Žena, lepota, moda, cveće, nega
Shutterstock, ilustracija
Žena, lepota, moda, cveće, nega

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

On mnogo utiče na osobine znaka, a evo koji cvet ide uz tvoj znak i sta on odaje o tebi…

OVAN – lala

Pripadnici ovog vatrenog znaka puni su samopouzdanja i neukrotivi. Šire zaraznu energiju, uvek spremni da preuzmu poziciju vođe i spremni na avanture umesto da idu utabanim putevima. Njihov cvet rođenja je lala. Ovnovi cene neočekivan znak pažnje i, ako želite da im poklonite buket koji će odgovarati njihovom entuzijazmu i revnosti, odaberite crvene lale.

BIK – ljiljan

Iako se na spomen Bikova uglavnom svi prvo sete njihove tvrdoglavosti, važno je napomenuti da oni u sebi zapravo kriju toplu, romantičnu i vrlo osećajnu stranu. Upravo im zato odgovara njihov cvet rođenja, vrlo romantičan i opojan ljiljan, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.

BLIZANCI – ruža

Oni su svestrani, prilagodljivi i imaju živu maštu. Blizanci su jedan od najkreativnijih horoskopskih znakova, vrlo društveni i razigrane ličnosti. Njihov cvet rođenja je ruža, podjednako svestrana kao i oni. Zavisno od boje, ruže nose razne poruke i poklanjaju se u raznim prilikama, pa baš kao i Blizanci nisu jednodimenzionalne.

RAK – žavornjak

Rakove smatramo najemotivnijim horoskopskim znakom i zato ne čudi što upravo u njihovim redovima nalazimo najviše nepopravljivih romantičara. Oni su osećajni, mirni, strpljivi i u potpunosti posvećeni svojim najmilijima. Takozvani žavornjak njihov je cvet rođenja i smatra se da on simboliše otvoreno srce, a upravo je takvo srce Rakova.

Suncokret, cvetanje

Tanjug/Jaroslav Pap, 27.6.2016.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

LAV – suncokret

Dominantni, snažni, dostojanstveni, puni samopouzdanja – sve to i još mnoog više su Lavovi. Druželjubivi Lavovi sjajno se snalaze u centru pažnje, a zbog svojih kvaliteta lako tamo i dospeju. Njihov cvet rođenja je suncokret, grandiozan baš poput karaktera Lavova.

DEVICA – krasuljak

Najveći perfekcionisti među horoskopskim znakovima imaju oko za detalje, fokusirani su i vrlo praktični. Na prvu su malo rezervisani i sramežljivi, a krasi ih jednostavnost. Jednostavan i nenametljiv je i njihov cvet rođenja – krasuljak.

VAGA – hortenzija

Postoji li iko šarmantniji od Vaga? Ovi harizmatični, pravedni, komunikativni i sofisticirani šarmeri jednostavno plene. Vage su personifikacija balansa i harmonije. Takva je i hortenzija. Njena čvrsta drvenasta stabljika i grozd nežnih malih cvetova predstavljaju balans između dve suprotnosti.

ŠKORPIJA – božur

Moćne Škorpije na glasu su kao jedan od najintenzivnijih znakova. Jako su strastveni, uverljivi, duboko osetljivi i vođeni svojim emocijama. Raskošni božuri njihov su cvet rođenja. Sami po sebi vizuelno moćni, odišu luksuzom i romansom, pa tako savršeno odražavaju ličnost Škorpija.

STRELAC – karanfil

U Strelcima se spaja fizička i intelektualna snaga. Oni su nezavisni, pustolovni, uvek željni novih avantura, puni energije, ambiciozni i optimistični. Njihov cvet rođenja su karanfili, koji se smatraju vrlo izdržljivim i dugovečnim cvetom i zbog toga simbolišu snagu i izdržljivost Strelaca.

JARAC – afrička ljubičica

Dobri stari Jarčevi pripadaju grupi stabilnijih i ozbiljnijih horoskopskih znakova. Odgovorni i pouzdani, s obe noge stoje čvrsto na zemlji. Afrička ljubičica koja simboliše vernost njihov je cvet rođenja, idealan za taj odani znak.

Divlja orhideja

Shutterstock

Foto: Shutterstock

VODOLIJA – orhideja

Najveći pustolovi Zodijaka su nezavisne, iskrene i odane Vodolije. Taj znak kroz život ide vođen svojom intuicijom, a duhovnost mu je jako važna. Za Vodolije se često kaže da su baš posebni, kao i njihov cvet rođenja, graciozna i unikatna orhideja.

RIBE – peruanski ljiljan

Saosećajne sanjarke Ribe uvek dopuštaju svojim emocijama da nadvladaju razum i intelekt. Ribe vodi njihovo veliko otvoreno srce. Pripadnice ovog znaka eterične su i nežne, poput svog cveta rođenja, predivnog peruanskog ljiljana.