RETROGRADNI MERKUR ĆE NAPRAVITI HAOS ZA NOVU GODINU Odlaganje planova, konflikti, usporavanje sve do 18. januara
Foto: Shutterstock

Merkur, planeta komunikacije kreće retrogradno 29. decembra, što znači da nas ovaj, prema mišljenjima astrologa, nepovoljan planetarni aspekt očekuje i za vreme dočeka Nove godine. Horoskop ističe da je ovo četvrti retogradni Merkur u 2022. godni, a istovremeno i prvi u 2023, jer će trajati do 18. januara.

Kada krene retrogradno, kaže se da Merkur putuje unazad, a najveći uticaj ima na polje komunikacije i načina na koji razmišljamo. Moguće je da će komunikacija biti usporena, da će neke poruke, ako ne budemo obazrivi, biti pogrešno prenesene, ali donosi i susrete sa ljudima iz prošlosti. To mogu biti stari prijatelji sa kojiam ste izgubili kontakt, rođaci sa kojima se dugo niste videli i bivši partneri sa kojima imamo nedovršene poslove.

Krajem godine mnogi prave spiskove želja i donose novogodišnje odluke. Da li je za to sad dobro vreme kada je Merkur u retrogradnoj fazi? naravno da jeste, samo treba da promenite pristup i na pravi način kanališete svoju energiju. Umesto da sve planove i odluke kreirate direktno krajem godine, tokom tri nedelja razmatrajte šta je to što pokreće pozitivne promene u 2023. godini.

Pošto Merkur upravlja našim mentalnim procesima, njegovo retrogradno stanje može nas pomalo zbuniti. Skloni smo da se više fokusiramo na prošlost nego na budućnost.

Iako nije povoljno živeti u prošlosti, sada vam ova retrospekcija može značiti da donesete odluke na osnvou svojih želja. Možete se vratiti i videti neke stare pobede, iskoristiti svoje stare talente, ali i primetiti gde smo grešili. U ovom periodu je važno da osvestite šta je to što vas sprečava da osvojite svoje snove i da se toga oslobodite.

Ovaj „period pregleda“ prošlosti retrogradnog Merkura može biti pozitivan. Često donosimo odluke na osnovu želja, zbog čega toliko idealističkih obećanja propadne do proleća. Sa retrogradnim Merkurom do 18. januara, možete doći do dna onoga što vas sprečava da ostvarite svoje ciljeve za 2023. godinu. Kada Merkur izađe iz senke, 23. januara 2023. godine, moguće je da vas očekuje značajna odskočna daska i prilika da na osnovu svega sagledanog donesete realne odluke koje će podstaći vaš razvoj, piše Sense.rs.

Iako retrogradni Merkur važi za aspekt koji jenegativan, ne postoji razlog za paniku. Ipak, važno je da u ovom periodu uspostavite unutrašnji mir, da se ponovo povežete sa sobom, odmorite, preispitate svoje težnje... Obratite više pažnje na svoj unutrašnji svet i stupite u dublji kontakt sa svojim mislima i emocijama.

Astrolozi kažu da se žurka za vreme retrogradnog Merkura, kao i planovi vezani za slavlje, može malo zakomplikovati. Najvažnije je da se okružite pozitivnim i dobrim ljudima koji će vam pomoći, ali i dati inspiraciju i motivisati vas kada se osećate "zaglavljeno".

Ukoliko putujete za doček Nove godine, spakujte se, dobro isplanirajte, organizujte i obratite pažnju da li ste sve poneli i proverite rezervacije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading