Zastave u kneza Miloša
Marko Đoković
Asfalt asfaltiranje

Profimedia

Foto: Profimedia

To je za TV Prva izjavio Milutin Folić, koji je i u novom mandatu izabran za glavnog urbanistu.

On je rekao da će Ulica Kraljevića Marka biti završena početkom sledeće godine, dok će radovi na Karađorđevoj, zbog obima posla, trajati godinu dana.

Prema Folićevim rečima, Ulica Kraljevića Marka biće popločena kamenim pločama i kamenim kockama, dobiće drvored, klupe i novu rasvetu i uvezaće najveći putnički čvor na Zelenom vencu sa uređenim šetalištem uz reku Savu.

"Ta ulica je značajna jer ima nekoliko kulturno-istorijskih spomenika. Tu se nalazi Manakova kuća koja je deo Etnografskog muzeja, kao i kuće nekoliko značajnih srpskih trgovaca", naveo je Folić.

Rekonstrukcija Kraljevića Marka

Beoinfo

Rekonstrukcija Kraljevića Marka, Foto: Beoinfo

Govoreći o rekonstrukciji Karađorđeve, gradski urbanista naveo je da će prvi deo podrazumevati obnovu od Brankovog mosta do Beton hale, a potez od Brankovog mosta do Pančevačkog mosta, gde je donedavno prolazio voz, postaje linijski park.

"To će postati novi simbol Beograda koij će povezati još jedan deo grad sa rekom, tako da će se svi delovi grada - Kosančić, Kalemegdan, Donji Dorćol i Palilula, konačno uvezati sa rekom", rekao je Folić.

Dodao je da će za rekonstrukciju Karađorđeve uskoro biti raspisan tender, a radovi će podrazumevati kompletnu zamenu instalacija, uklanjanje pruge, popločavanje priobalnog dela...

Folić je najavio da će ovih dana biti otvorena Hercegovačka, gde su radovi pri kraju.

Upitan kada će biti rekonstrukcija Ulice Kneza Miloša, Folić je potvrdio da zbog drugih velikih kapitalnih projekata u gradu, rekonstrukcija te ulice se odlaže za narednu godinu.

"Napravili smo novi plan po kojem rekonstrukcija Ulice Kneza Miloša ide sledeće godine. Ona će se odvijati u dve faze. U prvoj fazi biće postavljene nove podzemne instalacije, koje će ići ispod trotoara. Sa tih trotoara uklanja se parkiranje automobila i ono prelazi u garažu koja će biti izgrađena ispod sadašnjeg kolovoza i imaće 450 mesta", objasnio je Folić.

Najavio je da se nastavlja obnova fasada, i naveo da će ove godine oko 200 beogradskih zgrada dobiti nove fasade.

Komentari (1)

nada

19.06.2018 13:37

A hoce li mi neko reci kada ce se poplocati ulica Majke Jevrosime koja je u najstrozijem centru prva ispod Skupstine jedina koja 50 godina kvari izgled i pravo je ruglo Beograda ! Bitni su samo turisti a ne i stanari - najstariji Beogradjani - SRAMOTA !!!!!!!!!!!