VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU Jarac će promeniti život iz korena, Škorpiji će jesen doneti povratak stare ljubavi, na leto Blizance čeka veliki novac
Foto: Shutterstock/Kiselev Andrey Valerevich

OVAN

Posao

Dragi Ovnovi, početak ove godine vam donosi uspešnu realizaciju svih poslova na kojima ste do sada radili. Izuzetno uspešan period koji će vam doneti nove poslovne početke i srećne okolnosti možete očekivati do maja predstojeće godine. U ovom periodu ćete biti veoma produktivni,  a dobru saradnju i pozitivne ishode naročito možete očekivati u radu sa strancima i u poslovima koji su povezani s inostranstvom. Ipak, do sredine januara bi trebalo da izbegavate da počinjete nove poslove i potpisujete ugovore, a nakon toga iskoristite povoljan period do 17. maja da se pozicionirate u poslu na način na koji vi želite. Od 26. marta do 21. maja izbegavajte razgovore i konfliktne situacije s nadređenima. Poboljšanje finansija možete očekivati od juna pa do kraja godine, ali vodite računa o odlukama od kraja avgusta do početka oktobra jer će u tom periodu borba za poziciju i radno mesto biti naglašena.

Ljubav

Tokom cele ove godine ćete se odlično osećati i bićete ispunjeni optimizmom, pozitivnom energijom i samopouzdanjem. Okrenućete novi list što se tiče kriterijuma u izboru partnera. Od januara do kraja marta konačno raščišćavate s prošlošću i odlazite iz odnosa koji nemaju dalju perspektivu i u kojima ste se poprilično iscrpeli. U aprilu i do sredine maja ćete imati puno ponuda za vezu, a najpovoljniji period za ulazak u romansu biće kraj maja i jun. Ako ste zauzeti, ova godina će biti odlična prilika da odete korak dalje u svojoj vezi i odlučite za brak i zajednički život. Međutim, oni parovi čiji se odnos već duže vreme nalazi u krizi najverovatnije će tokom ove godine krenuti dalje i staviti tačku na vezu u kojoj nema više mesta za dalji trud. Kraj godine će biti veoma turbulentan, pa izbegavajte konfliktne situacije i rasprave, naročito zbog drugih ljudi koji mogu pokušati da vam se umešaju u vezu.

Zdravlje

Ova godina vam donosi poboljšanja u svim segmentima života, pa vas tako očekuje i dobar period po pitanju zdravlja. Ipak, mogući su manji problemi sa zubima, desnima i sinusima. Ukoliko imate kardiovaskularnih problema, povedite računa tokom jeseni o stanju kompletnog organizma. Tokom leta su mogući problemi sa želucem, pa povedite računa o ishrani i optimalnom unosu vode. Na psihološkom planu, proleće će biti period koji će doneti preispitivanje i manji pad energije, ali će u globalu ova godina za vas biti dobra po pitanju zdravlja.

Savet

Obratite pažnju na tračeve i ogovaranja i izbegavajte da budete uvučeni u njih. Uvek dobro razmislite, budite strpljivi i  i nemojte da žurite. Dva puta merite, jednom secite. 

BIK

Posao

Januar i februar vam neće doneti olakšanje po pitanju realizacije započetih poslova i poslovna sfera života vam može biti poprilično nepredvidljiva i uzdrmana. Ukoliko ste se u prethodnoj godini zadužili na bilo koji način, početak godine neće biti nimalo lak. Januar može biti veoma stresan, a vi ćete imati tendenciju da prebacujete započete poslove i poslovne obaveze za februar, pa povedite računa jer vam to može izazvati konflikt sa šefovima i nadređenima. U februaru obratite pažnju na partnerstva u poslu i sklapanje ugovora. Potrebno je da budete strpljivi, jer od marta možete očekivati konačnu stabilizaciju poslovne i finansijske situacije. Od druge polovine maja, kada Jupiter uđe u vaš znak, bićete u mnogo boljoj situaciji, pa možete očekivati niz srećnih okolnosti u poslovnim aktivnostima, a to može biti i idealan period za nove poslove i ugovore. Pripazite na troškove do kraja jula. Nezaposleni Bikovi od septembra mogu očekivati da promene status, a kraj godine takođe donosi šansu za pozitivne promene, pa iskoristite ovaj aspekt na najbolji mogući način.

Ljubav

Slobodne Bikove očekuje veoma dinamična prva polovina godine po pitanju ljubavnih odnosa. Od januara pa do kraja juna možete očekivati pojavu dva potencijalna partnera, pa bilo da ste u vezi ili ste slobodni, možete biti u dilemi koga da izaberete. Osoba koja je sportski tip i ne živi u vašem gradu može vam privući pažnju. Od 6. juna pa do početka oktobra Venera će biti u retrogradnom hodu, pa povedite računa na odluke koje u tom periodu donosite, jer se kasnije može ispostaviti da nisu bile najbolje za vas. Vaš ljubavni život se stabilizuje od oktobra i uživaćete u harmoničnim odnosima s partnerom. Ali ukoliko ste u braku, oktobar i novembar mogu biti turbulentni, pa gledajte da u tom periodu izbegavate konfliktne situacije s partnerom jer će vam se obiti o glavu.

Zdravlje

Početak godine može doneti probleme s respiratornim organima, kao i neprijatnosti s bolovima u sa zglobovima i kostima. Ukoliko ste stariji pripadnik znaka Bika, pripazite na krvni pritisak u julu i avgustu i potrudite se da izbegavate stres koliko je god to moguće. Od druge polovine maja pa do kraja godine možete imati povećan apetit, pa pripazite na ishranu jer sve što budete jeli, lepiće vam se za telo kao višak. Tokom godine su takođe mogući problemi sa štitnom žlezdom i hormonima. Na mentalnom planu može biti dosta napetosti i nervoze, pa je savet da obratite pažnju na stresne situacije da vam ne bi postale uzrok zdravstvenih problema.  

Savet

Pokušajte da izgradite skladne i harmonične odnose sa okolinom, a u vaš život unesite više sporta i dinamike.

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU Jarac će promeniti život iz korena, Škorpiji će jesen doneti povratak stare ljubavi, na leto Blizance čeka veliki novac

Kiselev Andrey Valerevich

 

BLIZANCI

Posao

Početak godine će vam biti veoma dinamičan i turbulentan. Imaćete mnogo poslovnih obaveza i kontakata i bićete veoma aktivni i angažovani na poslovnom planu. Ipak, u prvoj polovini januara morate biti strpljivi jer može postojati neki problem vezan za papire ili ćete čekati na potpisivanje nekog ugovora duže nego što očekujete. Početak proleća donosi poslovne uspehe i konačnu realizaciju poslova i projekata na kojima ste duže vreme radili. Poslovi vezani za druge gradove i kraća putovanja kreću da se odvijaju veoma brzo i uspešno. Za poboljšanje finansijske situacije najznačajniji će biti kraj maja i jun, pa tada možete očekivati povećanje prihoda, novčane prilive i nagrade za uloženi trud i naporan rad iz prethodnog perioda. Ukoliko se bavite privatnim poslom, u avgustu izbegnite dodatne investicije, jer period nije dobar za novčana ulaganja.  Kraj novembra i decembar mogu biti izazovan period za odnose sa šefovima i nadređenima, pa u tom periodu izbegavajte razgovore, sukobe i ulazak u konfliktne situacije. Isto tako u decembru, zbog Merkurove retrogradnosti, ne započinjite nove poslove i usporite.

Ljubav

Ako ste u vezi ili u braku, početak godine može biti period iskušenja za vas. Pored stalnog partnera, može se dogoditi obnova kontakta s osobom iz prošlosti, pa se potrudite da ne ulazite u paralelne odnose i tajne veze. Ukoliko ste slobodni, ljubav se može roditi iz nekog lepog prijateljstva ili ćete partnera upoznati u krugu poznanika, u komšiluku, a moguće je da ga sretnete i u svom kraju, u blizini vaše kuće. Nesporazumi i rasprave će biti moguće u letnjim mesecima, pa obratite više pažnje na odnose u tom periodu. Budite mudri i taktični i izbegavajte konflikte. Jesen donosi stabilizaciju postojećih odnosa, pa bilo da ste u vezi ili u braku, očekuje vas harmoničan period s partnerom. Kraj novembar i decembar ponovo može uzburkati odnose, pa gledajte da se povučete i ne ulazite u svađe.

Zdravlje

Od januara do kraja marta vam je imunološki sistem u padu, pa povedite računa na dovoljan unos vitamina i zdravu ishranu. Moguće su česte respiratorne tegobe, kao i sklonost povredama nogu i ruku, posebno tokom jula i avgusta. Tokom jeseni možete imati pad energije i osećati hroničan umor i iscprljenost, pa povedite računa o stilu života i potrudite se da predupredite zdravstvene tegobe. Krajem novembra i u decembru obratite pažnju na poboljšanje cirkulaciju.

Savet

Tokom ove godine moguće je da imate oslabljenu vitalnost organizma, pa povedite računa o svom zdravlju i više pažnje posvetite svom imunitetu.

RAK

Posao

Od marta 2021. prošli ste kroz izazovan poslovni period koji vam je doneo brojne komplikacije i turbulencije na poslovnom planu. Osećate hroničan umor i imate potrebu da se više odmarate, a manje da radite. Tokom naredne 2023. godine možete očekivati stagnaciju na trenutnom radnom mestu. Ovo neće biti godina napredovanja u karijeri. Bićete na testu strpljivosti ukoliko se bavite bilo kojom vrstom usluga, jer možete očekivati stalna kašnjenja kao i da će vam se stvari odvijati sporije nego što vi to želite. Onima koji su stalno zaposleni teret poslovnih obaveza će se stalno povećavati, a prihodi će ostati isti. Ukoliko ste nezaposleni, tokom juna i jula možete očekivati da promenite status. Moguća je pomoć rodbine u pronalaženju posla. Od februara povedite računa o novcu, pošto krajem godine možete imati nepredviđene troškove po pitanju stana ili porodice, pa bi bilo pametno da na vreme počnete da štedite. Nije dobra godina za početak privatnog posla, pa gledajte da to ove godine izbegnete.

Ljubav

Emotivni život će vam, za razliku od poslovnog, ove godine biti veoma interesantan i dinamičan. Ovo je godina u kojoj ćete rešiti stare emotivne nedoumice i krenuti dalje. Ako ste u trenutno u vezi sa zauzetom osobom, na proleće možete očekivati iznenađenja i nepredviđene situacije. Ako ste slobodni, u aprilu i u maju postoji šansa da potencijalnog partnera upoznate na mestu zabave ili preko prijatelja. To će biti osoba koja će ispunjavati vašu potrebu za sigurnošću i uz koju ćete se osećati zaštićeno. Od aprila do avgusta vam se može desiti i uzbudljivo putovanje koje će iz korena promeniti vaš ljubavni život. Ukoliko ste u dužoj vezi, ove godine se možete odlučiti za brak, a osobe u braku mogu da očekuju stabilne i harmonične odnose u postojećoj zajednici tokom cele godine. Mnogi Rakovi će ove godine razmišljati o proširenju porodice, pa je trudnoća do kraja proleća veoma moguća.

Zdravlje

U prvoj polovini godini moguće su stomačne tegobe i problemi s digestivnim traktom, ali vam zdravlje generalno neće biti ugroženo. Od avgusta su mogući problemi sa zubima i desnima, a kičma i ekstremiteti takođe mogu biti skloni povredama. Stariji Rakovi ne treba da odlažu posetu lekaru, jer im zglobovi i skeletni sistem mogu biti slaba tačka ove godine.

Savet

Zvezde vam za ovu godinu najavljuju niz značajnih dešavanja na emotivnom planu, pa budite mudri i nastojte da tu šansu pametno iskoristite. Pripazite na govorkanja iz okoline, dezinformacije su moguće, pa ne verujte svemu što čujete.

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU Jarac će promeniti život iz korena, Škorpiji će jesen doneti povratak stare ljubavi, na leto Blizance čeka veliki novac

Kiselev Andrey Valerevich

 

LAV

Posao

Posle dve godine krajnje otežavajućih okolnosti koje su kočile realizaciju ili umanjivale očekivani rezultat, ova godina donosi vam prosperitet na svim poljima. Ulaskom Jupitera, najvećeg benefika od svih planeta u srodni znak Ovna i njegov boravak do maja doneće vam napredak, obilje i sreću. Letnji meseci vrlo su pogodni za ostvarenje poslovnih ciljeva, a možda je baš to period kada će sve što ste započeli u prethodnom periodu dosegnuti svoj vrhunac te vi kao pravi Lav možete sedeti srećni i zadovoljni na svom tronu. Pomoć uticajnih ljudi neće izostati u ovom periodu, a sreća će pratiti hrabre predstavnike ovog znaka. Zato poslovni uspeh za sve kojima ova životna oblast bude fokus u ovoj godini sigurno neće izostati. Periodi na koje Lavovi treba da obrate pažnju te da ne sklapaju nove dogovore i ugovore jesu do 15. januara i od 15. decembra pa do kraja 2023. godine. Za sve Lavove koji su želeli da oprobaju svoju sreću u privatnim poslovima, sada je pravo vreme za to. Ako niste imali ideju kako ili vam okolnosti nisu išle u prilog, sada imate podršku zvezda da ostvarite vaše želje.

