Horoskop, zodijak
Shutterstock
Horoskop, zodijak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Poznati astrolog u novoj prognozi otkriva šta nas očekuje u nedelji pred nama.

Horoskop za ovu sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Lava koji lako budi naš ego i potrebu da budemo glavni, važni i da se pitamo.

Ono sa čime će se većina suočavati prvog radnog dana jesu pitanja partnerstva, ljubavi, emocija i braka. Ono što budete osećali neće vam se svideti. Latentno nezadovoljstvo će biti prisutno u vazduhu. Neki od vas će taj nesklad doživeti kroz finansije i novčane prilike. Nešto ćete preplatiti ili to što budete investirali neće dati značajan doprinos vašem životu kasnije, pa se ne upuštajte u finansijske investicije bez veće potrebe.

Mnogi će poželeti da raskrste na polju emotivnih odnosa, da okončaju vezu ili brak, jer tome u prilog ide Venera na poslednjem stepenu znaka Vodolije. Mnogi će se pobuniti protiv ograničenja i manipulacije, želeći više slobode. Ukoliko pripadate onima koji se čvrsto vezuju za ljude i okolnosti, ovaj tranzit možete doživeti na nepovoljan način. U popodnevnim časovima Mesec prelazi u praktični znak Device što će vas dovesti do tačke da podvučete crtu i napravite neke radikalne promene u svom životu, jer će sada sve nesavršenosti vašeg života biti vidljivije.

Astrologija, zodijak, astro, horoskop, mesec

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock

Ovaj ponedeljak je jedan od najvažnijih dana, ne samo ove sedmice već čitave godine. Mnogo je važno da sada osvestite šta je ono čega i koga treba da se oslobodite da biste bili bolja verzija sebe. Iako su te odluke teške i zahtevaju preuzimanje odgovornosti, one su neophodne, jer će se određene okolnosti i same nametnuti bez vašeg aktivnog učešća, ukoliko budete izbegavali te promene. Uveče i Venera menja znak i ulazi u znak Riba na par nedelja, što će vam dodatno dati vetar u leđa da krenete putem istinskih želja svog srca i onoga u šta duboko verujete.

Utorak je dan izazova i ulaska u sukobe. Mesec iz znak Device prosto vas upućuje da vidite sve greške i mane i da bez zadrške počnete da kritikujete sve oko sebe. Čak i da ne izgovorite ni jednu reč, energija dana će vas uvesti u konflikte, iz kojih je najbolje izaći očuvanjem mira i tišine. "Ćutanje je zlato" biće deviza ovog dana. U utorak i sredu najbolje je da svoju energiju investirate u rad, posebno onaj koji zahteva duboku koncentraciju i fokus na detaljima.

U sredu možete posebno biti produktivni i uraditi dosta toga što ste neko vreme odlagali. Takođe je odličan dan za početak eliminacije neke štetne navike iz svoje rutine, početak dijete, odlazak na rutinske preglede i izbacivanje viška i svega nepotrebnog iz svog radnog okruženja ili kuće. Sreda nije dan u kojem treba da se bavimo emotivnim aspektima.

Horoskop, astro, Zodijak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U četvrtak Mesec tranzitira znakom Vage stavljajući akcenat na brak i partnerske odnose. Venera je u sekstilu sa Uranom što ukazuje da su promene u okviru braka i emotivnih odnosa neminovne. Ukoliko ste želeli da poboljšate nekakav odnos ili izađete iz odnosa koji vas ne ispunjava sada je pravi trenutak. Neko bi mogao imati kraći flert ili avanturu jer ovaj aspekt donosi iznenadne i neočekivane povoljne situacije za ljubav. Ljubav na neobičnom mestu ili sa osobom kakvu ste najmanje očekivali, ili osobom koja vam je prijatelj. Takođe, dobar je tranzit da se uđe u određenu vrstu finansijskog rizika, poput igre na sreću, naravno ako to imate i u natalu podržano. Neko će dobiti poklon, ili će sebe usrećiti lepom kupovinom. Ovog dana je najvažnije aktivirati lepotu i lakoću, uživanjem u stvarima i situacijama koje vas raduju. Istog dana Merkur je na poslednjem stepenu znaka Jarca što može doneti određene ozbiljne odluke koje će vas odvojiti od nekih stvari ili ljudi iz prošlosti.

Petak je vrlo izazovan dan sa mnoštvo nepovoljnih aspekata. Sve ono što ste isplanirali za taj dan pokušajte da pojednostavite. Naoružajte se strpljenjem jer je suočavanje sa preprekama tog dana neminovno. Pokušajte da ne kritikujete i budite tačni i precizni u komunikaciji, jer će bilo kakvo odstupanje stvoriti nesuglasice. Strahovi i blokade, nepovoljne vesti, držanje za svoju stranu i svoja očekivanja i uverenja svakog učesnika komunikacije, biće prisutni tog dana. U večernjim časovima probudiće se i posesivnost i ljubomora, strah od odbacivanja i napuštanja, različite vrste taktike i manipulacija.

Ova tenzija nastavlja se i u subotu kada će mnogi doneti nagle odluke, odlaske ili će imati iskustvo izazova kroz saobraćaj i svaku vrstu komunikacije. Zapitajte se za dublji značaj ovoh događaja, šta vam poručuju. Da li treba da usporite, ili pak da ubrzate proces donošenja nekih konkretnih odluka o promeni smera svog života. Ili je nešto potpuno drugo smisao ovog perioda.

Nedelju završavamo povoljnim aspektima Meseca. Ukoliko ste se hrabro nosili sa izazovima prethodnih dana sada ćete moći da uživate u posvećenosti nekom projektu, odnosu, ili promeni koju ste sami kreirali. Inspirišite nekog svojim postojanjem, i načinom na koji idete kroz život.