Beogradske elektrane
Shutterstock
Beogradske elektrane

Shutterstock

Beogradske elektrane, Foto: Shutterstock

* Direktor JKP "Beogradske elektrane" zgrožen lažima SBB

*SBB pokušava da obmane javnost

* Direktor JKP "Beogradske elektrane" podneće krivične prijave

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta izjavio je danas da je iznenađen i zgrožen "brutalnim lažima" koje je plasirala kompanija SBB i najavio da će uskoro protiv te kompanije podneti krivičnu prijavu za naknadu štete, kao i krivičnu prijavu za izgubljenu dobit.

Kompanija SBB je ranije danas saopštila da su njeni poslovi sa "Beogradskim elektranama" regulisani ugovorima, a Basta tvrdi da ti ugovori ne postoje.

 

On je u pisanoj izjavi za medije naveo da je SBB pokušao da obmane javnost u vezi nelegalno postavljenih kablova i korišćenja gradske infrastukture i najavio tužbu protiv odgovornih u toj kompaniji.

"Ukoliko govore istinu neka javnosti polože dokaze", rekao je Basta i pozvao odgovorne iz kompanije SBB da to urade.

" Kao što će ''Beogradske elektrane'' uraditi kako bi javnost mogla da se uveri da je u pitanju orkestrirana kampanja koju ova kompanija sprovodi protiv legitimno izabrane vlasti u Beogradu", naveo je Basta.

Kaže da je kao direktor "Beogradskih elektrana" spreman da podnese ostavku ukoliko SBB može da dokaže da je platio bilo koji račun tom gradskom preduzeću ili kompenzacijom regulisao svoje obaveze.