Ljubav

Svim  Lavovima koji su u braku ili dugim vezama dolazi period stabilizacije u odnosima. Uživaćete u harmoničnim trenucima sa svojim partnerom. Zauzeti predstavnici ovog znaka na početku godine mogu se susresti s izazovom ulaska u tajnu ljubavnu vezu. Ova godina će biti veoma povoljna za sve vrste putovanja, pa će Lavovi uživati u organizaciji kako letnjeg odmora, tako i u drugim, kraćim ili dužim, putovanjima. Zračićete pozitivnom energijom tokom cele godine koja će privlačiti poglede, pa će slobodni Lavovi ovu godinu iskoristiti da uđu u stabilne veze. Od kraja jula do sredine oktobra vodite računa o odlukama koje donosite što se tiče ljubavi, jer se kasnije mogu ispostaviti kao pogrešne. Izazovni period u ljubavnom polju može biti krajem godine, kada se zauzetim Lavovima savetuje da pripaze na svoj temperament i ne izlažu se konfliktnim situacijama. Oni koji slobodni dočekaju kraj godine, smeši im se poznanstvo s partnerom koji može dolaziti iz sveta sporta ili iz inostranstva. Kako na poslovnom, tako i na ljubavnom planu prvih i poslednjih petnaest dana ove godine nisu povoljni za nove početke, a oni Lavovi koji su imali prekide u odnosima ovaj period mogu iskoristiti za obnovu istih.

Zdravlje

U globalu zdravlje vam neće biti ugroženo ove godine. U letnjem periodu možete biti previše iscrpljeni i hronično umorni, tako da obratite pažnju na kardiovaskularni sistem i metabolizam. Do leta vas očekuje izuzetno dinamičan period pa priuštite sebi dovoljno sna i nađite vremena za boravak u prirodi i bavljenju fizičkom aktivnosti.

Savet

Lavovi ovo je vaša godina, uživajte punim plućima kako u poslovnom uspehu, tako i u ljubavi.

 

DEVICA

Posao

Što se poslovnog dela vašeg života tiče, prva polovina godina neće doneti poslovne realizacije i uspehe u meri u kojoj ih vi očekujete. Bićete pod stalnim pritiskom nadređenih i napetost će biti velika u odnosu s kolegama i poslovnim saradnicima. Naročito krizan period na poslu će biti od 7. do 26. marta, pa se potrudite da u tom periodu ne podižete tenziju u odnosu sa šefovima, već se povucite ukoliko želite da zadržite postojeću poziciju. Vrlo je moguće da ćete od maja razmišljati o promeni posla, ali i da ostanete na istom, nadređeni će vam se najverovatnije promeniti. Kraj leta i jesen takođe mogu biti izazovan i tenzičan period, pa izbegavajte stresne situacije koliko god to bude moguće. Od kraja jula pa do sredine oktobra, očekuje vas teži period po pitanju finansija, pa pokušajte da racionalnije trošite i više štedite. Generalno, ovo neće biti tako dobra godina po pitanju posla i vaše karijere. Ukoliko je moguće, gledajte da izbegnete sklapanje novih poslova i ugovora u septembru i u prvih 15 dana januara. 

Ljubav

Za razliku od poslovnog dela, koji neće biti tako sjajan ove godine, ljubavni život će ove godine biti veoma uzbudljiv i dinamičan. Ukoliko ste slobodni i nemate partnera, od kraja marta do sredine maja možete očekivati pojavu veoma interesantne osobe u svom životu s kojom ćete početi ljubavnu vezu i koja će vaš ljubavni život promeniti iz korena. Ako ste u braku ili u dužoj vezi, od druge polovine maja pa do kraja jula, očekujte stabilizaciju odnosa s postojećim partnerom i rešavanje svih postojećih nesuglasica i problema. Najlepši period za ljubav će ove godine uslediti tokom jeseni, koja će za vas biti veoma značajna, pa se mnogi parovi u tom periodu mogu odlučiti da odu korak dalje u partnerstvu, započnu zajednički život ili da uđu u brak.  

Zdravlje

U prvim mesecima godine, do proleća, možete imati česte smetnje sa plućima i biti često podložni upalama i infekcijama. Tokom leta se može pojaviti problem sa krvnim pritiskom, a na to bi naročito starije Device trebalo da obrate pažnju. Od početka jeseni pa do kraja godine, možete imati problem sa stomakom, želudcem i sa varenjem, pa bi trebalo više pažnje obratiti na ishranu.

Savet

Očekuje vas teža, napornija i intenzivnija godina u odnosu na prethodne, pa koliko god je moguće, umanjite stres i nađite vreme za odmor, šetnju i relaksaciju. Ne dozvolite da vas obuzmu teške misli i depresivna stanja, okružite se pozitivnim ljudima koji će vam vratiti vedrinu i osmeh na lice.

 

VAGA

Posao

Tokom prva tri meseca nove godine ćete biti veoma aktivni po pitanju posla i očekuje vas dosta angažovanja i dinamike. Do aprila je idealno vreme za razvijanje posla - očekuje vas dosta poslovnih aktivnosti i možete očekivati pozitivne rezultate. Potrudite se da smanjite nepotrebne troškove i više brinite o svom budžetu u tom periodu, jer su veliki rashodi do aprila vrlo mogući. Tokom proleća su moguće turbulencije u odnosima s kolegama i nadređenima, pa u tom periodu, a naročito u aprilu, potrudite se da ne ulazite u sukobe i u konfliktne situacije. Leto će biti poprilično stabilno, pa tada možete očekivati uspešan poslovni period kojim god poslom da se bavite. Što se finansija tiče, bonuse, stimulacije i povećanje prihoda možete očekivati od aprila do kraja maja. U globalu, ovo nije najbolja godina za traženje novog posla i za nove poslovne početke, pa je savet da fokus usmerite na razvijanje i utemeljivanje posla koji trenutno obavljate.  

Ljubav

Što se ljubavi tiče, ako ste slobodni, možete očekivati zanimljivo poznanstvo s osobom koja će vas veoma zainteresovati pa u periodu od aprila do juna postoji šansa za ulazak u ozbiljnu vezu. Međutim, ova osoba može biti poprilično drugačija od vas, pa će se od vas tražiti prilagođavanje. Savet je da se ne inatite previše, već da se prepustite emocijama. Ako ste u braku ili u vezi, april i maj mogu biti turbulentni, pa povedite računa da izbegavate svađe i konfliktne situacije s partnerom u tom periodu. Leto i period do kraja godine će biti miran i bez većih promena. Odnosi će biti stabilni, a vi ćete uživati u harmoničnim odnosima i provešćete puno lepih trenutaka s partnerom. 

Zdravlje

Zdravlje vam neće biti ugroženo ove godine i nećete imati značajnije probleme na tom planu. Do marta se potrudite da promenite stil života, da se više bavite sportom i provodite vreme u prirodi, jer će to za vas biti veoma relaksirajuće. Starije Vage bi mogle na proleće da urade kompletan pregled organizma i da povedu više računa o cirkulaciji i kardiovaskularnim problemima. Od 11. jula do 28. avgusta vodite računa o imunitetu koji u tom periodu može biti oslabljen, a vi podložniji upalama i infekcijama. Kraj novembra i decembar takođe mogu doneti zdravstvene tegobe poput čestih glavobolja i problem sa venama i cirkulacijom u nogama.

Savet

Pred vama je lepa i mirna godina, bez većih turbulencija, pa iskoristite pozitivne aspekte zvezda ove godine i potrudite se da što više uživate i bavite se aktivnostima koje volite, okruženi dragim ljudima.

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU Jarac će promeniti život iz korena, Škorpiji će jesen doneti povratak stare ljubavi, na leto Blizance čeka veliki novac

Kiselev Andrey Valerevich

 

ŠKORPIJA

Posao

Ova godina će doneti niz dobrih poslovnih okolnosti za vas. Dosad ste imali problematičan period na poslovnom planu, ali od proleća možete očekivati da ćete biti u mnogo boljoj fazi i možete očekivati značajna poboljšanja po pitanju posla kojim se bavite. Stvari će ići u dobrom pravcu, te se potrudite i iskoristite povoljne aspekte zvezda tokom proleća i leta na najbolji mogući način. Od maja do septembra ćete imati šansu da ostvarite ono što planirate i želite, ali ćete ovog puta više slušati sebe i uraditi stvari na svoj način. Što se finansija tiče, one će se popravljati polako, a povećanje prihoda možete očekivati u periodu od 11. jula do kraja avgusta. Od sredine oktobra pa do kraja novembra vas očekuje veoma intenzivan poslovni period, ali u tom periodu izbegavajte razgovore i rasprave sa šefovima i autoritetima. U decembru smanjite nepotrebne troškove i izbegavajte dodatne investicije, jer kraj godine neće biti najpovoljniji period za finansijska ulaganja.     

Ljubav

Kao i na poslovnom planu, 2023. vam donosi poboljšanje i po pitanju ljubavi. Ukoliko ste trenutno slobodni, možete očekivati ulazak u značajnu i ozbiljnu ljubavnu vezu u periodu od kraja marta do kraja maja. Vrlo je moguće da će partner biti iz inostranstva ili iz drugog grada u odnosu na vaše mesto stanovanja. Turbulentan period može bitii u septembru, pa izbegavajte svađe i rasprave s partnerom u tom periodu. U maju možete očekivati povratak bivšeg partnera i obnovu kontakata iz prošlosti, pa će mnogi među vama odlučiti da staroj ljubavi daju još jednu šansu. Ako ste u braku ili u dužoj vezi, ova godina će doneti preispitivanje odnosa, pa će mnogi parovi koji već duže vreme prolaze kroz krizu u vezi ili u braku, od kraja maja do polovine jula odlučiti da se raziđu.

Zdravlje

Početkom godine možete imati česte probleme s plućima i osećati hroničan umor i iscrpljenost. Obratite pažnju na krvni pritisak i kardiovaskularne probleme naročito od januara do marta. Od kraja maja do polovine avgusta starije Škorpije bi trebalo da ne odlažu posetu lekaru i savet je da urade sistematski pregled celog organizma. Moguće su tegobe s organima za reprodukciju, debelim crevom, a ženskim pripadnicama znaka Škorpije je savet da urade proveru stanja hormona i metabolizma. Mogući su takođe problemi sa zubima, desnima i čestim glavoboljama.

Savet

Pripremite se ove godine na sasvim novi životni start u svim oblastima života. Budite mudri, ne žurite u odlukama i potrudite se da ne podižete tenziju u porodičnim i emotivnim odnosima.

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU Jarac će promeniti život iz korena, Škorpiji će jesen doneti povratak stare ljubavi, na leto Blizance čeka veliki novac

Foto: Shutterstock

 

STRELAC

Posao

Što se tiče posla, od januara do marta vas očekuje izazovan i dinamičan period tokom kojeg možete očekivati pozitivne poslovne ishode, ali morate smanjiti tenziju i nervozu u odnosima sa šefovima, nadređenima i s kolegama. Vaša kreativnost će biti najizraženija do sredine maja, pa se zato potrudite u aprilu i u prvoj polovini maja da razvijate svoje poslovne ideje i ostvarujete svoje planove i ciljeve. Leto će vam takođe biti poslovno uspešno i možete očekivati dobre okolnosti kojim god poslom da se bavite. Što se finansija tiče, one se neće popravljati ove godine, pa vam je savet da od početka marta počnete sa štednjom, jer u u novembru i u decembru možete imati neplanirane troškove. U istom tom periodu, dakle u poslednja dva meseca predstojeće godine, mnogi Strelčevi se mogu odlučiti za promenu posla, a neki čak i da se profesionalno preorijentišu u sasvim novom pravcu. Dragi Strelčevi, očekuje vas zaista dinamična poslovna godina koja mnogima može označiti prekretnicu u karijeri. Budite strpljivi i dosledni u svojim ciljevima i nemojte brzati u odlukama.

Ljubav

Ukoliko ste slobodni, početak godine vam može doneti povratak bivših partnera, pa će se tako mnogi među vama odlučiti da bivšoj ljubavi pruže jos jednu šansu. Tokom proleća ćete biti izuzetno društveno aktivni i moguće je da ćete  tokom juna i jula upoznati više potencijalnih kandidata za vezu. Do jeseni biste mogli ući u ozbiljnu vezu koja će imati velike šanse za uspeh. Za one koji su u vezama ili u braku, prva polovina godine će biti prilično stabilna, ali od sredine jula pa do kraja avgusta vodite računa da ne ulazite u konflikte, svađe i rasprave s partnerom, već budite mudri i pokušajte da sačuvate harmoniju u odnosima. Oktobar, novembar i decembar donose stabilizaciju u odnosima, pa ćete poslednje mesece ove godine provesti u harmoničnim odnosima s okolinom i partnerom.

Zdravlje

Potrebno je da obratite više pažnje na svoj imunološki sistem tokom ove godine. U prva tri meseca, od januara do kraja marta, moguće je da ćete imati problem s cirkulacijom i bićete podložniji virusima i prehladama. U julu i avgustu su moguće povrede tetiva i listova na nogama. Trudite se da se pravilno hranite i uvedite više sporta u vašu dnevnu rutinu. Kraj godine može doneti probleme s krvnim pritiskom i krvnom slikom, pa se redovne lekarske kontrole savetuju. Potrudite se da unosite što više vitamina i tečnosti, a na psihološkom planu se trudite da smanjite nervozu i stres koji se mogu negativno odraziti na vaše zdravstveno stanje.

Savet

Trudite se da sačuvate vašu dobru energiju i optimizam, i ne dozvolite da vas nepredviđene situacije izbace iz koloseka.

JARAC

Posao

Tokom ove godine možete očekivati poboljšanje u svim sferama života, pa tako i na poslovnom planu. Od januara pa do kraja marta postoji šansa za veliku poslovnu promenu, koja poslovni segment vašeg života može promeniti iz korena. Najznačajniji period za posao će krenuti s ulaskom Jupitera u Bik 17. maja, pa od tada i sve do kraja godine možete očekivati prosperitet u poslu i pozitivne ishode kojom god delatnošću da se bavite. Neki od vas u maju mogu promeniti posao ili potpuno promeniti smer svoje karijere. Od leta ćete takođe osetite poboljšanje na finansijskom planu, pa bi tako od juna do septembra moglo doći do značajnijeg povećanja prihoda. Nemojte se plašiti da krenete da gradite svoju karijeru u potpuno novom pravcu, jer će okolnosti  biti mnogo povoljnije za vas nego što je to bio slučaj u poslednjih nekoliko godina. Imate podršku zvezda tokom ove godine, pa se potrudite da tu šansu pametno iskoristite. U aprilu, maju, septembru i u prvoj polovini oktobra moguće je podizanje tenzije u odnosima s kolegama i autoritetima, pa se potrudite da to izbegnete.     

Ljubav

Ove godine je vrlo verovatno da ćete konačno završiti sa prošlošću, pa bi od maja mogla početi sasvim nova faza u vašem ljubavnom životu. Ako ste slobodni, tokom maja i juna možete upoznati potencijalnog partnera preko prijatelja ili na putovanju. Do kraja leta velike su šanse da promenite svoj ljubavni status i uplovite u vezu koja će imati sve potencijale da postane veoma ozbiljna i važna za vas. Ako ste u dužoj vezi ili u braku, izbegavajte ulaženje u duple odnose, naročito tokom septembra i oktobra. Potrudite se da negujete i sačuvate odnos s postojećim partnerom i gledajte da izbegavate konflikte naročito tokom aprila i oktobra. Uopšteno gledano, kraj maja i početak oktobra će biti najznačajniji što se vašeg ljubavnog života tiče, pa dobro razmislite o odlukama koje donosite u tom periodu.

Zdravlje

Nećete imati ozbiljnije probleme sa zdravljem ove godine. U zimskom periodu stariji Jarčevi bi mogli da imaju problem s kičmom i skeletnim sistemom. Povrede i prelomi su mogući, pa do proleća obratite pažnju na to. Do aprila ćete biti u jednom prilično stresnom periodu, pa ćete biti skloni upalama i infekcijama. Proverite krvnu sliku. Savet je da nađete vremena za predah i da se odmorite. Više čitajte, šetajte, zdravije se hranite i okružite se pozitivnim ljudima.

Savet

Tokom prve polovine januara i u decembru možete biti žrtva dezinformacija. Pazite kome verujete.

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU Jarac će promeniti život iz korena, Škorpiji će jesen doneti povratak stare ljubavi, na leto Blizance čeka veliki novac

Foto: Shutterstock

 

VODOLIJA

Posao

Drage Vodolije, posle teških i napornih poslovnih okolnosti u kojima ste se nalazili od 2020. godine, od 7. marta nove godine možete konačno odahnuti jer ćete u poslovnom segmentu života osetiti značajno poboljšanje. Očekuje vas napredak i konačni završetak lošeg perioda. Što se finansija tiče, od aprila kreću da se popravljaju, pa će do kraja proleća mnogi od vas dobiti novčane stimulacije u vidu bonusa ili povećanja plate. Krajem maja ili tokom juna je vrlo moguće da prekinete ugovor ili dogovor sa nekim sa kim već duže vreme ne sarađujete dobro. Od septembra do novembra možete očekivati nove poslovne ponude, ali je savet da početak novih poslova odložite za kraj godine. Godina pred vama će biti idealna za planiranje i pravljenje poslovne strategije, ali ukoliko želite da pokrenete privatni posao, ili da potpuno promenite smer u svojoj karijeri, savet vam je da to odložite za narednu godinu.

Ljubav

Ako ste trenutno slobodni, u januaru i februaru možete očekivati upoznavanje više potencijalnih kandidata za vezu putem društvenih mreža ili preko prijatelja. Savet je da ne žurite i da ne brzate u odlukama jer je velika šansa da će do aprila postojati nejasna slika odnosa i nećete tačno znati na čemu ste. U letnjim mesecima vas očekuje dosta druženja i putovanja, pa se može desiti da uplovite u neobaveznu vezu sa zauzetom osobom. Ako ste u vezi, u junu i julu ćete poželeti da uđete u bračnu zajednicu sa postojećim partnerom, ali je savet da ne forsirate previše priču o tome i da pustite da se stvari odvijaju svojim tokom, jer Mars u 7. polju odnosa može izazvati burne konflikte i svađe. Ukoliko ste u braku, očekuju vas skladni i harmonični odnosi sa partnerom tokom ove godine. Konflikti i sukobi oko novca će biti mogući od sredine oktobra do kraja novembra, pa gledajte da ih u tom periodu izbegnete.

Zdravlje

Ove godine povedite više računa o vašim lošim navikama, poput konzumiranja cigareta i alkohola, i pokušajte da ih svedete na minimum. Od aprila do sredine juna možete imati pad imuniteta, pa se trudite da zdravije živite i unosite dovoljno vitamina i tečnosti. Bićete podložniji virusima, groznicama i temperaturama. Starije Vodolije mogu imati probleme sa kardiovaskularnim sistemom, cirkulacijom i krvnim pritiskom. Od jeseni se vaš imunitet oporavlja, pa možete očekivati stabilizaciju zdravstvenih tegoba.

Savet

Možete biti skloni nervozi i čestim promenama raspoloženja, pa se trudite da pozitivno razmišljate i više uživajte u aktivnostima koje volite. Promena životnog stila bi donela brojne dobrobiti, pa se potrudite da sve ono što je loše izbacite iz vašeg života.

RIBE

Posao

U martu možete očekivati neočekivane promene na dosadašnjoj poslovnoj poziciji. Te promene u početku neće biti nimalo prijatne, ali će se kasnije ispostaviti da su bile dobre za razvoj vaše dalje karijere. Ulazak Saturna u vaš znak 7. marta će vam doneti puno briga na poslovnom planu i taj trend će se nastaviti tokom cele godine. Ovo neće biti nimalo laka godina za vas, ali će biti godina preispitivanja i suočavanja sa posledicama vašeg dosadašnjeg delanja. U maju i u junu imaćete podršku drugih ljudi, pa će vam pomoć prijatelja doneti mnogo dobrobiti u tom periodu. Od jeseni se poslovna situacija stabilizuje, pa u oktobru i novembru možete očekivati pozitivna poslovna dešavanja i učvršćivanje aktuelne poslovne pozicije. U martu od sredine jula do kraja avgusta i u decembru vas očekuju veoma dinamični i turbulentni poslovni periodi tokom kojih biste mogli da uđete u konflikt sa šefom ili autoritetom, pa se potrudite da konfliktne situacije izbegnete jer bi to imalo dalekosežne posledice za vas, u smislu pozicije na kojoj se trenutno nalazite.

Ljubav

Dok će poslovni život prilično stagnirati ove godine, ljubavni život može krenuti u sasvim jednom novom i pozitivnom pravcu. Ukoliko ste slobodni, nova ljubav vam se smeši u maju predstojeće godine. Vrlo je verovatno da ćete u tom periodu započeti ljubavnu romansu sa osobom koja može imati veze sa putevima ili sa inostranstvom. Ako ste u dužoj vezi ili u braku koji je već duže vreme u krizi, od marta vam predstoji period preispitivanja i sumiranja dosadašnjih događaja, tako da ovo može biti godina kada ćete se razići i staviti tačku na odnos sa postojećim partnerom. Tokom juna bi bilo poželjno da izbegavate ulazak u tajne veze i paralelne odnose jer se do oktobra mogu ispostaviti kao vrlo loši za vas. U novembru i decembru možete očekivati obnovu kontakta sa bivšom ljubavi i konačno razrešiti sve nesuglasice iz prošlosti.

Zdravlje

Ova godina će od marta biti veoma teška za vas u psihološkom smislu, pa ćete često osećati pad energije, bezvoljnost, iscrpljenost i hroničan umor. Bićete veoma napeti, pa bi trebalo da obratite više pažnje na stresne situacije koje vam mogu postati uzrok zdravstvenih problema. Tokom zimskog perioda možete biti često skloni upalnim procesima i virusima, a srčani bolesnici mogu osećati pojačane tegobe. Alergije tokom proleća i leta mogu biti naročito izražene, kao i česte promene raspoloženja.

Savet

Izbegavajte teške misli i depresivna stanja. Nemojte klonuti duhom, već se potrudite da racionalno preispitate svoj dosadašnji život i budite mudri u donošenju odluka.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading