Zvezde, Nebo, Zvezda PAdalica, pun mesec
Shutterstock
Zvezde, Nebo, Zvezda PAdalica, pun mesec

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sada je najbolje vreme u godini da iskažete svoju ljubav prema nekom, ali i da započnete važan posao, potpišete neki ugovor, startujete sa realizacijom ideje ili palana... Poznavaoci astrologije tvrde da je razlog tome pun Mesec u julu.

Pun Mesec u julu, što je juče bio slučaj, u Indiji se obeležava kao Gurupornima (u prevodu "učitelj, sveštenik punine"). Tim praznikom se iskazuje počast i zahvalnosti svim učiteljima i sveštenicima, ali i svima onima koji su nečemu učili druge.

Mesec inače predstavlja um, emociju, empatiju, pa kada je pun, onda je najbolji za izražavanje emocija, empatije, uopšte ljubavi. Svrha punog Meseca u julu je da se ukaže ljubav prema svima koji su nam dali bilo kakvo znanje.

Danas Mesec već polako počinje da se prazni, ali je i dalje pun, pa iskazivaje ljubavi ima svrhe, a plodom mogu uroditi i poslovi koji se započnu. Stoga vam uspeh može doneti i na primer potpisan ugovor.

Ipak, ovog puta dani punog Meseca u julu su tokom retrogradnog Merkura, pa priča o pomenutom boljitku ne važi za sve u potpunosti. Neretko ima i skroz drugačiji efekat, jer je na nebu devet planeta, što po vedskoj astrologiji ima devet različitih uticaja. Stoga jedan uticaj može da bude pozitivan, drugi negativan, treći neutralan, a četvrti kombinovano... Sve to skupa ima uticaj na svačiju ličnost, državu, pa generalno na celu našu planetu.

Zanimljivo je da je sada uz period retrogradnog Merkura, koji traje do 12.07.2020, i doba spaljenog Merkura, i ne preporučuju se potpisivanje ugovora, vođenje pregovora, započinjanje poslova, jer ništa od toga neće uroditi plodom. Ugovor neće dugo trajti, dogovoreno će prestati da važi, a započeto će loše trajati. To je generalizacija, ali uvek imam neki procenat izuzetaka. Merkur je mozak, a kada mozak ide unazad, čovek neće ići napred. Retrogradni Merkur je od 17. juna ove godine.    

Dakle, spaljen Markur je dodatna negativnost. To je kao spaljen papir, deo koji izgori uvek fali. Tokom ovog perioda treba samo nešto planirati, raščistiti i odlučiti, ali ne i započinjati. Zato čekajte 12. jul.

Pun Mesec predstavlja vodu i tečnost, pa recimo mnogi hirurzi izbegavaju da operišu, jer obavljene intervencije te vrste ne urode plodom, pacijenti neretko krvare... To je kao kada se secne balon pun vode, tečnost će se razliti.