Mama, ćerka, devojčica, porodica
Shutterstock, ilustracija
Moda, žena, mama, baka, poslovna žena

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Čovek je socijalno biće i stalno je u kontaktu sa drugim ljudima, pa je normalno da i u snu srećemo nekoga iz naše okoline.

PROČITAJTE I:

 

Često sanjamo osobe koje ne poznajemo, ali obično se takvim snovima ne čudimo jer smatramo da je normalno da sanjamo apstraktne relacije sa likovima sa kojima se ne družimo. Neznanci u snu po pravilu su ljudi koje smo već videli na javi, samo prekratko da bismo ih zapamtili. Ipak, mozak "pamti" čak i ono što na javi ne registrujemo, na primer, prolaznika na pešačkom prelazu, ali takvi "neznanci" predstavljaju najveće poteškoće u analiziranju i tumačenju snova.

telefon, devojka, san, mobilni, spavanje, raskid

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Na nivou subjekta svaki lik je parabola našeg sopstva, što znači da se mi sami pojavljujemo kao neko drugi. Ako je lik uplašen, i mi se podsvesno bojimo. Ono što je se dešava toj osobi, zapravo se dešava u nama samima pa takav lik možemo protumačiti promatrajući sebe.

Na nivou objekta, nije važno promatrati lik nego njegov odnos s drugima. Naročito kad se u snu pojavljuju poznata lica, promatranje kroz prizmu objekta objasniće kako ih podsvesno doživljavamo.

Roditelji

Često sanjamo one koji su nam najbliži – roditelje. Ako je odnos između roditelja i dece koja rastu ili su već odrasla pozitivan, odnosno kad jedni pred druge ne stavljaju nepravedne zahteve, gotovo ih nikad ne sanjamo. S druge strane, lik oca ili majke često se pojavljuje u vremenu neke teskobe i povezano je sa nevoljama koje nas čekaju na javi.

Žene sanjaju majke češće od muškaraca i to u dve krajnosti – ili kao veoma dobre ili kao loše i pokvarene likove. Manifestacija majke obično oslobađa neko osećanje koje nas u stvarnom životu "nagriza" iznutra, a koje se plašite da pokažete pogotovu kada su roditelji u pitanju.

PREPORUČUJEMO:

 

Kod muškaraca snovi o majci imaju dublje značenje jer je odnos majke i sina dublji od odnosa majke i ćerke. Naravno, lik majke ne mora biti baš prava majka onoga ko sanja, već može biti personifikovan. Tako majka u snu može da bude lik koji nas vodi kroz život i kome se u životu često okrećemo (otud apsurdni snovi u kojima vam muž, drugarica ili neki rođak izigrava majku).

Lik oca u snu ima šire značenje i obično se pojavljuje kada se "tražimo" u životu. On je racionalan, odnosno posrednik je između razumnog i duhovnog u životu. Oca sanjamo i kad smo u konfliktu između onoga što on radi u životu i onoga što mi radimo, posebno kada biramo svoj životni put.

mama, sin, mamin sin

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Braća i sestre

Ukoliko sanjamo osobu suprotnog spola, posebno brata ili sestru, to znači da sebi objašnjavamo svoju drugu stranu, odnosno našu senu. Braća i sestre su manifestacija onog nesvesnog u nama i predstavljaju ono što mi suštinski jesmo, iako je to neretko nešto potpuno suprotno od našeg karaktera u realnom životu.

Deca

Deca se u snovima roditelja najčešće pojavljuju zbog izuzetne privrženosti roditelja. Ako jedan od roditelja često sanja svoje dete, trebalo bi da dobro posluša "poruku" koju mu dete nosi u snu. Mudro dete (čovekoliko dete) znak je nekog novog početka ili novog životnog ciklusa. Dete može biti nosilac životnog stava, a za tumačenje dece u snu mnogo je važnije kakve je osećaje kod spavača taj san izazvao.

sreća, porodica, žena, dete, muž, brak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Starci

Ukoliko sanjamo nepoznatog starca ili staricu to znači da poruka velikog iskustva nalazi put do naše svesti, odnosno da dobijamo neku životnu mudrost. Danas, u moderno doba, potiskujemo značenje starijih likova, ali ako se starac u snu pojavljuje kao sed i veliki čovek, u periodu smo sazrevanja i to znači da nam uskoro stižu velike promene.

Modeli kaputa koje će svaka žena poželeti ove jeseni, a baš takve trendi komade nosi Megan Markl!

AUTOR: M. Maksimović DATUM I VREME: 27.09.2019. 13:00 - 27.09.2019. 13:05 Top modeli u omiljenoj boji vojvotkinje od Saseksa. Foto: Profimedia Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl dugo je osporavana kako ne ume da pronađe svoj stil oblačenja poput Kejt Midlton, koja je okarakterisana od strane velikog broja modnih dizajnera širom sveta kao ikona stila.