Dr Aleksandar Milovanović i dr Milica Zarić
Masanori Jošida
Dr Aleksandar Milovanović i dr Milica Zarić

Masanori Jošida

Dr Aleksandar Milovanović i dr Milica Zarić, Foto: Masanori Jošida

U četvrtoj nedelji akcije „’Alo!’ i ’Atlas’ daruju zdravlje“, koju zajedno sprovode Opšta bolnica „Atlas“ i „Alo! medija sistem“, dodeljivali smo besplatnu operaciju žučne kese. Na našu adresu stigla su brojna pisma čitalaca, a u uži izbor ušli su svi koji su dostavili urednu prijavu, talon, pet kupona i medicinsku dokumentaciju (koja upućuje na konkretnu intervenciju).


Konzilijum lekara zaposlenih u toj ustanovi je nakon razmatranja situacije svih prijavljenih pacijenata odlučio da operaciju dobije čitateljka Aleksandra Pavlović iz Beograda.
- Naš konzilijum je pregledao obimnu zdravstvenu dokumentaciju i odlučio da je operacija žučne kese u ovom momentu najneophodnija pacijentkinji Aleksandri Pavlović. Vodili smo se različitim kriterijumima, kao i opštim zdravstvenim stanjem pacijenata - obrazložio je dr Aleksandar Milovanović, specijalista opšte hirurgije.


Ova operacija je sigurno jedna od najčešćih u abdominalnoj hirurgiji u zemlji i svetu, dodao je dr Milovanović.
- Najčešći uzrok je kamen u žučnoj kesi, gde se mogu javiti i polipi, izraštaji na sluzokoži, tako da je odstranjenje rutinska i na našim prostorima najčešća operacija na trbuhu. Važno je napomenuti da je zlatni standard da se operacija radi laparoskopski, minimalno invazivno. Osim što nema reza, ove operacije su dobre jer je postoperativni oporavak daleko kraći u odnosu na klasične intervencije - istakao je on.

Čitateljka Aleksandra Pavlović

Privatna arhiva

Čitateljka Aleksandra Pavlović , Foto: Privatna arhiva

Nakon konzilijuma, poznali smo Aleksandru i obavestili je o odluci tima lekara bolnice „Atlas“.
- Hvala vam! Baš sam prijatno iznenađena. Moji zdravstveni problemi su prisutni duže vreme. Rekla sam sebi da ću probati da ih rešim i na ovaj način, ako budem izvučena. Bog je tako hteo. Nešto mi je dalo znak da se prijavim i izaberem ovu akciju - rekla je Aleksandra.

 


Naša akcija se nastavlja, ove nedelje u redakciju stižu prijave za besplatnu operaciju žučne kese, u novini izlaze kuponi za besplatnu operaciju hidrokele, a od ponedeljka počinju kuponi za estetsku operaciju grudi. Neke od narednih opracija su estetska operacija nosa, artroskopija kolena, operacija spermatokele i abdominoplastika.

Uslov za učešće je 5 kupona, talon i medicinska dokumentacija

Masanori Jošida

Uslov za učešće je 5 kupona, talon i medicinska dokumentacija, Foto: Masanori Jošida