Pica, hrana, brza hrana
Shutterstock, ilustracija
Numerologija, astrologa, horoskop

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Da biste dobijali više energije od Sunca, i da budete manje okrenuti sebi, na vašem meniju treba da se nađu žuto i narandžasto povrće i voće – kukuruz, šargarepa, bundeva, kajsije, breskve, mandarine, limun, žute jabuke, žuti grejpfrut, banane… Prijaju vam i semenke suncokreta i bademi, a od masnoća puter i suncokretovo i kukuruzno ulje. Za vas su idealni začini đumbir, šafran, muskatni orah, lovor, klinčić, a obavezan med bilo koje vrste. Što svežijeg voća i povrća unesete, više energije od Sunca ćete i dobiti, a kad ih prerađujete, obavezno barite. Zato dan počnite sveže ceđenim sokom ili salatom sunčevog voća i povrća, a završite kašičicom meda.

PROČITAJTE I:

Žena sreća srećna radost osmeh

Shutterstock

 

Broj 2, vladar Mesec

Vi, kao dete Meseca, imate svoju belu supernamirnicu – kupus. Možete da jedete svež, kuvan, dinstan, pečen, kiseo i slan. Sveže ceđen sok od ovog povrća pravo je blago za vaš stomak i digestivni trakt, koji su vam najosetljivija tačka. Koga muče čir ili kamenje u žuči, prijaće mu ako ga pomeša sa svežim sokom od oljuštenog krastavca. Ne treba zaboraviti i pečeni krompir. Osim jabuka, od voća za vas su ananas, belo grožđe i kokos.

Kokos, kokosvo ulje

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Broj 3, vladar Mars

Vatrenim Trojkama prijaju crveno voće i povrće i sve što je ljuto. Dakle, bobičasto voće, crveni grejpfrut, crvene jabuke. Od povrća za vas su cvekla, luk, paprika, kao i ljuti ren i senf. Maslinovo ulje najviše vam prija od masnoća, a od zeleniša, verovali ili ne, kopriva, koju naročito mladu, na proleće, treba da jedete što više – obarenu u salati ili čorbi ili ceđenu u soku. Zimi će vam žalfija vratiti energiju, baš kao i nar.

PROČITAJTE JOŠ I:

 

Broj 4, vladar Merkur

Deci Merkura, odnosno Četvorkama, za varenje je potrebna izuzetno lagana, ali energetski jaka hrana, pogotovo ako zbog nemirnog temperamenta imate običaj da grickate u prolazu. Za vas je, stoga, idealno suvo voće, a prijaju vam i žitarice od celog zrna i semenke. Češće sebi spremajte obrok-salate, začinjene peršunom, mirođijom, nanom i ruzmarinom, a bežite od belog brašna. Za vas su dobre i gljive, spremljene na razne načine, energiju će vam dati klice, a napregnute živce smiriće vam nana.

voda limun krastavac djumbir nana

Profimedia

voda limun krastavac djumbir nana, Foto: Profimedia

 

Broj 5, vladar Jupiter

Vašim brojem vlada planeta čiji su izdanci ljubičasti, lila, purpurni, bordo i crni i kom apsolutno ne prijaju grickalice. Zato, drage Petice, pređite na hranljive, raznovrsne obroke i bićete zdravi kao dren i užinajte ljubičaste bobice – kupine, aroniju, crne ribizle, borovnice, maline, višnje, trešnje, crno grožđe. Od povrća za vas je plavi patlidžan broj jedan, i to spremljen na najrazličitije načine, za njim sledi cvekla, sveža, u salati, ceđena… Crne masline su, takođe, vaša idealna hrana, baš kao i špargla. Čuvajte se belog šećera, on je poguban za vas, a vaša začinska biljka definitivno je žalfija.

MALINA

Malina

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Broj 6, vladar Venera

Plava je boja idealne hrane Šestica, a smokve i borovnice vaša superhrana koja vam jača imunitet i daje vam energiju. Za vas je važno da ono što jedete ne bude preobilno i premasno. Stoga je zeleniš vaš prirodan izbor, tačnije kopriva i blitva, uz integralni pirinač, koji će vam pomoći da se rešite viška tečnosti u organizmu, od čega često patite. Od mesa vam se preporučuju mlada, crvena i ne mnogo masna. Voće bi trebalo da jedete svaki dan, a kolače i slatkiše da izbegavate, kao i proizvode od belog brašna. Počnite dan vodom u kojoj su odstajale brusnice, daće vam najviše energije.

Broj 7, vladar Saturn

Raznovrsna ishrana bogata svim namirnicama, sa što više voća u jelovniku, najviše vam godi, ali vi ne možete bez jela sa roštilja, što je greška. Ako baš grilujete, gledajte da to češće bude povrće, naročito gljive, a još jedno važno povrće za vas je spanać, koji treba da stavljate bukvalno u sve. Za vaš metabolizam idealna su i variva i supe. Umesto sirćeta, bolje je da salatu začinjavate limunom, a od aromatičnih biljaka odgovara vam ruzmarin. Organima za varenje prija čija od jasmina ili nevena.

Pečurke, Čorba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Broj 8, vladar Uran

Iako vi, ako se pitate, najviše volite meso, korisnije bi vam bilo da u ishranu više uključite ribu, posebno pastrmku i oslić. Mleko i razni mlečni proizvodi trebalo bi, takođe, da su vam redovno na meniju, a od povrća zelena salata i kupus. Jela spremajte na maslinovom ulju ili na hladno ceđenom suncokretovom, a od začina koristite ruzmarin i bosiljak. Od voća najviše vam prijaju kruške i jabuke.

Broj 9, vladar Neptun

Kad vam je vladar bog mora, normalno je da su vam plodovi mora i riba na prvom mestu. Iako niste mnogo izbirljivi kada je hrana u pitanju i imate veoma dobar apetit, znajte da je vaše povrće ono boje indiga, bilo kuvano, bilo sveže. Važno vam je pak da je hrana ukusna, srednje začinjena i da je ima u velikim količinama. Prijaju vam svi mlečni proizvodi, naročito kozji, kao i sve vrste voća. Kompot od krušaka je vaš izvor energije.

Riblje ulje, riba

Shutterstock

Foto: Shutterstock