Agori, varanasi, indija, sekta
Profimedia.rs
Agori, varanasi, indija, sekta

Profimedia.rs

Indijski horoskop ima 12 znakova, vrlo sličnih po vremenu označavanja zapadnjačkom. Znakovi se nazivaju raši, a razlika je u načinu merenja. Mnogi čak smatraju da je indijski horoskop tačniji od zapadnog jer se pomera tačka precesije unazad za 23 stepena i podznak se pomera.

U zapadnom horoskopu se ne uzima u obzir tačka precesije i ne uzima se obzir činjenica da se položaj Zemlje potpuno razlikuje od položaja pre nekoliko hiljada godina, iako to ne menja tačnost oba sistema, jer oni funkcionišu tako hiljadama godina.

Indijska astrologija, je najstariji sistem astrologije u svetu koja se znatno razlikuje od zapadnog sistema. Indijska astrologija koristi sazvežđa.

Indijska astrologija je nastala u drevnoj Grčkoj civilizaciji, i ona definiše stvarne osobine pojedinca, bračne usklađenosti i budućnosti, a sve to na osnovu pozicija planeta, vremena i mestu rođenja.

Autentičnost indijskog horoskopa
Za Indijski horoskop se veruje da je najstariji sistem astrologije u svetu. Pošto se zasniva na osnovu trenutnih sazvežđa, smatra se da je ovo najrasprostranjeniji sistem astrologije širom sveta. Koristi siderealni zodijak, za razliku od zapadnog koji koristi tropski.

Meša ili Ovan (13. aprila – 14. maja)

Direktan je. Lako iražava svoje potrebe. Uvek mu je lakše da dela nego da priča. Želi stalno da bude najbolji, prvi. Bitno mu je da se ističe i voli svoju slobodu više nego sve. Strahuje od poniženja i prezira, bitan mu je ugled. Njime vlada Mars. Mogu da budu dobri sportisti, vojnici, mornari, istraživači ili lekari.

Vriša ili Bik (15. maja– 14. juna)

Veoma je tvrdoglav i veran. On je znak posedovanja i ljubavi. Voli se ono što se poseduje, a ono što se voli mora da se poseduje. Stalno se opterećuje hranom, materijalnim, finansijama i stabilnošću. Udobnost, mir i spokoj su mu najbitniji. Preosetljiv je, ali ne pokazuje jasno svoja osećanja. Što se tiče zanimanja odgovaraju mu: bankarstvo, osiguranje, edukacija, poljoprivreda, umetnost.

Indija

shutterstock

Foto: shutterstock

Mituna ili Blizanci(15. juna – 14. jula)

Može da bude kontradiktoran, na više strana rastrzan, ali ne mora da znači da je dvoličan, nego dvojak, da ima više značenja sve što kaže. Okretnog je duha, suptilan, tačno zna kad šta treba da kaže. Veliki je erudita. Lako može da postane učitelj, edukator, naučnik. Voli da čita, ali i da piše ili priča. Voli da se drži i lako nalazi zajednički dogovor sa drugima. Veoma je inteligentan. Nekad može da bude rasejan. Porodica mu je veoma bitna.

Karka ili Rak (15. jula – 14. avgusta)

Karka je četvrti znak zodijaka. Preosetljiv, želi da vodi aktivan javni život i da se u isto vreme povuče od sveta. Jako mu je bitno da svi u porodici misle dobro o njemu. Veoma je pametan, tajanstven i složen. Oprezan je, ide korak napred, nazad dva. Nikad ne otkriva sve svoje tajne. Može da bude dobar novinar, pisac ili političar, zbog njihove sposobnosti da zapamti mnogo stvari. Treba da izbegava da se previše veže za svoju grupu, porodicu, da bi mogao da se sam ostvari, da ima svoju porodicu.

Simha ili Lav (15.avgusta – 15.septembra)

Mnogo mu je bitan uticaj na druge ljude. On voli da ‘zrači’ da privlači pažnju. Ništa mu nije teško samo da bude u centru pažnje. Voli uživanje, seksualno odnose, igre, zabavu. Ljubav mu je veoma važna u životu, ali i avanture. Ima težnju da preuveličava, da pravi dramu, ali privlači ga scena, gluma i javni život. To je za njega prirodno. Odlično predvodi druge, ali teško sluša. Zato je bolje za njega da bude autoritet, a ne da radi za nekog. To može teško da mu padne.

Kania ili Devica (16. septembra – 15. oktobra)

Kania je perfekcionista, precizna i voli da dokaže kako je najbolji radnik kog ste ikad mogli da imate. Ne voli da sude na osnovu tuđeg mišljenja. Veoma je pouzdana i stabilna. Oblačenje, ishrana, briga o telu je bitna, medicina, zdravlje – to joj je sve bitno. Može da bude štedljiva. Voli životinje. Nema problem sa autoritetom. Posao u kancelariji, neki pedantan rad, nešto što treba da se odradi bez greške – njoj može da se ponudi.

Tula ili Vaga (16. oktobra – 14. novembra)

Osobe rođene u znaku Tule su po prirodi više diplomate od drugih osoba. Ona uvek traga za ravnotežom i harmonijom u životu, a bitno joj je i da ljudi oko nje uvek budu zadovoljni. Društvena je i šarmantna. Lako pravi kompromise sa drugima. Razume tuđe probleme. Može da bude neodlučni. Lako može da odabere neko od sledećih zanimanja: pisac, modni kreatori, enterijerista, pravnik ili matičar.

Vrisčika ili Škorpija (15. novembra – 14. decembra)

Vrischika simbolizuje Škorpiju. Lako je da osoba vidi šta će da bude na krjau nekog posla, smišlja plan I tako dela. Ambiciozna je, nije joj ništa teško. Proračunata je. Lako se oporavlja od svakog problema, regeneriše se. Veoma je radoznala, ali može da bude mnogo ljubomorna. Mora da nauči to da savlada. Strastvena je i to joj je temelj za dobru vezu. Može lako da napreduje ako uspe da iskontroliše svoje želje, ako bude umerena. Najprivlačnija profesija za ove osobe je ona u kojoj se vrše analize, ispitivanja, istraživanja, gde se nešto praktično radi, može da bude lekar, hirurg, patolog, detektiv, istraživač.

Danus ili Strelac (15. decembra –13. januara)

Danus simbolizuje znak Strelu, i on je veoma radoznao i impulsivan. Ima pozitivan stav prema životu, veoma je svestran i uvek želi da proširi svoje znanje. Voli da putuje, da istražuje svet. Tolerantan je. Može da bude dobar učitelj, novinar, vodič, trgovac.

Makara ili Jarac (14. januara –11. februara)

Veoma je zahtevan i odgovoran. Sposoban je za odricanje. Brine se, ponekad i previše. Veoma ozbiljno razmišlja o svojoj budućnosti. Obazriv je i uvek ima više rešenja. Nije romantičan, već je praktičan i u ljubavi. Ne voli da se raspravlja, pa svako ko ga uznemirava biva odstranjen. Zanima ga politika, javni poslovi, svaki posao gde može da bude autoritet i onaj koji ne mora da menja. Može da ima svoju firmu, ali i da radi posao koji je planirao godinama da radi. Državni posao ili nešto što mu prija da radi dok može će svakako da bude njegov izbor. Ne voli promene.

Kumba ili Vodolija (12. februara – 12. marta)

Sve što može izmisli, ima neobične ideje, obožava nauku, astronomiju, astrologiju. Ima predrasude oko svega i uvek traži istinu pre svega. Često može da bude gruba, ozlojeđen i ekstremne naravi. Izdvaja se lako iz društva, ali je dobar za tim. Bitni su joj prijatelji, pomoćnici, braća, svi koji su deo kolektiva – bitno je samo da ne bude sama.

Mina ili Ribe (13. marta – 12. aprila)

Ribe absorbuju svoju sredinu. Kakvo im je okruženje, takve će one da budu. Nije lako da budu praktične. Ekstremno su osetljive, introspektivne, nostalgične. Nemaju nikad lošu nameru. Promenljivog su raspoloženja. Mnogo im je bitno da spoznaju sebe. Uglavnom su medicinski radnici ili umetnici.

PROČITAJTE JOŠ: