Goran Vesić
Alo!/ Rajko Ristić
Goran Vesić

Alo!/ Rajko Ristić

Goran Vesić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

– Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda izabrala je izvođače za projektovanje i izgradnju četiri nova dečija vrtića. Vrtići se nalaze u Novogradskoj ulici u Zemunu, na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu, u Filmskom gradu na Čukarici i u Obrenovcu. Ukupna vrednost koja će biti ugovorena za projektovanje i izgradnju sva četiri objekta je 775 miliona dinara bruto. Rok za izradu kompletne tehničke dokumentacije i izvođenje radova na pojedinačnim objektima je od 12 do 15 meseci, zavisno od vrtića. U novoizgrađenim vrtićima biće mesta za 775 mališana – rekao je Vesić.

On je istakao da je Grad Beograd početkom ove godine doneo Program izgradnje objekata predškolskog obrazovanja kojim je predviđeno finansiranje i realizacija predškolskih ustanova na teritoriji grada, odnosno na opštinama gde postoji potreba za izgradnjom ovakvih objekata, a radi prihvatanja većeg broja dece predškolskog uzrasta.

– Projektovanje i izgradnja prva četiri objekta odabrani su u saradnji sa gradskim opštinama i nadležnim sekretarijatom, kao i i u skladu sa imovinsko-pravnim statusom zemljišta, odnosno stepenom opremljenosti lokacija infrastrukturom neophodnom za funkcionisanje objekata – naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, ugovorima za projektovanje i izgradnju realizovaće se tipski objekti po sistemu „ključ u ruke”, što će, dodao je, omogućiti da po završetku izgradnje objekti budu potpuno opremljeni i spremni za upotrebu.

Vrtić, deca, roditelji

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

– Projektovaće se najefikasnija i najekonomičnija rešenja, tako da će prostor za igru dece biti organizovan u unutrašnjosti parcele, dok će prostorije za boravak dece biti u dvorišnom delu objekta, a prateći sadržaji prema ulici, kako bi se osigurala maksimalna bezbednost. Objekti će biti građeni od kvalitetnih i trajnih materijala koji zadovoljavaju tražene norme za ovu vrstu objekta i koji moraju da budi ekološki ispravni i primenjivi na objektima u kojima borave deca – pojasnio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je dodao da je ovim programom predviđena izgradnja 17 novih vrtića i dodao da danas u Beogradu u vrtiće ide oko 70 hiljada dece, dok je samo pet godina ranije broj dece u vrtićima bio skoro duplo manji, kao i da danas roditelji za boravak deteta u vrtiću plaćaju oko 5.500 dinara, dok je pre pet godina plaćano 9.500 dinara.

Vučić direktno iz Predsedništva saopštio hitne vesti! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 06.09.2019. 11:24 - 06.09.2019. 11:53 Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem, a glavna tema njihovih razgovora bio je proces pregovora Beograda i Prištine, odakle su američki zvaničnici i stigli u Beograd.

– Pored toga, Grad Beograd je već platio skoro dve milijarde dinara roditeljima kojima su nezakonito naplaćivane duplo skuplje naknade za boravak dece u vrtićima od 2008 do 2013. godine – rekao je Vesić i dodao da Grad Beograd i pored toga uspeva da gradi nove vrtiće.

Bonus video

Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina