Mesec
Profimedia
Mesec

Profimedia

Foto: Profimedia

Totalna lunarna eklipsa (pomračenje Meseca) se desila 21. januara 2019. godine u 6.12 sati po lokalnom vremenu. Astrološki, desila se na 0 stepeni Lava. Pored toga, ovu eklipsu prati nekoliko zanimljivih karakteristika. Pre svega, znamo da je svaka lunarna eklipsa ustvari pun Mesec u blizini Mesečevih čvorova.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj pun Mesec se naziva krvavi Mesec jer je u pitanju totalno pomračenje odnosno Zemljina senka u potpunosti zaklanja Mesec, dajući mu “krvavo” crvenu boju. Krvavi super Mesec nećemo imati ponovo do 2021. godine, tako da će ova eklipsa sigurno ostaviti utisak.

Lunarna eklipsa se desila u znaku Lava, te su je najviše osetili oni koji imaju lične planete u prvoj dekadi fiksnih znakova (Lav, Vodolija, Bik, Škorpija). Na opštem planu je eklipsa donela poremećen san, prenaglašene emocije, te sitnije zdravstvene probleme.

PREPORUČUJEMO I:

Ovo je vreme velikog čišćenja! Trenutno su pod udarom prve 3 tri čakre (korenska, sakralna i solarni pleksus). Verovatno zadnjih dana osećate blagu mučninu, bolove u leđima i da vam neko “izmiče” tlo pod nogama.

Joga meditacija proleće leto opuštanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Moguće je da osećate i blage vrtoglavice, jer svako pomračenje Meseca aktivira i treće oko. Ne brinite se, ovo je samo naznaka da treba da otpustite svu negativnu energiju i loše obrasce, koji su se nakupili tokom prethodne dve godine.

Zapamtite da je čišćenje proces i da se ne dešava samo u 2-3 dana oko samog pomračenja, već može potrajati i nekoliko meseci, sve do narednog pomračenja.