Mars
Shutterstock
Mars

Shutterstock

Mars, Foto: Shutterstock

Jelena Studen Vojvodić, naš astrolog sa dugogodišnjim iskustvom, najavila je "sukob" dve energije, Marsa koji je uplovio u znak Vodolije, a šta nam tačno predstoji, pročitajte u tekstu koji smo preneli u celosti:


Pisala sam pre neki dan o ovoj trenutnoj konjunkciji Marsa i Saturna, a sada malo o samom Marsu u Vodoliji.

Uloga Marsa je da vodi i usmerava energiju. Prvo da rasčistimo zašto Mars u Vodoliji i nije baš u znaku gde se najbolje/dobro oseća?

Mars je instiktivna i gruba sila. Po svaku cenu podržava ego i ličnu individulanost, ali kada je u Vodoliji, mora shvatiti da postoje neki veći i društveni projekti. Ovde se ne bori za sebe i lične ciljeve, već borba treba biti usmerena za ravnopravnije odnose među ljudima.

Dakle, Mars u Vodoliji je pozvan da razvija društvene kvalitete, da odbaci čist instikt i da koristi razum. On je u ovom znaku pozvan da koristi intelekt, dijalog, pa pregovorima da rešava sukobe između ljudi koji imaju različita mišljenja i interesovanja.

Ali, Mars u Vodoliji predstavlja i unutrašnji sukob, jer je jedan deo njegove energije povezan sa afirmacijom ega, a drugi deo to osporava dok pokušava da se oslobodi egocentričnosti i da bi procenjivao razumnije.

Naravno, kada se ove energije sukobljavaju na kolektivnom nivou, mogu nastati poteškoće i problemi i na masovnom nivou. U takvim situacijama, čovek oseća da je blokiran i ide u fanatične ekstreme i zablude. Kada razum pokuša da blokira njegove pogone, dolazi do iskakanja na potpuno iracionalan način.

Sunce Planete Sunčev sistem Svemir

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zbog toga, postoje pritisci: s jedne strane puno fizičke energije sa kojom se teško upravlja, a sa druge strane ovaj pritisak povećava bes i napetost Marsa, pa gura ljude da se ponašaju slobodnije i manje uslovljeno u vezi sa onim što dolazi iz društvenog sveta.

Ako nema dobre sposobnosti da upravlja svojim besom, onda ovaj ratnik u Vodoliji dolazi do tačke u kojoj puca, umesto da koristi energiju za podizanje svesti.

Mars u Vodoliji dobro funkcioniše, ako ga pokreću društveni ciljevi i ideali, kao i ako je vođen razumom. Tada će dobro usmeriti svoju energiju, koja mu neće dopuštati da se previše potvrđuje. I, tek tada svoju energiju može staviti u službu ciljeva i projekata na društvenijem i kolektivnijem nivou.

Loše deluje kada su ciljevi i ideali još uvek povezani sa prekomernom potrebom za ličnom afirmacijom. U ovom slučaju pronalazimo i one koji se bore za ideje drugih i koji, vođeni ljutnjom i ličnim tvrdnjama, na kraju uopšte nemaju nikakvu korist.

Tako da, Mars u Vodoliji zahteva da se deluje u interesu celine, a ne pojedinca.