Spavanje, san, snovi, krevet,
Shutterstock, ilustracija
snovi, san, bolovi, žena

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ukoliko se snovi ponavljaju, podsvest nas tera da uočimo neki veliki problem, koji možemo dešifrovati. Ponavljajte i sugerišite sebi da ćete sanjati san koji vas muči, kažu stručnjaci.

"Iz nesvesnog ne može izroniti nijedan san ako ne postoji problem kojim se sanjač bavi u javi", tvrdi psiholog Rolo Mej. Noćne more često upućuju na neko traumatično iskustvo ili situaciju sa kojom se sanjač teško nosi. Događa li se da sanjamo isti san nekoliko puta u nekoliko dana, meseci ili godina, najčešće je to zato što nas podsvest tera da obratimo pažnju na situacije koje nas u životu opterećuju.

PROČITAJTE I:

 

Stručnjaci savetuju da zapišite sve što vam se događa u životu u tom trenutku, kako se osećate i št ste posebno doživeli. Možda u tom trenutku nećete uočiti odgovor, ali ćete s vremenom svakako doći do rešenja. Katkad su takvi snovi potpuno apokaliptični ili se problemi iz svakodnevice pojavljuju u posve običnim situacijama, ali nabijeni jakim emocijama i propraćeni osećajem paralizovanosti, odnosno nemogućnošću rešavanja problema.

Psihoanalitičari noćne more i obične snove koje se ponavljaju smatraju pozitivnim, a biće sve češći dok ne obratimo pažnju na problem.

smrt, bolnica, lekar, doktor

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kada tumačite san, njegovo ponavljanje može vam poslužiti kao pokazatelj koji govori o tome dokle ste stigli u rešavanju problema, te gde ste ovoga puta zaglavili. Često čudnim jezikom snovi govore o unutrašnjim procesima, objašnjavaju odnose sa drugima, izražavaju strahove, blokade.

Kod većine ljudi je temelj problema ponavljanja snova u tome što ne vole sami sebe onoliko koliko bi trebalo ili se drže idealne slike o sebi. Ono što se ponavlja pokazuje da podsvest šalje nežne ili vrlo brutalne slike, odnosno smernice kako prepoznati problem. Najvažnije je prihvatiti pomoć nesvesnog i suočiti se s problemom.

Ako ste goli u snu, razmislite o odlukama

Pojavljujete li se u snu goli ili neprikladno obučeni, to govori o strahu od životnog iskušenja za koji niste spremni. Stručnjaci savetuju da nakon takvog sna razmislite o odlukama i strahu od sramote.

Smrt znači promenu u ličnosti

Sanjate li često smrt voljene osobe, to je obično znak da je vreme da umre neki stari deo vaše ličnosti, kažu stručnjaci. Samo se treba prilagoditi trenutnoj životnoj fazi.

Duhovi horor mrtvi duša raj smrt

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Telefonska veza koja ne radi znak je problema

Ako u snu ne možete da uspostavite telefonsku vezu ili govorite sa nekim, to upućuje na problem u komunikaciji sa drugima. Pokušajte da razmislite sa kim niste u dobrim odnosima i o tome otvoreno razgovarajte.

Ako ne možete da zakočite, sve je izvan kontrole

Ako često sanjate probleme sa prevozom ili da ne možete da zakočite, oni verovatno upućuju na to da su vam u nekom području života stvari izmakle kontroli.

PREPORUČUJEMO:

 

Zdravlje i propusti

Sanjate li često da vam se pokvario neki uređaj, automobil ili brod, obratite pažnju na zdravlje. San može upozoravati i na konkretne propuste u životu. Razmislite nakon kojih situacija sanjate taj san i otkrijte koju poruku ističe.

Dnevnik i čaša vode za sećanje

Nakon buđenja ne treba menjati položaj tela kako bismo se setili sna koji krije važnu poruku. Ključ razumevanja sna krije se u bilo kojoj boji, osećaju i naizgled nevažnom detalju, a snovi su inspirisali najveća umetnička dela poput Danteove Božanske komedije i Stevensonovog romana Dr. Jekyll i Mr. Hyde. Da biste shvatili san, morate da ga se setite, a katkad je to problem. No, zato stručnjaci savetuju da vodite dnevnik snova i trudite se da što detaljnije opišete san. Nakon što se probudite, nemojte menjati položaj tela jer se svest tada prebaci iz nesvesnog u svesno.

Kako biste podstakli obradu podataka snova, uredsredite se na ono što vas zanima ili muči, kažu stručnjaci. Tako ćete se lakše setiti šta ste sanjali.

Ukoliko ste imali ovakve snove, venčanje vam "kuca na vrata"!

AUTOR: Krstarica/M.M. DATUM I VREME: 16.09.2019. 11:25 Sigurno vam se dogodilo da sanjate nešto što vam je ukazalo na buduće događaje. Tako je i sa udajom, jer ukoliko ste imali ovakve snove, venčanje vam „kuca na vrata".

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva koliko dece ćete imati