horoskop, par, ljubav, veza
shutterstock
horoskop, par, ljubav, veza

shutterstock

horoskop, par, ljubav, veza, Foto: shutterstock

Astrolog Rouz Smit iz Australije otkrila je koji su horoskopski znakovi kompatibilni pa mogu da ostvare uspešnu vezu, a koji bi znakovi trebalo da izbegavaju svaku vrstu vezu, je bi ona mogla da završi prilično turbulentno.

Ovan

Na Ovna se tradicionalno gleda kao na ‘muški ili vatreni, odnosno kardinalni znak’, što znači da su ‘aktivni, strastveni i nezavisni, kao i da uvek imaju čvrsto ustaljeno mišljenje’. Potrebni su im partneri koji ih razumeju i koji ne pokušavaju da priguše njihovu vatrenu prirodu, kaže Rouz.

Vatreni znakovi: Ovan, Lav i Strelac mogu im parirati, ali moguće su svađe.

Vazdušni znakovi: Blizanci, Vaga i Vodolija napajaju vatru, to može biti solidna veza, ali Vaga je nasuprot Ovnu na Zodijačkom krugu, pa bi njihova veza mogla da donese poteškoće, objašnjava astrolog.

Dobar izbor: Blizanci su sigurna opklada.

Bik

Bik je ženski yin, zemljani fiksni znak. To znači da su uopšteno usmereni prema unutra, praktični i okrenuti ka sebi. Ponekad mogu da budu vrlo tvrdoglavi.

Zemljani znakovi: Veza s Bikom, Devicom i Jarcem može funkcionisati, ali treba paziti da ne zaglave u kolotečini ili ne uguše jedni druge depresijom.

Vodeni znakovi: Rak, Škorpija i Ribe mogu dodati emocionalnu povezanost koja je potrebna za ravnotežu odnosa, ali Škorpijini stavovi mogu doneti sukobe – upozorava Rouz.

Dobar izbor: S Rakom biste mogli da se osećaju prijatno.

Blizanci

Blizanci su promenjiv vazdušni znak, komunikativan i fleksibilan. Mogu biti prilično intelektualni i vole strateški da razmišljaju o većini stvari.

Vazdušni znakovi: Blizanci, Vage i Vodolije mogu biti dobar izbor jer će puno razgovarati, ali može postojati i određeni nivo ‘odvojenosti’, odnosno manjak bliskosti.

Vatreni znakovi: Ovan, Lav i Strelac privlačni su Blizancima, ali Strelci vole mnogo promena, sviđalo se to vama ili ne, pa to treba imati na umu.

Dobar izbor: Lav bi mogao biti najbolji izbor za vas.

Rak

Budući da su vodeni znak, Rakovi često puno razmišljaju o sebi, osećajni su i podstrekači, pa deluju kao pioniri u mnogim stvarima.

Vodeni znakovi: Mogu im pružiti veliku podršku, posebno Škorpija i Riba, ali istovremeno, njihova veza ponekad može postati emotivno jako naporan posao.

Zemljani znakovi: Mogli bi biti bolji izbor od vodenih znakova. Bik, Device ili Jarac nude Rakovima ‘uzemljenje’ koje im je potrebno. Mogao bi to da bude Jarac, to su dovoljno ozbiljne i konzervativne osobe koje odgovaraju Rakovima.

Dobar izbor: Veza s Devicom ili Bikom ima dobre izglede.

Lav

Lav je vatreni znak, topao, često vrlo snažnih mišljenja, koja brani vatreno.

Vatreni znakovi: Iako su mogući dobri odnosi, Lav , Strelac i Ovan brzo mogu odustati od veze, jer su vatreni znakovi emocionalno nestabilni.

Vazdušni znakovi: Veza s Blizancima, Vagom i Vodolijom može dobro da funkcioniše. Ali Lav i Vodolija mogu biti vrlo tvrdoglavi u razmišljanjima, što može dovesti do sukoba.

Dobar izbor: Odnosi s Vagama verovatno će biti najstrastveniji i zapravo vrlo skladni.

Devica

Zemljani znakovi: Kao zemljani znak, Devica može uživati ​​u dobrim odnosima s drugim zemljanim znakovima, poput Bika, Device i Jarca. Ali, moraju se čuvati da ne zapnu u kolotečinu i dosadu.

Vodeni znakovi: Rak, Škorpija i Ribe nude stvarni osećaj povezanosti, ali Devica s Ribama ponekad može imati previše problema.

Dobar izbor: Odnosi sa Škorpijama mogu biti fantastični, a i Rak bi mogao da bude dobar izbor.

Vaga

Vage su vazdušni znakovi koji vole lepotu, mir i najviše od svega – ljubav. Najveći mogući problem koji Vaga ima je osećaj da nisu kvalitetno povezani s partnerom.

Vazdušnim znakovi: Vage su zaljubljene u ideju ljubavi i stoga mogu uživati ​​u predivnim odnosima s drugim vazdušnim znakovima, poput Vage, Blizanaca i Vodolije.

Vatreni znakovi: Ovan, Lav i Strelac čine dobre partnere, ali ponekad mogu doći u jake sukobe s Ovnom.

Dobar izbor: Svaku Vagu verovatno će lako privući Lav.

Škorpija

Škorpije su vodeni znakovi koji se usredsređuju na unutrašnju refleksiju i intenzivne emocije.

Vodeni znakovi: Škorpije su često ‘magnetski privlačne’ i mogu biti dobri partneri Raku, Škorpiji i Ribama. U tim vezama može biti puno emocija, što znači da te veze često završavaju kao jako duboke.

Zemljani znakovi: Bik, Device i Jarac pomažu prizemljivanju Škorpije u praktičnu stvarnost, ali Bik se Škorpiji može činiti donekle konzervativan.

Dobar izbor: Devica i Jarac izvrsni su partneri Škorpiji.

Strelac

Strelac je promenjivi vatreni znak, pustolovna osoba koja voli prostranstva i slobodu. Strelac uživa u slobodi i potreban mu je partner otvorenog uma.

Vatreni znakovi: Ovan, Lav i Strelac su otvorenog uma i mogu da budu dobri potencijalni partneri Strelcu, iako odnosi s vatrenim znakovima mogu da donesu strast i nestalnost.

Vazdušni znakovi: Možda će bolje funkcionisati s Blizancima, Vagama i Vodolijama, ali s Blizancima se mogu dogoditi vatreni sukobi.

Jarac

Jarac je zemljani znak koji je čvrst, pouzdan i marljiv.

Zemljani znakovi: Odnosi Jarca sa zemljanim znakovima, Bikom, Devicom i Jarcem mogu dobro funkcionisati dok oboje težite istim stvarima. Ali, kao i kod nekih drugih znakova, i kod Jarca u odnosu s ovim znakovima postoji rizik da upadnete u rutinu i ozbiljnost.

Vodeni znakovi: S njima biste mogli samo dobro da se zabavite. Rak, Škorpija i Riba nadopunjuju Jarca.

Dobar izbor. Borba između Raka i Jarca ponekad nosi previše emocija, pa su partneri na koje se možete kladiti ipak Škorpija ili Ribe.

Vodolija

Vodolija je vazdušni znak koji je društven, inovativan i vrlo humanitarno nastrojen.

Vazdušni znakovi: Blizanci, Vage i druge Vodolije čine dobre partnere za Vodoliju. Jedini rizik je što biste mogli da završite tako da satima i satima čavrljate, a da niste obavili važan posao.

Vatreni znakovi: Ovan, Lav i Strelac mogu biti sjajni partneri, ali Lav ponekad može biti previše teatralan i pretežak za Vodoliju.

Ribe

Ribe su promenjivi vodeni znak koji je emotivan, intuitivan i kreativan.

Vodeni znakovi: Rak, Škorpija i druge Ribe pogodni su za duboke i strastvene veze, ali ponekad na površinu može doći previše emocija, što može biti prenaporno.

Zemljani znakovi: Bik, Devica i Jarac pružaju stabilnost i uzemljenje Ribama, donoseći ravnotežu, ali Devici ponekad može smetati intenzitet emocija kod Riba.