Mars
Shutterstock
Mars

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mars ulazi u znak Blizanca u kojem će boraviti do 23. aprila. Još od leta 2020. godine, Mars je bio loše aspektiran (dok je prolazio kroz Ovna činio je težak kvadrat sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom) i loše poziciniran, u svom prolasku kroz Bika, znaku njegovog izgona.

Sve to donelo je mnoge zastoje i nerealizovano planove – nekom poslovne i finansijske, nekom ljubavne, nekom porodične ili zdravstvene, zavisno po kojem je polju u natalnoj karti tranzitirao. Mars proteklih meseci nikako nije mogao ispoljiti svoju dobru stranu i ambiciju.

U Blizancima se Mars mnogo bolje oseća nego u Biku, tako da će se lagano vratiti energija. Mars će od sredine do kraja marta raditi pozitivan aspekt sa Satunom, te sredinom aprila sa Jupiterom, što je prilika da se otkoče i pokrenu stvari koje su bile u zastoju proteklih meseci.

Blizanci su znak komunikacije, informacija, reklamiranja, razgovora, druženja, mentalne energije, pa će u ovom periodu sve ovo biti pojačano. Društvene mreže, portali, vesti, sve će vrveti informacijama i objavama. Ljudi će dopisivati, razgovarati, sastajati. Naglašeno će biti pisanje, čitanje i sklapanje ugovora. Usvajaće se i širiti nova znanja.

horoskop

pixbay

Foto: pixbay

Međutim od sredine marta do sredine aprila, Mars će raditi težak aspekt sa Merkurom i Neptunom iz Riba. Tako da su posvuda mogući tračevi, ogovaranja, laži, obmane, zavaravanja. Pazite kome šta govorite i u šta uveravaju vas. Na širem nivou sve će biti prepuno lažnih vesti, dezinformacija, obmana.

Sve što će se činiti kao istina, zapravo će biti laž. Tako da biste trebali kroz tih mesec dana dobro proveriti sve u što postoji mogućnost da poveruete. Najbolje je u ovom periodu sve uzeti s rezervom i, zapravo, ne uzimati ništa kao apsolutnu istinu. Prema kraju aprila videće se šta je bila istina, a šta laž.