POČELA 12.MEĐUNARODNA NEDELJA STUDENATA Akademci iz 50 zemalja gosti Beograda

Srpska prestonica otvorila je svoja vrata za više od 300 studenata iz 50 zemalja, koji će ovde boraviti do 23. jula.

Otvaranje festivala
Otvaranje festivala, Foto: Beoinfo

Oni će učestvovati na 12. Međunarodnoj studentskoj nedelji, najvećem festivalu tog tipa u jugoistočnoj Evropi.

Vasiljevići se bave POLJOPRIVREDOM, i kupili su stan u "Beogradu na vodi", a sada otkrivaju i ZAŠTO!

Zanerke Bagdatkizi (21) iz Kazahstana jedna je od gošći, koju smo zatekli na svečanom otvaranju u Skupštini grada.

Studentkinja iz Kazahstana
Studentkinja iz Kazahstana, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Ona kaže da studira ekonomiju u svojoj zemlji, a da se prijavila da učestvuje u Međunarodnoj studentskoj nedelji, kako bi na predstojećim radionicama radila na rešavanju socijalnih problema, a posebno na kreiranju kvalitetne edukacije za siromašne.

Evo šta TURISTE koji posete BEOGRAD, ovde ostavlja BEZ DAHA!

- Nadam se da ću to i postići! Beograd mi se inače mnogo dopada. Došli smo pre dva dana i uspela sam da vidim tu evropsku arhitekturu u zapadnjačkom miksu - objašnjava ona kroz smeh.

Studente je pozdravio i poželeo im dobrodošlicu gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je naglasio da se posetioci lako zaljube u duh naše prestonice.

- Beograd je univerzitetski centar. Mladi ljudi dolaze iz različitih krajeva Srbije s velikim nadama i snovima, a naš cilj je da tu energiju pretvorimo u šanse i mogućnosti. Duboko verujem da će mladi, pametni i inovativni ljudi, poput vas, promeniti svet nabolje - rekao je Radojičić.

Prva asocijacija na SURČIN nam je AERODROM, a iza njegovog IMENA kriju se dve ZANIMLJIVE PRIČE

On je pozvao studente da prikupljaju znanja, iskustva i veštine i budu iskreni prema sebi.

- Ako ste svesni svojih slabosti, možete raditi na prevazilaženju ličnih i društvenih ograničenja. Unapređivanje sebe je najteži, ali i najinspirativniji zadatak pred vama. Istovremeno, to je i put ka uspehu - naveo je on.

Na otvaranju značajne manifestacije bila je i Tatjana Cvetkovski, predstavnica Ministarstva prosvete, koja je podsetila na tradiciju festivala, dugu 12 godina.

- On okuplja i povezuje ne samo učesnike u radionicama, već i javnost za koju su mnogi događaji otvoreni. Festival podstiče komunikaciju među kulturama i koordinaciju - navela je ona.

Događaju su prisustvovali i Olga Dević, predstavnica Krovne organizacije mladih Srbije, te Natalija Stojiljković i Vladimir Živanović, predstavnici Međunarodne studentske nedelje u Beogradu.

PROČITAJTE ŠTA SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najnovije - Alo.rs