Kineski horoskop feng šui
Profimedia
Kineski horoskop feng šui

Profimedia

1. "Obojite" se


2. Zlatna ribica za zlato u kući

Akvarijum sa zlatnim ribicama je idealno rešenje za privlačenje energije bogatstva, ako ga držite u jugoistočnom delu vašeg stana. Prema feng šuiju, najpovoljnija je kombinacija od osam ribica zlatne ili narandžaste boje i jedne u crnoj boji. Naime, broj osam predstavlja izobilje i bogatstvo prema kineskom verovanju. Crna riba u akvarijumu bi trebalo simbolično da "upije" bilo kakvu vrstu nesreće koja vam je namenjena.


3. Novcem privucite novac

Akvarijum Zlatna ribica

Shutterstock

Foto: Shutterstock

4. Izbacite "mrtvo" cveće

Biljkom novca po drevnoj kineskoj umetnosti uređenja prostora smatra se krasula, poznata i kao japansko drvo. Stavite saksiju u jugoistočni kutak stana i vodite brigu o biljki. Redovno je zalivajte, odstranjujte uvelo lišće, a ukoliko je potrebno menjajte joj zemlju... U slučaju da vam japansko drvo ugine, obavezno ga zamenite novim. Uvelo, suvo cveće ili suve grane se nikako ne preporučuju, jer emituju mrtvu energiju i privlače lošu sreću. Takođe, nije poželjno da držite kaktuse, biljke sa špicastim listovima, bonsai drveće (ili druge biljke patuljastog rasta), jer ne donose dobru energiju u vaš životni prostor.


5. "Očešite" se o tuđe bogatstvo

Postavite fotografije bogatih i uspešnih ljudi, figurice, nakit ili umetnička dela koja simbolizuju bogatstvo i luksuz u jugoistočni deo vašeg doma. Postoji pregršt simbola koji privlače bogatstvo, a na vama je da odaberete - to može da bude maketa luksuznog auta, slika raskošne vile, figura drvenog brodića koju ćete napuniti nakitom ili novcem, pa čak i fotografija čoveka koji se popeo na najviši vrh na svetu... Sve što po vašem mišljenju znači "imati sve", dolazi u obzir.

Komentari (1)

JA

02.12.2020 14:56

Hahahahaha!!!