Adolf Hitler
Profimedia.rs
Adolf Hitler

Profimedia.rs

Adolf Hitler, Foto: Profimedia.rs

 Premda je rođen na samoj granici Ovna i Bika 20. aprila 1889. godine, Adolf Hitler je u horoskopu bio Bik. Ne treba puno pričati o njegovim zlodelima nad čovečanstvom. Imao je talenat za slikanje i obožavao umetnost, ali prema ljudima nije osećao empatiju. Cilj mu je bio da stvori novu arijevsku rasu.

Josip Broz Tito

Josip Broz Tito

Arhiva Alo

Josip Broz Tito, Foto: Arhiva Alo

 

Pa iako su za predsednika bez ograničenja trajanja mandata vezane razne priče, Josipa Broza Tita su neki voleli. Naime, emocije vezane za harizmatičnog jugoslovenskog lidera, ostale su i danas podeljene. Neki ga se sećaju, a oni koji su preživeli Goli otok, ispričali su najjezivije priče. Tito, iako je slavio 25. maj kao svoj drugi rođendan, bio je rođen 7. maja 1892. godine.

Idi Amin

Idi Aman

Wikimedia/Archives New Zealand

Idi Amin, Foto: Wikimedia/Archives New Zealand

 

Iako podaci o tačnom rođenju diktatora koji je deceniju Ugandu držao pod strahovladom, neosporno je da su se sve njegove osobine uklapale u znak Bika. Rođen je 17. maja 1925. godine, potiče iz siromašne porodice. Zločine koje je počinio protiv ljudskosti su nebrojane. Priča se da je jedne prilike priznao da je kanibal. Neposlušnost i nejlojalnost kažnjavao je smrću u mukama.

Sadam Husein

Sadam Husein

Profimedia

Sadam Husein, Foto: Profimedia

 

28. aprila 1937. godine rođen je Sadam Husein. Kako je došao na vlast, samo godinu dana nakon toga počinje nemilosrdni osmogodišnji rat sa Iranom, 1988. godine od hemijskog oružja stradalo je 5.000 civila. Omiljeni film Iranskog lidera bio je Kum.

Još neka imena rođena u znaku Bika su obeležila istoriju, ali većina njih nije počivala u miru.