tamjan
Shutterstock
tamjan

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Proleće je period promena i nove energije - sezona u kojoj tećio pozitivnoj transformaciji.

Zato je važno da pored generalnog čišćenja i sređivanja doma, pre proleća praktikujete i energetsko čićenje životnog prostora.

Tokom zime ređe otvaramo prozore i vrata, naši čiviluci i ormani su puni, u hodniku su uvek cipele, pa se prema feng šuiju u ovom periodu najviše skuplja stagnirajuće i negativne energije u domu.

Kako biste izbacili lošu energiju iz svoje kuće, prvo je važno da skladištite i sredite stvari, odnosno rasterietite i otvorite prostor, akao i da bacite i poklonite stvari koje vam više ne koriste.

Nakon raspremanja i čišćenja kuće posvetite se pročišćenju energije.

Evo kojih 7 rituala pomažu da izbacite iz doma negativnu energiju:

1. Jedan od najlakših načina da izbaciteiz doma zarobljenu negativnu energiju jeste da otvorite prozore i pustite da svež vazduh uđe u vaš dom.

2. Sipajte bilo koju vrstu prirodne soli u uglove prostorija koje želite da očistite. Ostavite je da stoji 48 sati, a zatim je usisajte i obrišite. Možete koristiti i mirišljavu morsku so. Takođe, možete u ovu svrhu koristiti i sveću od himalajske soli, bez paljenja plamena.

3. Određeni kristali poput crnog turmalina, hematita i selenita sjajni su čistači negativne energije. Postavite crni turmalnin u četiri ugla prostorije koju želite energetski da očistite, na prozorske daske ili na uglove kreveta kako bi kristal upio negativnu energiju.

4. Koristite esencijalna ulja za poboljšanje mirisa vazduha, bolje raspoloženje i čišćenje negativne energije. Mirisi koji podstiču dobru energiju su limun, bor, pomorandža, lavanda i žalfija.

5. Unesite u dom zelene biljke. Osim što čiste vazduh, one su sjajni zaštitnici od negativne energije i donose dobar duh prirode u vaš dom.

6. Napravite u svom domu malo buke. Šetajte kroz svoj dom i pljeskajte rukama ili zvonite zvoncetom - proizvedite zanimljive zvuke kako biste "rasterali" stagnirajuću energiju.

7. Zapalite malo žalfija i tamjana, a zatim osvežite prostor njihovim mirisom koji se u mnogim kulturama primenjuje kao zaštita od negativne energije.