NIKO NE OBRAĆA PAŽNJU NA VAŽAN DETALJ Naučite da tumačite svoje snove jer vam oni mogu spasiti život!

Da li kada se probudite razmišljate o onome što ste sanjali? U slučaju da ste mislili da snovi nisu bitni podsetite se da je Tesla zahvaljujući snu stvorio generator naizmenične struje, a da je Mendeljejev isto tako napravio periodni sistem elemenata...

Spavanje, san, snovi, krevet,
Foto: Shutterstock, ilustracija

Svi ljudi sanjaju, ali svako na san gleda drugačije. Egipćani su, recimo, smatrali da su snovi poruke bogova i verovali u njihove isceliteljske moći. Danas, čini se, na snove retko obraćamo pažnju.

Ali, šta su snovi? Da li su oni odraz naših skrivenih želja i carski put u nesvesno, kao što tumači Frojd? Ili su oni toliko jednostavni da ih možemo tumačiti pomoću simbola iz narodnog sanovnika?

Na primer, sanovnik kaže da ako sanjate karanfil, onda to znači da vas čeka veliki uspeh. Snovi mogu da nam ukažu na određene probleme.

Slobodan Nikolić, analitičar snova, kaže da je to pre svega poziv za lekare da dobro osluškuju snove pacijenata jer oni mogu da im budu dragoceniji od bilo koje sprave ili savremenog instrumenta za snimanje.

Narod kaže da ćemo biti srećni ukoliko plačemo u snu, a da smeh ukazuje na buduće probleme. Nije ni to potpuno tačno.

"Lepi snovi znače da jesmo srećni i da se bar u tom trenutku ne suočavamo sa negativnim emocijama", kaže Nikolić za “150 minuta”.

San, spavanje, košmari, noćna mora, sanovnik
Foto: Shutterstock, ilustracija

I verovali ili ne, svi snovi su korisni. Osim što mogu da nam ukažu na telesna oboljenja, snovi mogu da nam ukažu i na greške koje pravimo!

"Sanjate da na svom poslu odaberete pogrešno parking mesto i tamo vam auto strada. Ako je auto za vas veoma važna stvar, shvatate da je to veliki san za vas jer vam govori da nešto pogrešno radite, negde se pogrešno postavljate na poslu", zaključuje analitičar snova.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi