Astro, horoskop, znaci
Shutterstock
Astro, horoskop, znaci

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Vraćamo se sebi, ka unutra, suočavamo se sa nedovršenim ličnim situacijama.

Jupiter donosi optimizam on je planeta sreće, slobode i entuzijazma, planeta nade, vere i optimizma. U loše aspektovan donosi nemar, lenjost i preterivanje. Kad se retrogradno kreće okrećemo pažnju na pitanja svrhe postojanja, radimo više na sebi, životu prilazimo sa više vere.

Polja kojima Jupiter vlada u natalnoj karti doživeće preispitivanje. Imamo potrebu osvrnuti se, pogledati unazad. Možda se samo treba podsetiti šta nam je samo po sebi dato, videti u svom životu srećne okolnosti i pronaći smisao u onome što se poslednjih meseci dešavalo. Već i ovo je dovoljno da otvorimo novu mogućnost ili novi pravac delovanja kada Jupiter krene direktno.

Postrojili se Venera, Mars, Saturn i Jupiter

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Sada je dobro usporiti, sačekati ili odložiti. Upravo u takvim momentima dolazi inspiracija i javlja se nada na mestu gde je inače nikada ne bi tražili. U vreme retrogradnog Jupitera lako je videti mesto kome pripadamo jer ćemo osetiti da postoji unutrašnja veza. U ovakvim periodima postaje potpuno jasno da se sve dešava sa razlogom što svojevremeno nismo razumeli.

Jupiter je planeta rasta i razvoja, prosperiteta i obilja ali kada je retrogradan to se ne odvija na konvencionalan i direktan način. Važno je pratiti intuiciju, naći indirektan put do cilja. Indirektan pristup stvarima donosi širenja horizonta, otvaranja novih vidika! Jupiter je vizija, mudrost u nama, sposobnost da vidimo pravu prirodu stvari.

Astro, horoskop, znaci

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sa retrogradnim Jupiterom možemo prepoznati svoju unutrašnju prirodu, isto koliko i pravu prirodu onih sa kojima smo snažno povezani. Moguće je osvestiti obrazce ponašanja i na koji način su oni povezani sa spoljašnjim događajima, on donosi više prakse a manje filozofiranja, može povezati činjenice u širu sliku, uz podršku unutrašnjeg osećaja.