Kineski horoskop
Foto: Shutterstock
Kineski horoskop

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Astrolozi i feng šui stručnjaci osmislili su listu saveta koje možete da koristite u 2020. godini, godini Belog Metalnog Pacova. Oni nam takođe preporučuju da ove godine nosimo amulete sa simbolima pacova (narukvice, priveske, priveske za ključeve). U kući možete da postavite statue koje predstavljaju zlatnog pacova, simbol prosperiteta i sreće, na severnu stranu spavaće sobe ili dnevnog boravka.

Godina Pacova počinje u subotu, 25. januara i donosi nove mogućnosti, ali i nepredvidive situacije.

Pacov upravlja društvenim događajima 2020. Pošto svaki kineski horoskopski znak ima poseban odnos sa Pacovima, očekuje se da će se svi suočiti sa određenim izazovima.

U 2020. godini, najpopularniji znakovi u kineskom zodijaku su Tigar, Konj i Zec. Rođeni u znaku Tigru imaće puno sreće u obrazovanju i nauci, ali će se suočiti sa grubom konkurencijom u karijeri i moraće da budu pažljiviji prema svom zdravlju.

Kineski horoskop

Foto: Shutterstock

Kineski horoskop, Foto: Foto: Shutterstock

Tigru, Zmaju i Zecu smeši se finansijski uspeh, pa im se zato savetuje da iskoriste sve prilike koje im se ukažu. Ne preporučuju se rizici; da ne bi izgubili novac, bolje da ne igraju samo na jednu kartu. Srećni elementi za Tigrove, Zmajeve i Zečeve su biljke u zelenoj saksiji ili stabla bogatstva, ukrašena žadom ili novčićima.

I za Zmije će ovo biti dobra i uspešna godina. Porodični sporovi i sukobi biće znatno smanjeni, a dugoročni projekti u koje su uložili mnogo truda počeće da donose materijalnu koristi, ali i unutrašnju sreću.

Veoma povoljna godina, mnogo bolja od prethodne za rođene u znaku Zmije. Možete je dodatno poboljšati snagom kamenja i kristala, kao što su hematit, turmalin, malahit, jaspis i karnelijan. Korisni amuleti: drvo sa citrinima i Buda Iscelitelj (Plavi Buda).

Za rođene u znaku Konja 2020. je godina introspekcije, produbljivanja vere i duhovnosti, a ne i godina finansijskih ulaganja. Konj će ove godine biti u direktnom sukobu sa Pacovom, pa bi trebalo bolje da se zaštiti. Uspeh neće doći lako, ali ako preuzmete odgovornost, vaš rad će biti nagrađen. Prihvatićete greške iz prošlosti i nećete tolerisati negativne ljude oko sebe. Zdravlje će vam biti glavna briga, pa budite pažljiviji u ishrani.

Kineski horoskop

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Za Pacove će ova godina biti korisna i produktivna. Često će ih pozivati na zabave i svadbe, a velika je šansa da će organizovati i svoje venčanje. Što se tiče uspeha u poslu ili karijeri, Pacovi će imati sreće jer je ova godina povoljan period za sprovođenje i završavanje svih projekata. Međutim, treba da paze da se ne preopterećuju na poslu i da odvoje malo vremena za opuštanje kada osetete umor. Preporučuje se da slobodno vreme provedu opuštajući se sa porodicom i da ne razvijaju noeve poslovne projekte.

Da biste privukli sreću, nosite nakit od kamena i kristala (najbolje od žada) ili nakit sa Feng Šui simbolima, kao što su Pi Yao, Dži perlice, simbol dvostruke sreće ili amulet sa vašim horoskopskim znakom.

Lek za rođene u Konja u ovoj godini će biti Tai Sui, koji privlači zaštitu i prosperitet.

Kineski horoskop

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Tai Sui je lider ove godine, menja se svake godine i ima snagu da donese sreću, zdravlje, blagostanje, ali i nesreće, svađe i katastrofe. Zato je neophodno da ga imamo na našoj strani početkom svake godine. Njegovu sliku treba nositi sa sobom u različitim oblicima: kao Tai Sui kartu, privesak za ključeve ili amulet, Tai Sui knjižicu ili sliku u kući i kancelarili.

Ove godine će Tai Sui biti potreban za rođene u znaku Petla, Konja, Koze i Vola.

Rođeni u znaku Koze, Vola i Petla neće ove godine biti emocionalno opušteni, jer će doći u sukob sa Pacovima. Ova tri znaka moraće da nauče kako da slušaju svoj unutrašnji glas, a u svoj ljubavni život treba da ulože puno napora da bi održali skladne veze. Njima su potrebni zaštitno kamenje i kristali, poput smaragda ili Feng Šui amulete kao što su Kxan Yin ili Fuk Luk Sau.