Ako ne volite ljubomoru, izbegavajte ih: Ovi horoskopski znaci važe za najposesivnije
Foto: Freepik

Devica

U Devici ćete pronaći strastvenog i posvećenog partnera, premda ljubomornog. Zanimljiv je način na koji Devica iskazuje svoju ljubomoru. Samo ćete primetiti da se nadurila i da ne govori sa vama. Čak i ako je molite da vam otkrije zašto je neraspoložena, neće vam reći. Valjda očekuje da joj pročitate misli. Tek nakon mnogo razmišljanja, shvatićete da vas je videla kako se osmehujete nekoj osobi na ulici i pozdravljate je, što je ona okarakterisala kao potencijalni flert. U stvari, Devica je u svojoj glavi već razvila čitav jedan scenario u kojem je partner besomučno vara sa dotičnom osobom, iako se to ne dešava. Prosto, preterano razmišljanje je njen najveći neprijatelj, ali i neprijatelj njenih veza.

Škorpija

Za razliku od Device, Škorpija nema dlake na jeziku. Njen partner će itekako znati da je ljubomorna i zašto. Može da napravi scenu u sekundi, prosipa piće u lice, lomi stvari po kući, dolazi pod prozor partneru i govori mu sve najgore.To ne radi samo iz frustracije. Svađe u vezi joj dođu kao neka vrsta afrodizijaka. Zato se Škorpijini ljubomorni momenti obično završe strastvenim vođenjem ljubavi kao znak pomirenja. Čak i ako su u dugim vezama, Škorpije skoro nikada ne poklanjaju potpuno poverenje svom partneru. Uvek je tu sumnja da se u vezu može umešati treća osoba. Razlog ovakvih ispada je to što su Škorpije jako emotivne i osetljive, sigurno su u prošlosti bile povređene više puta i ljubomorno ponašanje je samo odbrambeni mehanizam, kojim pokušavaju da se zaštite od novih emotivnih udaraca.

Ovan

Za Ovnove važi da u vezi ne pokazuju previše emocija. Zaboravljaju godišnjice, partnerov rođendan im ne znači previše, njihova doza sebičnosti dolazi do izražaja. Ali ljubomoru itekako pokazuju. Ovan je posesivan, ne dozvoljava da se dira njegovo. Spreman je čak i da se potuče, zbog osobe koju voli. Nisu uvek ljubomorni. Samo kada istinski vole i kada im je stalo do nekog. Osim na partnera, Ovan može biti ljubomoran i na ljude oko sebe koji su uspešniji i bolji. Na žalost nije sposoban da to sakrije i svojim rečima i postupcima će to i pokazati. Njihova takmičarska nastrojenost je razlog zašto umeju da budu ljubomorni u vezi. Sama pomisao da će im neko oteti nešto što pripada samo njima, da imaju konkurenciju koja im parira, izaziva u Ovnovima bes.

Bik

Bikovi važe za jedne od najidealnijih partnera. Posvećeni su u vezi ili braku, retko varaju, važe za dobre ljubavnike… Ali treba imati u vidu da mogu da budu jako ljubomorni. Kao prvo, zaštitnički su nastrojeni, neki bi rekli i previše. Do te mere da mogu i da uguše osobu koju vole. Ne podnose činjenicu da partner treba ponekad da izađe bez njih, recimo na piće sa društvom ili na žurku sa kolektivom. ,,Šta on/ona ima da ide bez mene“ razmišlja Bik. U ljubomori nisu agresivni, kao recimo Ovnovi i Škorpije, ali umeju da budu veoma teški. Ipak ima i onih osoba koji su voljni da se prilagode jednom Biku i njegovim potrebama, a da zauzvrat dobiju sigurnog partnera na kojeg mogu da se oslone. Znaci kao što su Devica, Rak ili čak Škorpija se mogu u potpunosti odreći nekih svojih ličnih potreba u zamenu za stabilnu i sigurnu vezu sa jednom Bikom. Prosto naćiće sve što im je potrebno u svom partneru.

Lav

Osoba koja ima samopouzdanja kao jedan Lav ne može ni da zamisli da njegov partner pogleda nekog drugog. Lav je najbolji i najlepši. Zato bi njegov partner ili partnerka uopšte imali potrebu da smatraju nekog drugog lepim i privlačnim. Lako je povrediti im ego, što može rezultrati ljubomorim ispadima. Jako im je bitna i čast, pa je tu i strah da ne ispadnu glupi i jadni pred svetom, ako se sazna da ih voljena osoba vara sa nekim. Iako ga ljubomora izjeda, Lav neće sebi dozvoliti da napravi neku scenu u javnosti, kako ne bi ukaljao svoj ugled. Sopstvena arogancija ga čuva da se javno ne ponizi, tako što će se posvađati sa partnerom pred drugim ljudima. Niko ne sme da vidi njegove slabosti. Ali kada je sam, provodiće mnogo vremena tražeći dokaze neverstva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading