Mama sa detetom
Shutterstock
Mama sa detetom

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prema horoskopu, neki su znakovi malo "kvalifikovaniji" od drugih. Ovo su najbolje mame prema horoskopskom znaku.

Mnogi vole da se zabave i vide šta njihov horoskop govori o njima. Your Tango prenosi da horoskopski znak može uticati i na majčinstvo, odnosno da različiti znakovi pokazuju različite kvalitete.

Naime, prema horoskopu, neki su znakovi "kvalifikovaniji" od ostalih, a poredak od najboljih mama prema horoskopu prema lošijima izgleda ovako:

Ribe

Ribe u svojoj deci podstiču ljubav prema umetnosti i uvek ih podstiču da budu kreativni. Deca majke Ribe biće osjetljiva, maštovita te će naučiti da se odnositi prema drugima s ljubaznošću i saosećanjem.

Deca će od majke steći ljubav prema prirodi te će želju za pomaganjem drugima i nezavisan duh. Iako majke Ribe možda neće naučiti decu kako ostvariti svoje snove, podupiraće ih celim putem dok oni pokušavaju sami da shvate svoje snove.

Ovan

Majke Ovnovi raspored svoje dece uvek drže punim muzičkih lekcija, sportova, hobija i društvenih događanja, dok i same majke imaju pun raspored. Žele da njihova deca budu avanturistički nastrojena te da se ne boje da probaju nove stvari.

Podstiču ih da se suoče sa svim izazovima i ne odustaju od borbe za ono u što veruju. Iako su nekada previše iskrene, uvek to požale. Nekada znaju da budu naporne svojoj deci te bi trebale da nauče više da slušaj šta njihova deca žele ili ne žele.

Blizanci

Majke Blizanci mogu o svemu pričati sa svojom decom, često i prerano imaju ‘razgovor’. One nemaju nikakve tajne pred svojom djecom. Njihova deca imaju odlične komunikacione veštine i vrlo su svesna svega što se događa oko njih.

Jedna od najboljih stvari kod majke Blizanaca je ta da uvek mogu razumeti svoje dete, bez obzira na pol ili godine. One organizuju najbolje društvene događaje i najbolje igre za decu.

Jarac

Majke Jarčevi boriće se do smrti za svoju decu. One su jako odane i uvek će se zalagati za njih. Te mame roditeljstvo shvataju vrlo ozbiljno. Svoju decu žele da nauče dobroj radnoj etici i disciplini i fokusiranosti.

Njihova deca svoje džeparce zarađuju rađenjem kućanskih poslova ili brigom o braći ili sestrama. Majke Jarčevi često previše rade i ponekad ih treba podsetiti da odvoje malo vremena za sebe i ne provode toliko vremena radeći za svoju porodicu.

beba, porođaj, mama, dete

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Bik

Majke Bikovi su izuzetno strpljive, ali su isto vreme vrlo prizemljene i realne. One mogu biti jako tvrdoglave, što može dovesti do problema kada im deca postanu tinejdžeri.

Ove majke u svojoj deci podstiču zahvalnost za lepotu i prirodu. Ponekad su sklone prejedanju i prekomernom gomilanju hrane, stoga bi trebale paziti da ne prejedaju svoje dete.

Vaga

Vage su odlične majke jer su uravnotežene i mirne. U svojim kućama podstiču harmoniju, a kada postoji svađa između braće i sestara, pomaže videti obe strane svađe i rešiti problem na miran način.

Mame Vage ne vole biti disciplinarci, već žele da budu prijatelj svojoj deci. Najvažnije stvari koju nauče svoju decu su kako deliti, kako saosećati s drugima te kako da budu dobri prijatelji.

Rak

Mama Rak je vrlo zaštitnički i negovateljski nastrojena. Deca mame Raka znaju da su istinski voljena i zbrinuta. One su uvek tu da slušaju svoju decu i pomognu im da se osećaju bolje.

Žele da njihov dom bude mesto ljubavi i utehe i da njena deca mogu s njom podeliti bilo šta. Kada sve drugo propadne, mame Rakovi će svojoj deci napraviti hranu za utehu. Sjajna je jer svojoj deci pomaže u razvijanju maštovitosti te se nikada ne boji da podeli koliko su njena deca pametna.

Strelac

Mama Strelac ima veliko srce i svoju decu žele da podele s celim svetom. Vrlo verovatno počnu da putuju s decom od najranijeg doba. U svojoj deci podstiču želju za znanjem i snažan osećaj nezavisnosti, kao i dobar smisao za humor.

One su vrlo zabavne mame jer znaju da je detinjstvo kratko pa žele iskoristiti svaki trenutak na najbolji mogući način. Takođe mogu biti vrlo impulsivne i naglo donositi odluke. Nemaju toliko pravila za svoju decu jer žele da budu vlastiti ljudi, a ne kopija njih samih.

mama, deca

Screenshoot, ilustracija

Foto: Screenshoot, ilustracija

Devica

Ako je nešto pokvareno, mame Device daće sve od sebe da to poprave, bilo da je to dečja igračka ili slomljeno srce. Ima vrlo visoka očekivanja za svoju decu i često je kritična, ali svejedno ih voli, čak i ako je iznevere.

Kraljice su multitaskinga kod roditelja te uvek vode brigu da imaju čist i uredan dom. Žele da njihova deca imaju disciplinu te da ne odustaju kada su stvari teške. Ali Device su perfekcionisti, što ponekad teško pada deci.

Škorpija

Mame Škorpije su strašno intuitivne i često znaju što im se događa s decom, pre njih samih. One insistiraju na iskrenosti, odanosti i zaštiti, a sve dok su njena deca iskrena i paze na druge, ona je zadovoljna.

Ako na bilo koji način uvredite njenu decu, ona će se boriti jače za njih, nego za samu sebe. Potrebe svoje porodice stavlja pre svojih i strastveno se bori za njih, kad god oseti neku pretnju.

Vodolija

Mame Vodolije podstiču svoju decu da veruju sami u sebe. Možda će podučavati svoju decu kod kuće, ali osiguraće se da imaju nastavu i van kuće. Osiguraće se da deca znaju važnost pomaganja drugima te da budu svesna ozbiljnih problema, poput globalnog zagrevanja.

U svojoj deci podstiču maštovitost i eksperimentisanje, ali ima jako malo strpljenja kada dete emocionalno ‘pukne’ i pravi probleme. Ponekad se moraju podsetiti da ne mogu misliti da deca znaju da ih vole, već im to moraju pokazati.

Lav
Mame Lavovi su vrlo detinjaste. Uživa u igri sa svojom decom i voli daim poklanja skupe poklone. Ali ponekad može staviti svoje probleme pre problema svoje dece. Iskreno voli svoju decu, ali može biti narcisoidna, smatrajući da su njena deca produžetak nje same.

Ne bih imala problema sa svađanjem s profesorima svoje dece, čak i ako je njima neugodno zbog toga.

Mama, ćerka, devojčica, porodica

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija