horoskop, priroda
shutterstock
horoskop, priroda

shutterstock

horoskop, priroda, Foto: shutterstock

Na ličnom planu, jaku energetsku promenu će posebno osetiti oni koji su rođeni u znaku Bika, a zatim će na udaru biti Ovan, Lav, Vodolija i Škorpion

Ova 2021. godina biće mirnija godina, što svima treba posle velike i transformativne 2020. Međutim, imaćemo i u ovoj godini dosta izazova, kao što je bilo i sa svakom prethodnom, ali, generalno, naši životi će se polako vraćati u normalu. Problem sa korona virusom neće nestati u potpunosti ni ove godine. I dalje će to biti jedna od glavnih tema, pogotovu prvih šest meseci.

Svako vreme ima svoje lekcije i dobrobiti za nas. Smatram da će se konačno stati na put i zaokružiti priča sa koronom tek u aprilu 2022. godine, kada će Jupiter da napravi konjunkciju sa Neptunom u Ribama. Do tada će maske i maskiranje, koje je pod vladavinom jakog Neptuna u Ribama, biti naša svakodnevnica. Tek od proleća 2022. možemo da računamo da ćemo staviti tačku na ovu priču.

Važna promena koju ćemo osetiti odmah na početku godine je prelazak Marsa iz znaka Ovna u znak Bika. Ova promena se dsila 6. januara, a Mars će boraviti u znaku Bika sve do 5. marta

horoskop, priroda

shutterstock

horoskop, priroda, Foto: shutterstock

Posle punih šest meseci, Mars je napustio svoj znak Ovna i prešao u znak svog izgona. Izgon ne znači da Mars ima manje snage i energije, već da ta energija može da bude iskrivljena, devijantna i opasnija za nas. Mars, iz ugla energetske astrologije i energetske psihologije, vlada našom prvom čakrom i zato ćemo svi da osetimo ovu energetsku promenu, ali najviše će to osetiti osobe rođene u znaku ili sa podznakom u Biku.

Kod ljudi koji su rođeni u znaku Bika, Mars će doći na njihovo Sunce u Biku što može da se manifestuje kao pojačan pritisak, stres, ili kroz problem sa zdravljem.

Pored Bikova, ovu energetsku promenu će jako osetiti i sve osobe rođene u znaku Ovna, Lava, Vodolije i Škorpiona. NJima će Mars doneti izazovne kvadrate i opoziciju. To su takođe izuzetno jaki aspekti koji nekada donose brzopletost, ishitrenost i jake izlive besa.

Ovi izazovni aspekti odmah na početku godine ukazuju da se energija koja je pokrenuta u jednom pravcu ne može naglo zaustaviti. Zato su u prvoj polovini godine mogući sukobi i nerazumevanje među ljudima. Biće mnogo optuživanja na relaciji velikih sila, kao na primer ko je kriv za koronu i ekonomsku krizu širom sveta. Uvođenja zabrana, restrikcija, sankcija i dalje će se u prvoj polovini godine nastaviti.

To sve govori o sukobu starog i novog doba i netrpeljivosti na globalnom nivou. Takođe, ovaj aspekt će se odnositi i na finansije i svetsku ekonomiju, jer je Uran u Biku, a Bik vlada novcem.

U narednih nekoliko godina možemo da očekujemo potpunu promenu u oblasti finansija i možda potpuno ukidanje gotovinskog novca i plaćanja. To se neće desiti u 2021, ali u narednih 15 godina.

Na pragu smo ere Vodolije, ali nas od prave ere Vodolije deli još 358 godina. Ovo je vreme buđenja i promena. Nekome će to pasti teško, a neko će jedva dočekati velike promene. Živeti u skladu sa vremenom u kojem živimo je najveća mudrost koju kao ljudska bića možemo doživeti. Naučite da živite u skladu sa vremenom Urana i imaćete svaku podršku planeta i celog univerzuma.