gradskih vlasti, prestonicu u budućnosti čeka stajanje na put nelegalnim investitorima, a uskoro bi trebalo da bude objavljen i spisak objekata koji će biti porušeni.