Numerologija
Shutterstock
Numerologija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kinezi veruju da brojevi, naročito telefonski i oni koji označavaju adresu ili registraciju, mogu uticati na sudbinu. Zato ih pažljivo biraju ili ispisuju na papiru i postavljaju u određeni sektor kuće ili kancelarije

Brojevi su sastavni deo feng šui filozofije, gde su predstavljeni kao pet elementarnih sila: zemlja, vatra, voda, drvo i metal. Kinezi, kao i mnogi drugi narodi, koriste brojeve za predviđanje budućnosti, povoljnih perioda i onoga što će se desiti u prirodi. Svaka cifra od jedan do devet ima svoj vibracioni obrazac.

Poznato je da se u numerologiji brojevi sabiraju sve dok se ne dobije jednocifren broj, međutim, to nije praksa u slučaju feng šuija. Presudnu ulogi ima zvučnost brojeva tokom izgovora. Na primer, u broju 308 naglasak na osmici, pa ukoliko je reč o adresi, obezbeđuje veliki blagoslov i berićet. Kinezi veruju da su srećni domovi u čijoj adresi postoje cifre 9, 3, 8, 1 ili 6. Brojevi mogu da dodaju prosperitet i bolju sreću kada želimo da povećamo energiju pojedinih sektora u stanu, kancelariji, dvorištu – dovoljno je ispisati ih na parčetu papira i postaviti u određeni deo prostora.

1. Ovaj broj simbolizuje nezavisnost. Međutim, u većini slučajeva donosi usamljenost čak i osobama koje su okružene mnoštvom ljudi. Kao kućni broj dobar je ako čovek želi da se posveti samo karijeri. Ukoliko na toj adresi živi neko ko ne voli da radi i oslanja se isključivo na sreću, neće mu biti dobro u tom domu. Jedinica snaži volju i karakter, što je dobro za posao. Osobe koje su u potrazi za srodnom dušom neće je pronaći sve dok budu živele na toj adresi.

Numerologija, astrologa, horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

2. Predstavlja dualitet, harmoniju, romantiku i emocije, podstiče na razumevanje i toleranciju, što je idealno za mlade bračne parove. Međutim, ovaj broj je nepovoljan za samce jer će još više osećati potrebu da pronađu srodnu duđu, a zbog velikog pritiska i želje neće uspeti da je realizuju.

3. Budući da podstiče optimizam, fleksibilnost, otvorenost i kreativnost, adresa sa ovim brojem savršena je za umetnike i nekonvencionalne ljude, kao i za porodicu. Stariji ljudi se ovde osećaju ugodno, dok mlađi imaju poriv da rade nešto jedinstveno i kreativno. Ovaj broj nije pogodan za ambiciozne radoholičare, niti za religiozne ljude.

4. Kada se ovaj broj izgovara na kineskom, ima isti zvuk kao i reč smrt, zbog čega ima negativnu konotaciju. Sve što se završava ovom cifrom označava probleme, gubitke, pa čak i smrt. Zato se u Kini četvrti ili četrnaesti sprat u soliteru smatraju nepogodnim za život i tu su stanovi obično jeftiniji.

5. Veoma moćan broj jer simbolizuje pet elemenata: zemlju, vodu, metal, drvo i vatru, i obezbeđuje harmoniju. Petica donosi promene i savršena je za osobe koje vole avanture i uzbuđenja. Budući da je najstabilniji broj, označava unutrašnju snagu i nezavisnost, kao i moralne vrednosti. Ova je adresa prikladna za fokusirane ljude orijentisane na karijeru. Podstiče i finansijski rast i označava odgovoran pristup novcu. Ovaj dom nije pogodan za kreativne ljude.

Numerologija, astrologa, horoskop

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

6. Ovaj broj upućuje na odgovornost, ljubav i idealizam i podstiče stanare na međusobnu brigu i deljenje osećanja. Idealna adresa za umetnike i porodice s malom decom. To je jedina adresa bez negativnih uticaja i odgovara skoro svakom životnom stilu i tipu osobe. Broj 6 takođe simbolizuje bogatstvo.

7. Kinezi nemaju specifičnu simboliku tako da se i ovaj broj može svrstati u neutralne, mada postoji i mišljenje da je povezan sa duhovnim mogućnostima i razvojem, ali i željom da se živi kao pustinjak. Broj 7 se ne preporučuje onima koji žele da nađu srodnu dušu. Veruje se takođe da oni koji ga preferiraju daju prednost duhovnom nad materijalnim. Adresa sa ovim brojem nije prikladna za ljude koji su površni i praznoverni.

8. Reč je o izuzetno srećnom broju, zato što kada se izgovori na kineskom, zvuči kao reč bogatstvo. To je broj prosperiteta, blagostanja i zadovoljstva, a polegnuta osmica simboliše beskonačnost. Ova adresa idealna je za odrasle samce ili porodice kojima je priroritetna materijalna udobnost, kao i za ljude fokusirane na posao i karijeru. Označava konvencionalni životni stil, snagu karaktera i dobro zdravlje ukućana. Brojevi: 8, 18, 28, 38, 48, 54, 68, 80, 84, 88, 99, 168 i 108 su prema kineskom verovanju srećni.

9. Izuzetno srećan broj koji obećava neprekidan napredak. Ova adresa podstiče idealizam, jedinstveni stil i razvoj. Nije prikladna za porodice i bolja je za samce. Broj je dobar za mlade ljude koji žive zajedno, a posebno je pogodan za ženske osobe.

Idealne kombinacije
Kinezi vole duple, identične brojeve kao što je, recimo, 99, jer smatraju da oni pomažu čoveku ne bude usamljen, ali i da ostvari veliki poslovni uspeh. Smatraju da 88 simboliše dvostruku sreću i veliko bogatstvo. Dobar je za mlade bračne parove, na primer, kao deo zajedničkog telefonskog broja.
Kineski trgovci vole da na artilkima stoje cene koje sadrže više osmica ili devetki: 388 dinara, 28,88 dinara, 3.988 dinara…

Kako to rade uspešni
Nula se takođe smatra veoma povoljnom, naročito ako je duplirana, jer donosi izuzetan uspeh i bogatstvo što su u svom imenu pametno iskoristile kompanije Google ili Yahoo.