venera
Shutterstock
venera

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U periodu od 14. aprila do 9. maja Venera, planeta ljubavi i odnosa kretaće se znakom u kojem njene dobrobiti najviše dolaze do izražaja. Bik je njeno sedište, mesto na kojem se oseća kao kod kuće što znači da u narednom periodu imamo priliku iz ovog tranzita izvući najbolje za sebe.

Vreme je za ljubav, uživanje, stvaranje i realizovanje novih prilika na polju odnosa i novca.

– sva čula su izoštrena, ljubav doživljavamo kroz ukuse, mirise, dodire

– u odnosima nam je potrebna postojanost, predanost i sigurnost

– izbegavamo sve što je površno, neozbiljno, sve što nas može emocionalno ugroziti

– cenimo ljude koji drže do svojih obećanja i koji imaju integritet

– uživamo u mirisu zemlje, prirodi, biljkama, baštovanstvu

– masaža, hrana, kao i sve što može usrećiti naše telo, naše nepce sada je visoko na lestvici prioriteta

– u prilici smo da unapredimo ili poboljšamo finansijsku situaciju, realizujemo jedan finansijski plan

Sada možemo osnažiti osećaj vlastite vrednosti, postati svesniji svojih vrlina, talenata, znanja. Slaviti svoj unutrašnji kapital.

Dobro je razmotriti šta nam se događa u ovom periodu jer sada dobijamo upravo ono što nam nedvosmisleno pokazuje kako i koliko vrednujemo sebe.

Venera u Biku uživa u hrani, dodirima, maženju, masažama, prirodi, osećaju sigurnosti i osobama sa kojima se oseća sigurno.

Ova Venera ne treba avanturu, ne traži kratkoročna zadovoljstva, ona teži stvarima i ljudima sa kojima može stvoriti dugoročnu vrednost.

Ali budući da je naročito putena i senzualna, ponekad joj je teško odoleti zovu tela i susretu koji joj nudi strast i telesni užitak.

S njom smo strpljivi, oprezni, ali i istrajni. Nigde nam se ne žuri. Može u nama probuditi i poriv da posesivno čuvamo ono što imamo ili da partnera ponekad opteretimo ljubomorom. Poverenje postaje naročito važno. Bude li ono narušeno, može doći do udaljavanja u vezi.

Ako ste sami i tražite ljubav, tokom ovog tranzita izvesni su novi susreti i spojevi. Ali bezglavo uletanje u nešto novo nije česta opcija. Duboko u sebi osećamo da pre svega treba da budete sigurni u svoj izbor i da ono što biramo i koga biramo nije nešto prolazno što će samo prohujati kroz naš život.

Možda će nas privući neko bojom svog glasa ili zbog načina na koji se odnosi prema nama, s puno poštovanja i strpljivosti, dajući nam vremena da se odlučimo.

Odnosi koji započnu tokom ovog perioda imaju solidnu osnovu za trajanje. Veze koje su opterećene problemima i koje su nestabilne, mogle bi se okončati.