POČELA TRKA ZA MESTO U STUDENTSKIM DOMOVIMA 20 odsto više mesta za brucoše

U Beogradu je počela trka za studenski smeštaj u 14 domova, čiji je ukupni kapacitet 9.558 ležaja. Srećna vest stiže za brucoše, jer je ove godine za njih obezbeđeno oko 1.300 mesta, što je 20 odsto više nego prošle godine. Prijavljivanje traje do 18. septembra.

Studentska soba u Beogradu
Studentska soba u Beogradu, Foto: Alo / Masanori Jošida

Kraj mukama za većinu studenata biće izlazak preliminarne rang-liste, koji se očekuje 19. septembra, dok će konačna biti objavljena 27. septembra. Studenti starijih godina studija konkurišu za dom na matičnim visokoškolskim ustanovama do 31. oktobra, a datumi objavljivanja rang-lista za njih još nisu precizno određeni, ističu u Ustanovi studentski centar „Beograd“. Raspodele su zakazane za 28. i 29. septembar i tradicionalno će se održati u „Karaburmi“.

UŽAS NA PIJACI! Ženu i njenu ćerku polila SONOM KISELINOM, a razlog je krajnje bizaran!

- Najveći broj kandidata koji ostanu bez mesta u domu su studenti prve godine, jer prema našim statistikama, samo najbolji đaci dobijaju mesto u nekom od studentskih domova. U prethodnoj školskoj godini, za smeštaj je konkurisalo 1.962 brucoša, a mesto u domu je dobilo 1.100. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prepoznalo je ovu potrebu i doneta je odluka da se poveća kapacitet za brucoše za oko 20 odsto, tako da je za njih ove godine obezbeđeno oko 1.300 mesta - kažu za „Alo!“ u Ustanovi studentski centar „Beograd“ i dodaju da svi studenti koji dobiju mesto mogu da se usele u dom odmah po dobijanju uputa na raspodeli. Krajnji rok za useljenje brucoša u domove je 5. oktobar 2018. godine.

Uspeh u školi uslov za dom

Kako kažu u Ustanovi studentski centar „Beograd“, prošle godine je poslednja na listi devojaka koje su dobile mesto u domu imala prosečnu ocenu iz srednje škole 4,84, a poslednji mladić - 4,76.

U školskoj 2018/2019. godini, beogradski studenti moći će da se smeste u 14 studentskih domova, od kojih je samo dom „Vera Blagojević” isključivo ženski. Cene po osobi zavise od kategorije doma, kao i od broja kreveta u sobi. Neki studenti će za ležaj u četvorokrevetnoj sobi četvrte kategorije izdvojiti 1.020 dinara, dok će za jednokrevetnu sobu prve kategorije biti potrebno 2.230 dinara mesečno.

NAMAZAO PENIS KOKAINOM Lekar spavao sa pacijentkinjom, a onda su je pronašli mrtvu, otac u šoku

Oni srećni studenti koji dobiju mesto u nekom od studentskih domova, imaju mogućnost i korišćenja nekih od 17 studentskih restorana u okviru domova ili u njegovoj neposrednoj blizini.

 

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najnovije - Alo.rs