Jezero Ontario, Kanada
Profimedia
Jezero Ćelije

Printskrin/Youtube

 Foto: Printskrin/Youtube

Sa druge strane, poznate su brojne legende o „nemanima“ koja žive u vodama jezera, te je na neki način jezerska voda i simbol opasnosti ili neizvesnosti, sumnji, strahova ili strepnji koje nagone ljude da sebe dublje preispitaju i da istraže svoju podsvest.

Smatra se da su generalno snovi u kojima je voda glavni motiv dosta učestali, te tako i snovi o jezeru ili pak nekakve situacije u kojima se jezero vidi, spominje ili u koje je uopšte „uključeno“, spadaju u grupu jako čestih i veoma simboličnih snova, a njihova tumačenja ili značenja će biti na dalje opisana ili nešto bolje i objašnjena.

PROČITAJTE I:

 

Sanjati kako vidite jezero u svom snu

Simbolika sna u kome ste videli jezero, pre svega zavisi od toga da li je ono bistro ili mutno, te od toga da li je mirno ili je „uzburkano“, kao i da li u njemu plivate ili ga posmatrate sa sigurne udaljenosti na obali.

Dakle, ako ste u svom snu videli jezero uopšte, na javi to implicira da će svi vaši podsvesni strahovi da se jasno ispolje i da ćete doživeti neke velike promene kako u privatnom tako i na poslovnom planu, kao da je vaša budućnost prepuna nekih neočekivanih obrta, iznenađenja i novih mogućnosti i dobrih šansi.

Sa druge strane, ako je jezero koje ste videli u svom snu mutno, te vi osećate od njega neki strah ili neku nelagodnost, to označava na javi da vas očekuju neki emotivni problemi, te svađe i konflikti u vezi ili pak u braku, kao i potencijalne stalne svađe i sukobi sa vašim emotivnim partnerom jer ste naišli na baš neke velike nesporazume i neslaganja, i ne uspevate da sve rešite mirno i staloženo.

Kada je pak jezero koje ste videli u svom snu bistro i veoma prozirno te mu se može i nazirati dno, na javi taj san oslikava da je pred vama neki period života koji je pun sreće i radosti, te da ste vi vrlo zadovoljni i ostvareni u svim poljima i da vas očekuje i neko veliko iznenađenje u smislu nasledstva ili roditeljstva.

Plivanje more

Profimedia

Foto: Profimedia

Sanjati kako plivate u jezeru

San u kome vi plivate u jezeru, pre svega ima simboliku koja zavisi od toga da li je jezero mutno ili je pak bistro, pa shodno tome i značenja i tumačenja istog sna mogu da budu veoma različita.

Ako vi u snu plivate u nekom mutnom jezeru, to u realnom životu obično implicira neke loše vesti, te vrlo veliko pogoršanje zdravlja ili neku novu bolest i patnju, kao i neku povredu, otkazivanje planova ili nekog putovanja i uopšteno jedan period pun nesrećnih okolnosti i velikih problema i briga.

Ako u svom snu pak vi plivate u jzeru koje je bistro i prozirno, taj san na javi označava ili da ste ona osoba koja je veoma ogorčena i nesrećna, i da ste sputani nekim svojim strahovima i stalnim sumnjama, te da i svoje vrline i prave sposobnosti niste u stanju da pokažete i potiskujete i svoje ideje i planove i iskrene i velike emocije koje posedujete.

Ribarski čamac

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Sanjati kako ste u čamcu koji plovi jezerom

Kada sanjate da sedite u nekom čamcu koji mirno plovi jezerom, te da ste bez ikakvog straha od nekih opasnosti ili nevolja koje vas mogu zadesiti, na javi taj san ima konotaciju koja je neodređena i koja vama ukazuje na to da ste osoba koja nije u stanju da svoje potencijale i sposobnosti iskoristi na pravi način, te da često propuštate velike i dobre prilike zbog sopstvene sumnjičavosti i nesigurnosti, ali isti san obično i može da označava neka nova poznanstva i prijateljstva u skorijoj budućnosti, te velike ljubavi ili čak brak.

Sanjati kako sedite na obali jezera

Ukoliko sanjate da sedite na obali i mirno posmatrate jezersku vodu, bez namere ili želje da se okupate ili da otplovite na jezero, na javi san ima jasnu simboliku nekog mira, harmonije i spokoja koji osećate ili pak može da znači i veliko zadovoljstvo i radost koju će vam doneti uspeh na svim životnim poljima.

Sanjati kako u snu ulazite u jezero kako biste se okupali

Ako ste u snu ušli u jezero sa namerom da se u njemu okupate, taj san simbolizuje u zbilji da imate veliku želju da neki cilj ili ideju realizujete ali da ste prilično nesigurni, te da se bojite rizika ili nekih iznenadnih ili neočekivanih prepreka ili događanja, koji će vas sprečiti da postignete nešto to vam veoma znači ili što vam je osobito važno.

Sanjati kako hodate „po površini“ jezerske vode i pri tome ne tonete

Kada u snu hodate po površini vode, a pri tome u jezero ne „propadate“ niti uopšte tonete, takav san ima u realnosti veoma zanimljivu simboliku, te znači da ćete vi da donesete neku veoma važnu odluku, ali da će vaš nedostatak inicijative i ambicije, te lenjost ili podsvesni strahovi da vas sasvim sputaju i da nećete uspeti da dostignete željeni cilj.

Stres, nervoza, posao, ljutnja, bes,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sanjati da ste se utopili u jezeru

Ako sanjate da se utapate u jezeru, takav san simbolizuje da ste osoba koja je u zbilji veoma nesigurna u sebe te da vam je život vrlo stresan i težak i da ste vi sasvim izgubili i volju i snagu za borbu sa raznim ili velikim nedaćama, i da niste u stanju ni da se suočite sa samim sobom niti sa preprekama koje su pred vama.

Sanjati kako ronite u jezeru

Kada u svom snu ronite u dubinama jezera i sasvim ste impresionirani podvodnim lepotama i/ili životom ispod površine vode, takav san implicira u stvarnom životu da vas uskoro očekuju baš velike nevolje ili pak neke prepreke i nedoumice, te da ste vi sasvim spremni i dovoljno spretni da se sa njima izborite.

posao, biznis, stres, nervoza, otkaz

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sanjati sebe kako plivate u bistrom i lepom jezeru

San u kome plivate u bistrom jezeru i u tome i uživate, označava da ste na javi vrlo deprimirani ili tužni, i baš nesrećni ili usamljeni i da morate da se suočite sa svojim strahovima i sa svojim „Ja“ kako biste uspeli da prevaziđete ono što vas tišti i što vam nedopušta da se pokrenete i da promenite shvatanja života.

Sanjati kako plivate u mutnom i vrlo „zloslutnom“ jezeru

Ako sanjate da plivate u mutnom jezeru, ili da vas čak neka osoba nagovara da uđete u jezero u kome ne vidite ništa i od koga vas je strah, to implicira na javi da treba da se vrlo pričuvate nekih lažnih prijatelja ili znači pak da vas neko sasvim svesno sabotira i sputava u nepredovanju i postizanju uspeha.

PREPORUČUJEMO:

 

 Sanjati kao vidite jezero koje je neke veoma neuobičajene boje

Kada je jezero koje ste videli u snu neke boje koja nije „normalna“ ili koja je sasvim atipična, na javi je to simbol vrlo lepog i mirnog perioda koji dolazi, te označava neko baš lepo veliko iznenađenje koje ćete vi da doživite, ili se pak odnosi na neko veliko „čudo“ i nešto to je sasvim neobično i neočekivano.

Sanjati da je jezero u vašem snu ustalasano i uzburkano

Ukoliko u svom snu vidite neko jezero koje je uzburkano, ustalasano ili nemirno, taj san na javi oslikava skori i baš veliki uspeh koji ćete da postignete, te da će vam vaša harizma, pristupačnost, srdačnost i/ ili pak i druželjubivost pomoći da lako i brzo ostvarite sve svoje zamisli i planove ili želje.

Sanjati da se kupate u jezeru po noći

Kada sanjate da se u jezeru kupate noću, te da vas je strah jer ne vidite ništa „ispred i oko sebe“, takav san je simbol u realnosti da ste uvek u velikom strahu od izdaje ili neverstva, te da ste dosta nepoverljivi i uzdržani u odnosu sa drugim ljudima, ali isti san se često tumači i kao neka vrlo velika emotivna sreća ili ispunjenost.

Sanjati da je jezero prepuno riba

Ako je jezero koje ste videli u svom snu puno riba, takav san na javi označava da ćete u narednom ili vrlo skorom periodu da imate vrlo harmonične i dobre odnose sa članovima svoje porodice i sa prijateljima, te da ćete možda da steknete i neka nova poznanstva i da ostvarite neke emotivne susrete, i da sa nekim „uplovite“ u vezu ili u brak.

Skadarsko jezero

Profimedia

Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva kako da izračunate da li ćete biti bogati