rat
Shutterstock
rat

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Rat i ratovanje su česti pojmovi i motivi u snovima. Ako smo učestvovali u ratu, ako smo preživeli rat ili ako smo u skorije vreme videli vesti vezane za rat ili čak i film onda te snove ne tumačimo jer su kontaminirani pređašnjim ili skorašnjim iskustvom.

Videti rat u snu

Ako u snu vidite da neko ratuje, to označava nemir. Moguće je da suviše emotivno doživljavate sukobe koji se dešavaju između članova porodice, prijatelja ili kolega. To vas pogađa, iako nema veze sa vama, pa ne uspevate normalno da funkcionišete plašeći se da će neko otići iz kuće ili firme. Moguće je da se u vama odvijaju konflikti koji asociraju na rat između dobra i zla, onoga što vi želite i očekivanja drugih ljudi. Ako se nalazite na prekretnici u ljubavnim i poslovnim odnosima, bićete u nedoumici koju odluku da donesete. Možda ćete za sobom zatvoriti vrata koja više nećete moći da otvorite. Šta god da odlučite, biće kasno za kajanje. Ako je vaš jedini strah da ćete izneveriti tuđa očekivanja, shvatićete da je najbolje da stisnete zube i pokušate da živite onako kako vi želite, posebno ako se radi o promeni posla, fakulteta ili partnera.

rat

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sanjati da čujete o ratu u vestima

Kada sanjate vesti o ratu, a ne učestvujete u njemu, to najčešće opisuje vašu ličnost. Ima mnogo stvari koje biste uradili u životu, a iz nekog razloga se ne usuđujete. Okolina vam zamera na nezainteresovanom stavu prema životu. To vas čini još nezadovoljnijim nego inače, ali strah od neuspeha i razočaranja je mnogo jači. Plašite se da preuzmete odgovornost za vaše postupke i da se suočite sa njihovim dobrim i lošim stranama. Na neuspehe gledate tragično i ne usuđujete se da probate stvari koje bi mogle da vas učine srećnim.

Sanjati da vi sa nekim ratujete

Ukoliko u snu vi sa nekim ratujete, to implicira da volite konflikte. Po prirodi ste svađalica koja nikome ne ostaje dužna. Ne smirujete se dok ne kažete sve što imate nakon čega osećate satisfakciju. Ne dozvoljavate drugima ni da pomisle da su vas ućutkali jer uvek nađete načina da se odbranite i da napadnete.

rat

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sanjati poziv u rat

Ako usanjate poziv u rat, to upozorava da ćete imati sukob sa vlastima. Moguće je da se ne slažete sa odlukama koje donose ljudi koji su na višem položaju od vas. Par puta ćete im pretiti pa se može desiti da ćete dobiti otkaz, batine, ili neki drugi vid opomene koji će vas naterati da se povučete.

Sanjati da neko hoće sa vama da ratuje

Kada u snu neko hoće sa vama da ratuje, to ukazuje da ćete odoleti provokacijama. Može se desiti da će neko hteti da leči svoje frustracije na vama što mu/joj nikako nećete dozvoliti. Biće vam jasna njegova/njena namera pa ćete se truditi da ga/je izbegavate u najširem luku.

rat

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sanjati da vi odbijate da ratujete

Ako u snu vi nećete da ratujete, to znači da previše dopuštate. Vi ste osoba koja je u stanju da mnogo trpi samo da biste sačuvali mir u kući ili na poslu. Tu vašu osobinu drugi koriste pa sebi dozvoljavaju luksuz da kažu ili da urade stvari koje im niko ne bi tolerisao.

Sanjati da neko drugi neće da ratuje

Ukoliko u snu neko drugi neće da ratuje, to simbolizuje pomirenje. Verovatno ćete obnoviti kontakt sa osobom sa kojom ste nekada bili bliski. Zaboravićete sve što ste jedno/a drugome/drugoj prebacivali/e i pokušaćete da prijateljstvo, vezu ili poslovnu saradnju počnete iz početka.

Sanjati da bežite od rata i ratovanja

Kada u snu bežite od ratovanja, to označava traumu. Moguće je da ste u prošlosti doživeli iskustvo koje vam je ostavilo duboke ožiljke. Često ga se setite i, bez vaše volje, razmišljate o tome kako bi vam život izgledao da je sve bilo drugačije.

rat

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sanjati da ste uzrokovali rat

Kada u snu uzrokujete rat, to ukazuje da biste trebali da pazite na ponašanje. Verovatno volite da kontrirate roditeljima i jedva čekate im nešto prebacite. Ipak, neće vam biti prijatno kada se zbog vas posvađaju i počnu da prebacuju sebi da su negde pogrešili u vašem vaspitanju.

Sanjati da ste pobedili u ratu

Ako u snu pobedite u ratu, to označava neuspeh. Moguće je da će jednom periodu vašeg života najviše odgovarati opis: „Ako pogodiš cilj, promašio si sve ostalo.“ Umesto da se radujete što ste ostvarili ono što ste zamislili, imaćete utisak da ste mnogo toga propustili i da ćete teško popuniti prazninu koju osećate.

Sanjati da ste izgubili rat

Kada u snu izgubite rat, to simbolizuje olakšanje. Verovatno ćete shvatiti da se za neke ljude ili ne vredi boriti jer vam, jednostavno, nisu suđeni. Pustićete da stvari idu svojim tokom verujući da ćete upoznati nekoga ko će umeti da ceni vaš trud i da na njega pozitivno odgovori.

Sanjati da ste ranjeni u ratu

Ukoliko u snu sanjate da ste ranjeni u ratu, to implicira da nekoga nećete ostaviti na cedilu. Može se desiti da ćete pomoći prijatelju da sprovede svoju zamisao u delo. Iako ga/je, u potpunosti, ne podržavate, trudićete se da svoje mišljenje zadržite za sebe i da ga/je ne napustite i ne osuđujete kao svi ostali.

Pogibija u ratu

Kada sanjate da u ratu ginete vi ili neko ko je vama drag, moguće je da ste imali traume u prošlosti koje su ostavile dubok trag u vašoj podsvesti. Trudićete se da upražnjavate aktivnosti koje vam mogu pomoći da se opustite i izborite sa stresom. Ako se obratite nekome za pomoć, svakako će vam savetovati da počnete da se bavite sportom.