Marina Abramović
Tanjug/ Bojan Stekić
Marina Abramović

Tanjug/ Bojan Stekić

Marina Abramović, Foto: Tanjug/ Bojan Stekić

Izložba Marine Abramović u Muzeju savremene umestnosti u Beogradu je najznačajniji svetski kulturni događaj i Beograd je danas centar sveta, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Izložba Marine Abramović je najznačajniji svetski događaj u kulturi i dešava se u Srbiji, u kojoj je predsednik Aleksandar Vučić, koga napadaju da je protiv kulture, a on je otvorio dva muzeja koja godinama nisu radila - rekao je Vesić za TV Pink.

Kako je rekao, da Muzej savremene umetnosti nije otvoren, Abramović ne bi ni imala gde da izlaže, pa je, kaže, njena izložba bila nezamisliva u vreme prethodne vlasti.

Vučić, dodao je Vesić, vodi itekako vodi računa o kulturi, osim što insistira na izgradnji infrastrukure, koje njegovi prethodnici “ne bi izgradili ni za 500 godina, a nipodaštavaju sve što se uradi”.

Finansijski genije od Srbije napravio nezabeležen slučaj u istoriji bankarstva! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 18:32 Ostaće upamćen i kao jedan od najstrožih poreznika. Ulica Laze Pačua, Foto: Google street maps * Ulica Lazara Pačua nalazi se sa bočne strane Narodnog muzeja * Dr Lazar Paču (1855 -1915) je bio najčuveniji srpski ministar finansija * Ostaće upamćen i kao jedan od najstrožih poreznika Ulica Lazara Pačua nalazi se sa bočne strane Narodnog muzeja, izlazi na Čika Ljubinu ulicu iz Vasine.

Vesić je preneo da mu predsednik juče rekao da će Vlada Srbije finansirati obnovu Teatra “Bojan Stupica”, te podsetio da Grad radi na obnovi Muzeja grada Beograda, u čemu je, takođe, predsednik obećao pomoć.

Marina Abramović

Tanjug/ Bojan Stekić

Marina Abramović, Foto: Tanjug/ Bojan Stekić

- Biće još svetskih događaja, jer se borimo za takvu Srbiju - rekao je Vesić.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete