ZA NJIH POČINJE SREĆAN PREPOROD Retrogradni Merkur donosi povoljan preokret i lepa dešavanja za 4 znaka
Foto; iStock-Getty-Images

Retrogradni Merkur krenuo je unatraške 10. septembra i trajaće do 2. oktobra. Usporiće mnoge stvari, izazivajući brojne potencijalne probleme u svemu – od pogrešnog zakazivanja sastanaka do zbunjujućih razgovora sa vašim najmilijima.

Ipak, ova četiri znaka će proći dobro i njima će septembarski retrogradni Merkur doneti povoljan preokret i neka lepa dešavanja.

Bik

Ovo leto je za vas bilo mnogo velikih promena. Nepredvidivi Uran obasjava vaš znak energičnim Marsom, stvarajući snažne iskre u odnosima i izazivajući sve vrste neočekivanih obrta, karakterističnih za Severni čvor sudbine.

Kad to sagledate, sporiji tempo ovog retrogradnog Merkura je za vas više nego dobrodošao odmor od haosa. Smanjite broj dnevnih obaveza tokom ovog perioda, jer postoji velika šansa da dođe do pogrešne komunikacije ili zabune sa vremenom. Umesto toga, odvojite malo više vremena da pregledate svoj trenutni raspored i učinite ga prilagodljivijim promenama koje su se nedavno dogodile u vašem životu. Ponekad malo manje produktivnosti može doprineti mnogo više, posebno ako punite baterije za sledeći veliki korak.

Lav

Leto je vaša sezona i uskoro će se završiti — tako da vam ova retrogradnost daje priliku da razmislite o svojim nedavnim odlukama, sagledate svoje finansije i sagledate svoj društveni život. Prve dve nedelje retrogradni Merkur pogodiće vaš sektor komunikacije, pa ćete lako reći nešto što ne mislite ili pogrešno protumačiti reči drugih ljudi. Međutim, ovaj period vam takođe nudi priliku da izgladite neke odnose, rešite konflikte do kojih je došlo u proteklom periodu ili možda sretnete prijatelje iz prošlosti koje niste videli neko vrijeme.

Iskoristite ovaj sporiji tempo da malo smanjite broj obaveza i uravnotežite svoj bankovni račun dok prelazite u novo poglavlje života.

Škorpija

Većina predstojećeg retrogradnog Merkura odvija se u vašem tihom i usamljenom 12. polju, tako da efekti mogu biti malo blaži nego inače. Ovo bi mogao biti posebno introspektivan i mističan period za vas, pa ćete se tako tokom njega možda vratiti nekim davnim željama i snovima. Definitivno će vam trebati više vremena i prostora da se povežete sa sobom, a ako radite na duhovnim idejama, sada je vreme za prosvetljenje i isceljenje.

Iskoristite ovaj period da očistite nered iz svoje podsvesti pre nego što vas jesenji kosmički događaji uvedu u novu fazu života.

Vodolija

Retrogradni Merkur će prilično velikodušno uticati na vaš znak jer će biti mnogo povoljnih izgleda za putovanja, novi posao ili razvoj karijere. Ipak, uskoro ćete shvatiti da vam ovaj period donosi priliku i da razjasnite svoj sistem vrednosti i promenite svoju trenutnu paradigmu. Umesto da se držite starih dogmi ili etiketa samo zato što su vam nekada odgovarale, iskoristite ovu energiju da preispitate svoje vrednosti i procenite da li su one i dalje u skladu sa onim što ste danas.

Ovaj retrogradni period bi takođe mogao da izazove obnovljeno interesovanje za neke prethodne istraživačke teme ili želje iz vaše prošlosti. Samo zato što niste postigli određeni cilj ili sledili određeni san ne znači da je prekasno da se to sada ostvari. Ako je strast i dalje prisutna, nemojte se plašiti da počnete iznova.

Komentari (0)

Loading