ĆERKA BLAGOJA JOVOVIĆA: "Glavni grad ne zaboravlja velike sinove našeg naroda"

Ćerka Blagoja Jovovića Karina izjavila je da je porodica sa radošću i zadovoljstvom prihvatila vest da je ulica u Beogradu dobola ime po njenom ocu, kao i da su zahvalni svima koji su u tome učestvovali, a posebno zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću koji je bio inicijator te ideje.

Blagoje Jovović
Blagoje Jovović, Foto: privatna arhiva

Ona je to izjavila za današnje Večernje novosti, nakon što je obaveštena da je Skupština grada Beograda odlučila da Zagorska ulica u Zemunu dobije ime po Jovoviću, koji je 1957. godine u Argentini pucao u ratnog zločinca Antu Pavelića.

"Beograd je srce srpskog naroda i lepo je što glavni grad ne zaboravlja velike sinove našeg naroda. To je trenutak velikog ponosa, a za nas, njegovu porodicu, a verujem i za sve Srbe koji žive u Argentini", rekla je ona.

Ona je kazala i da će porodice, ukoliko se granice Argentine otvore, krajem decembra doći u Srbiju i Crnu Goru i prošetati se ulicom koja nosi ime po njenom ocu.

Kako je rekla ona, njen brat i dve sestre saznali su da je Jovović pucao u Pavelića 1998. godine, kada i svi drugi, odnosno kada je Jovović to priznao u javnosti.

Razumeli smo razloge zbog kojih nije pričao sa nama o pucnjima u Pavelića 1957, rekla je.

"Želeo je da nas sacuva od nečega što mi u mladom uzrastu ne bismo mogli da razumemo", rekla je ona i dodala da su iz očeve priče saznali i za žrtve Jasenovca, kojima su, kako kaže, čak i nemački nacisti bili užasnuti.

Prema njenim rečima, Jovović je uvek sa velikom ljubavlju govorio o srpskom narodu i domovini.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi