TEORIJA ZAVERE ILI NADOLAZEĆA APOKALIPSA Otvorićemo vrata LUCIFERU!

Albert Pajk je 1871. godine u pismu najavio tri svetska rata koji bi trebalo svet da prilagode masonskim doktrinama i dovedu do stvaranja "novog svetskog poretka".

Apokalipsa
Foto: pixabay.com

Albert Pajk je 1871. godine u pismu najavio tri svetska rata koji bi trebalo svet da prilagode masonskim doktrinama i dovedu do stvaranja "novog svetskog poretka".

Albert Pajk je od 1840. godine bio aktivan kao mason i do kraja života, 1891. godine, nosio najvišu titulu zapovednika reda. Napisao je knjigu "Moral i dogma drevnog i prihvaćenog Škotskog reda masonerije", najobimniju masonsku knjigu u Sjedinjenim Američkim Državama do današnjih dana. U njoj je tvrdio da masonerija nije religija i svako ko tako smatra greši u odnosu na slobodne zidare.

DA LI VERUJETE U PREDSKAZANJA ALBERTA PAJKA?

Ukupan broj glasova: 40

  • Ne, nikako!: 18% (7)
  • Da, verujem mu!: 23% (9)
  • Nikad mi nećemo znati pravu istinu!: 35% (14)
  • Ne, baš, ali da su ljudi lutke čije konopce pomera "režiser" sig: 25% (10)

Međutim, danas se Albert Pajk najviše vezuje za brojne "teorije zavera". On je15. avgusta 1871. godine napisao pismo vođi italijanskog revolucionarnog pokreta Đuzepe Maciniju, a nastalo je na osnovu vizije koju je imao o tri predstojeća svetska rata.

"Prvi svetski rat bi se morao dogoditi kako bi nam omogućio da zbacimo sa položaja moći ruske careve i tu zemlju načinimo tvrđavom ateističkog komunizma.

Razilaženje i neslaganje između britanskog i nemačkog carstva, prouzrokovano agentima Iluminata, imperije će iskoristiti za podsticanje ovog rata. Na kraju rata, uspostaviće se komunizam, kako bi se preko njega uništile i druge vlade te oslabili uticaji religija", pisao je Pajk.

Prva pada u oči pominjanje reči "komunizam" 1871. godine koja je iskovana još 1785, četiri godine pre Francuske revolucije.

Pajkovo pismo još preciznije objašnjava uzroke koji će dovesti do Drugog svetskog rata, uz korišćenje pojedinih izraza koji u drugoj polovini 19. veka nisu postojali:

"Drugi svetski rat mora da bude podstaknut korišćenjem razlika između fašista i političkih cionista. Ovaj rat se mora dogoditi tako da nacizam bude uništen i da politički cionizam bude dovoljno jak da uspostavi suverenu državu Izrael u Palestini. Tokom Drugog svetskog rata, međunarodni komunizam mora postati dovoljno jak da bude protivteža hrišćanstvu, koje će biti obuzdano sve do momenta kada će nam biti potrebno za konačnu socijalnu kataklizmu", piše Pajk.

albert pajk
Foto: Pixabay

Deo koji najviše zabrinjava savremene poklonike katastrofičnih predviđanja i koji je postao naročito aktuelan od 9. septembra 2001. godine, odnosi se na otpočinjanje - Trećeg svetskog rata:


"Treći svetski rat mora da bude podstaknut iskorišćavanjem različitosti između političkih cionista i vođa islamskog sveta. Rat treba da bude vođen na takav način da se islam i politički cionizam međusobno unište. U međuvremenu, ostale nacije će još jednom biti podeljene.

Nahuškaćemo nihiliste i ateiste, isprovociraćemo ogromnu socijalnu kataklizmu koja će svojim strahotama narodima jasno pokazati učinak potpunog ateizma, izvor divljaštva i najkrvavijeg previranja. Tada će širom sveta građani biti prinuđeni da se brane od revolucionarnih svetskih manjina, istrebe uništivače civilizacije, i gomile, razočarane hrišćanstvom, čiji će deistički duh primiti istinsko svetlo kroz univerzalnu objavu Luciferovog nauka, koji će napokon biti iznesen pred javnost." - završava Pajk.

Masoni i revolucije
Postoji verzija da ga je sastavio Leo Taksil i podmetnuo tri godine posle smrti Alberta Pajka. Taksil je bio francuski pisac i novinar, poznat po antikatoličkim i antiklerikalnim gledištima, kao i "taksističkoj prevari", lažnoj izložbi slobodnog zidarstva. On je napisao knjigu "Đavo u 19. veku", u kojoj je napao slobodno zidarstvo i doveo ga u vezu sa revolucionarnim pokretima.

mason
Foto: shutterstock.com

Pismo je objavio Vilijam Gaj Kar, kanadski mornarički oficir i obaveštajac, pisac, teoretičar zavere, optužen kao antisemita. On je navodni prepis Pajkovog pisma uvrstio sredinom 50-ih godina u knjigu "Pioni u igri", o "ogromnoj zaveri koju je otkrio", a 1959. tvrdio je da se ono nalazi na popisu Biblioteke pri Britanskom muzeju u Londonu. Iz Biblioteke su, međutim, u pisanoj formi demantovali da imaju takvo pismo.

Iako se često citira i predmet je brojnih diskusija, nema dokaza da je pismo ikada postojalo, osim kao delo Vilijama Kara nastalo u periodu posle Drugog svetskog rata. Da li će se to tako i dogoditi - ostaje da se vidi.

Autor je tvrdio da je Pajk imao vizije budućnosti za vreme halucinacija izazvanih demonskom opsednutošću. S obzirom na vreme u kojem je Leo Taksil živeo, ni on, kao ni Albert Pajk, nije mogao da predvidi pojavu fašizma i nacizma.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi