TUMAČENJE NOĆNIH MORA! Ako se povremeno budite u sred noći zbog ružnog sna, obavezno ovo pročitajte!

Nikome nisu prijatni ovakvi košmari...

snovi, san, bolovi, žena
Foto: Shutterstock, ilustracija

Panični strah, znojenje, pokrivanje s jastukom preko glave u tami – loš san i možemo li na neko vreme zaboraviti na spavanje? Koliko vam se puta desilo ovo?

 

Košmari znaju da nas trgnu i uplaše, te dugo nakon toga ostanemo budni jer se bojimo ponovo da zaspimo kako se ne bi ponovio loš san. Prema nekim istraživanjima čak 8 odsto odraslih regularno muče košmari.

Stoga, otkrićemo vam šta se krije iza najčešćih.

KONAČNO JE MISTERIJA REŠENA! Ako se budite stalno u isto vreme, to znači samo jedno!

Padanje i padanje i padanje

Padate li se iz aviona, kroz prozor ili jednostavno kroz večnu tamu, svejedno je -ono što je u snovima „padanja“ zastrašujuće jeste stalno iščekivanje tla i lom. Inače, u tu kategoriju spadaju snovi u kojima se gušimo.

Psiholozi tvrde da svi ti snovi često imaju jednaki uzrok: prenaporna svakodnevica zbog neke određene situacije ili zadatka.

U snu se odražava nesigurnost i napetost – simbolizuje se neizvesnim očekivanjem pada, odnosno tla. San pokazuje da ne znamo tačno kakav će biti epilog i kada. Zato se javlja strah.

ŽENE SANJAJU OVE SNOVE ČEŠĆE OD MUŠKARACA Sanjaćete ovakve košmare ako bežite od poteškoća u stvarnom životu!

Žena tužna plač suze histerija drama
Foto: Shutterstock

Smrt voljene osobe

Ovaj san je jedan od najstrašnijih noćnih mora: voljena osoba umire ili je umrla. Ono što osećamo tada je bol ili očaj koji dolaze s gubitkom.

Često takve snove prati mit da nas upozoravaju na neki nemili događaj. Međutim, to nije tačno. Zapravo, snovi o gubitku spadaju među najbezazlenije i nikako ne najavljuju da će nam se neko voljen razboleti ili preminuti.

Oni simbolizuju neku promenu, uglavnom kad je reč o međuljudskim odnosima – ili emotivnu senzibilnost. Umre li dijete u snu, to verovatno znači da se naše tinejdžer osamostaljuje, a nama nije lako zbog toga.

 


Pretnja, praćenje, lov

Trčimo sve brže i brže, ali neko ne prestaje da nas prati. Snovi u kojima bežimo ili nas neko prati su najpoznatiji oblik noćnih mora. I kraj ne mora biti uvek isti. Neki se probude pre nego što prestane lov ili napad. Drugi tek onda kad su gotovo već u kandžama progonitelja.

Mehanizam „bori se ili beži“ iza tih snova ide daleko nazad u evoluciju, te je zbog toga jako proširen. Životinje jednako reaguju u tim stresnim situacijama. Iza toga se takođe uvek krije strah od nečega – društvenih situacija na primer – ili bilo čega drugoga.

 SIMBOL SREĆE, RADOSTI I USPEHA Beba u snu je jako dobar predznak! U narednom periodu možete očekivati mnogo lepe vesti!

lov, lovac
Foto: Shutterstock

Povratak u školu

Možda na prvu loptu izgleda smešno: pa školsku klupu smo poslednji put grejali prilično davno. Maturu smo položili, školskih knjiga više nemamo ili su one retke prekrivene debelim slojem prašine. I pored toga, sanjamo da padamo ispit Ili smo dobili lošu ocenu…

Taj vid snova pokazuje da smo pod nekih pritiskom ili strahom hoćemo li biti dovoljno efikasni, a uzrok može biti poslovne ili privatne prirode, kao i da nas neko ne ceni dovoljno.

Evo nekoliko trikova koje možete da probate da biste zaspali! San je zagarantovan!

AUTOR: Mondo/M.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 13:00 Buđenje usred noći nas ponekad frustrira. Foto: Shutterstock, ilustracija Ako se često noću probudite i onda vam misli ne dozvoljavaju da ponovo zaspite, osećate se kao da je već jutro i mozak vam radi "300 na sat", pokušajte ovako da pomognete sebi.

 

BONUS VIDEO:

Počela je paklena godina četvorke! Spremite se za mučne promene!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi