ASTROLOZI SE SLOŽILI! Ovo je novi horoskop sa ukupno 13 znakova: Pogledajte gde pripadate!

Ljubitelji horoskopa dobro su upoznati sa 12 znakova Zodijaka, ali da li ste znali da neki tvrde da postoji 13. znak?

Horoskop
Foto: Shutterstock/Alo.rs

Dodatni znak, koji se naziva Zmijonoša (Ophiuchus), izazvao je veliku pažnju kad se pre četiri godine o njemu pisalo u NASA-inom blogu. Između znakova Škorpije i Strelaca uveden je 13 znak - Zmijonoša (Ophiuchus).

Međutim, iako su mnogi potrčali da provere koji su sada znak, astrolozi smatraju da ove promene u astronomiji ne treba da se odraze na astro svet naglašavajući isto ono što je i NASA spomenula u svom zvaničnom saopštenju: astronomija i astrologija nisu dve iste stvari, iako se dosta oslanjaju jedna na drugu.

Astrolozi i astronomi složni su u tome da se položaj planeta promenuo u odnosu na Zemlju, u poslednjih nekoliko decenija, ali astrolozi, pogotovo oni tradicionalni naglašavaju da horoskop sa kojim se svi mi identifikujemo je baziran na Zapadnom sistemu astrologije, odnosno ima fiksirane znake prema položaju Sunca i rotaciji planeta oko njega, koja je uvek ista.

Arapski horoskop
Foto: Printscreen

Astrolog Rick Levine je za DailyHoroscope.com izjavio: "Zmijonoša nema nikakve veze sa astrologijom. To je novo sazvežđe i ima veze sa zvezdama, ali i ne sa znacima."

Pa prema kojim astrolozima, ove promene bismo trebali da uzmemo u obzir?

Prema onima koji neguju Istočnjačku astrologiju koja se još zove Zvezdana astrologija i znake formira prema sazvežđu.

ta to znači?

Ako pratite astrologiju koja se odnosi na sazvežđa, vaš znak bi se mogao promeniti od Blizanca u Bika. Mogli biste biti čak i 13. znak Zmijonoša o kom ste već imali priliku da čitate. Međutim, Zapadna astrologija uopšte ne uzima u obzir sazvežđa. Kada astrolozi kažu da se sunce nalazi u određenom znaku, misle na lokaciju u odnosu na ravnodnevicu. Oni ne govore o lokaciji sazvežđa.

Ali ukoliko smatrate da ste od sada Zmijonoša, evo nekoliko zanimljivosti o kontroverznom, 13 znaku: Ophiuchus predstavlja ljude koji su duhovni, poseduju magnetsku energiju, impulsivni su, pametni, ali skloni ljubomori, vrlo temperamentan znak. Teže da grupišu ljude oko sebe, predvode ih i približe jedni drugima. Ovo je takođe znak (samo ime mu govori) koji razvija kroz vreme naklonost prema gmizavcima, i sposobnost da se brani od svih "ujeda".

Nov horoskop:

Jarac: 20. januara - 16. februara

Vodolija: 16. februara - 11. marta

Ribe: 11. marta - 18. aprila

Ovan: 18. aprila - 13. maja

Bik: 13. maja - 21. juna

Blizanci: 21. juna - 20. jula

Rak: 20. jula - 10. avgusta

Lav: 10.avgusta- 16. septembra

Devica: 16.septemba - 30. oktobra

Vaga: 30. oktobra - 23. novembra

Škorpija: 23. novembra - 29. novembra

Zmijonosac: 29. novembra- 17. decembra

Strelac: 17. decembra - 20. januara

Povezane vesti

 • Korisnik: stara čukarica
  01/08/2020 - 16:10
  Kakva glupost, doduše ja sam bik i u starom i u novom kalendaru, ali to nema veze s mozgom, moj muz je ceo zivot škorpija i to ona prava kad te ujede ne pomazu lekari, padaš "mrtav," a sad je vaga, sutra malo...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi