SAVETI STRUČNJAKA Moguće je osloboditi se loše karme, evo šta je ključni potez!

Za većinu karmičkih lekcija potrebno je vreme

Sudbina, karma
Foto: Shutterstock

Važno je osvestiti da karma nije kazna, već smernica koja nam pokazuje pravi put. Ona je pouka naše duše koju moramo naučiti, ali to ne znači da će ova lekcija biti laka. Za većinu karmičkih lekcija potrebno je vreme, ne rešavaju se tokom noći, ali je važno da se tokom života bavimo svojom karmom i menjamo njen tok na bolje.

Loša karma najčešće nastaje kada skrenemo sa svog pavog životnog puta ili kada prihvatimo i radimo stvari koje štete našoj duši.

Kako nastaje loša karma?

Kada vam život donosi test, kao što su na primer problemi u odnosima, karma pokušava da vas nauči da je vaša lekcija bolja komunikacija, razumevanje, sposobnost da saslušate i jedno drugo podstaknete na pozitivnu promenu. Međutim, česti su slučajevi da se problemi zakomplikuju i umesto da naučimo lekciju, biramo da krenemo pogrešnim putem. Nažalost, ostajemo u odnosima u kojima nismo srećni ili ulazimo u novi toksični odnos, jer još uvek nismo naučili lekciju.

Lošu karmu najčešće proizvode mržnja i bes - negativne emocije koje truju našu dušu. Kada osećate pema nekoj osobi bes i gnev, iako vas je ta osoba emotivno povredila, vraćate se stalno u istu priču jer loša osećanja ne dozvoljavaju da gledajte napred i drže vas zarobljenim u prošlosti.

Dakle, oproštaj je ključ rešavanja karme. Možda nije lak i jednostavan, ali oproštaj je lekovit. To ne znači da treba da održite kontakt sa osobom koja vas je napustila i povredila vaša osećanja, već treba u dubini duše da oprostite, otpustite negativna osećanja i krenete napred.

magija
Foto: Shutterstock

Kada oprostite ljudima koji su vas emotivno povredili, oduzimate im snagu da vas ponovo povrede. Uz pomoć isceliteljske snage oproštaja, konačno možete izaći iz kruga ponavljajućih situacija koje vas pogađaju. Isto se odnosi i na sve potisnute emocije koje truju vaše telo i dušu - bes, osveta, mržnja, nesigurnost, ljubomora, krivica, osećaj manje vrednosti, strah, tuga, očaj i osećaj nemoći.

Ovo su toksične emocije niskih vibracija koje negativno utiču na fizičko i mentalno zdravlje.

Isto kao što oproštaj drugima pomaže da krenete napred, tako je podjednako važno da oprostite sebi. Kada ste previše samokritični, gubite samopouzdanje, javlja se strah i blokirate svoj napredak. Budite nežni prema sebi.

Opraštanje ne znači da odobravete način to što vas je druga osoba emotivno povredila - opraštate jer zaslužujete mir i zdravlje. Zabranjeno je da vam drugi slome srce i zato takvim ljudima nikada više ne treba da pružite šansu, ali im oprostite, zalečite svoje rane i nastavite napred u miran i srećan život kakav zaslužujete.

Oproštaj je put ka ljubavi, a ljubav je put ka svetloj energiji.

Očistite svoje srce od negativnih osećanja i potisnutih emocija - ljubav i oproštaj oslobađaju vas loše karme.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi