Planeta Mars, horoskop
Shutterstock
Planeta Mars, horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Početkom septembra je došlo do velikog zemljanog trigona i Sunce je napravilo sponu između Urana u Biku i Jupitera, Plutona i Saturna u Jarcu. Mesec je 7. i 8. septembra boravio u znaku Bika i pojačao ovaj trigon. To je "poguralo" dešavanja u kućama naših natalnih horoskopa koje su pod ovim uticajem, još ako imate tu i neku planetu - bingo.

Smena punog i mladog Meseca dala je posebnu dinamiku, jer uvek nešto treba da se završi, da bi se novi prolaz pojavio pred nama. Veliki talas energije imali smo 2. septembra (pun Mesec u Ribama). Pojavili su se novi odgovori i rešenja koja su bila "tu negde", ali ih do sada nismo primećivali.

Oni daju našem životu čvrstu formu, to je mesto gde gradimo, kreiramo i realizujemo stvari na fizičkom planu. To je naše telo, posao, karijera, finansije, dnevna rutina, ono što trenutno posedujemo ili želimo u budućnosti, ali i konkretne promene koje želimo da napravimo u životu.

Zatim Sunce nastavlja da se kreće kroz znak Device i formira trigone sa planetama u Jarcu.

Istovremeno, ono predstavlja rešenje problema koji se otvorio pred nama ove godine, i njegovo rešavanje je stalno bilo odlagano. Sada imamo ideju šta je to što praktično može da se ostvari, kako da se stvari organizuju i unaprede.

Mars

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mars je ušao u novu fazu, jer je dugo najavljivani retrogradni hod počeo i trajaće do 14. novembra. Ovaj uticaj se od davnina povezuje sa ratovima i elementarnim nepogodama. Kada bi drevni astrolozi videli situaciju na nebu do Nove godine, u najmanju ruku bi predvideli smak sveta. Ovo nikada da sada nije bilo, tako da nemamo sa čim da uporedimo, i možemo da pustimo mašti na volju.

Zodijak, horoskop, žena

Foto: Shutterstock

Foto: Foto: Shutterstock

Lako je izaći na crtu "spoljnim", neprijateljima, ali - kako da izađemo na kraj sa otporima i tenzijama u nama samima, koji su aktivirani ovim astrološkim uticajem. Suština je konflikt. Nešto jako želimo, a ne možemo ništa da uradimo brže, ne možemo da započnemo. U nekim slučajevima, otpor dolazi od nas samih - "nisam dovoljno dobar, nemam iskustva, star sam".

Kvadrat sa planetama u Jarcu donosi osvešćivanje, da se vratimo sebi i shvatimo da ono što treba da uskladimo se zapravo nalazi u nama samima, ali projekcija je mnogo udobnija varijanta. Ovo sa povlačenjem se uglavnom dešava u teoriji, jer kao za inat, Mars probudi onog nestrpljivog u nama, koji je uzbuđen, napunjen energijom i spreman da krene.

Oprez, impulsivno ponašanje u naredna dva meseca moglo bi da ima dugoročne posledice. Zato - ne gurajte ništa na silu i ne započinjite stvari koje treba dugo da traju.