MESEČNI HOROSKOP ZA DECEMBAR Retrogradni Merkur u Jarcu mnogima će pomrsiti konce, Jupiter u Ovnu donosi snažnu energiju
Foto: Shutterstock

Mesečni horoskop za decembar 2022. godine - koja sve planetarna dešavanja nas očekuju i kako će to uticati na nas.

Aspekti planeta u decembru 2022. godine:

1. decembar: Venera u opoziciji sa retrogradnim Marsom - Venera je bila veoma aktivna na našem kosmičkom nebu poslednjih nekoliko meseci. I ona sada putuje van granica, što znači da se njena energija može osetiti na preteranom nivou. Venera vlada našim odnosima, ne samo sa drugima, već i sa novcem.

Možda smo primetili teme oko ovoga poslednjih nekoliko meseci. Kako se Venera poravna nasuprot retrogradnom Marsu,njena energija će dobiti još jedan podsticaj, boreći se na bilo koju od ovih tema koje su nam se pojavile. Do kraja meseca takođe bismo mogli da vidimo Veneru kako raste uveče. Večernja zvezda Venera nas podseća da volimo našu stranu senke. Takođe stavlja fokus na ljubav prema sebi i osiguravanje da sebi vraćamo ljubav.
2-5. decembar: Sunce u poravnjanju sa Antaresom (najsjajnijom zvezdom u sazvežđu Škorpije) - Ovo je jedna od najmoćnijih i najmagnetnijih kosmičkih kapija godine! Kako se Sunce poravna sa Kraljevskom zvezdom Antares, naše pozitivne vibracije su povećane i podstiču nas da se povežemo sa svojom svrhom.
3. decembar: Neptun kreće direktno - Neptun je planeta iluzije, kreativnosti, viših snova i bezuslovne ljubavi. Kada postane direktan, podsećamo se da se povežemo sa svojom intuicijom i da verujemo sebi. Možda ćemo ovog dana osetiti dublju duhovnu vezu ili dodatnu kreativnost. Neptun ponekad može da stvori maglu, ali kako izlazi izretrogradnogstanja, magla se može razbistriti, omogućavajući nam da vidimo stvari jasnije.
7. decembar: pun Mesec u znaku Blizanaca - Ovaj pun Mesec donosi neku vatrenu, promenljivu energiju. Donosi snažnu energiju, ne kao pomračenje, ali dovoljno deluje snažno. Ovaj pun Mesec je usklađen sa retrogradnim Marsom, tako da će ove teme verovatno biti veoma aktivne u ovom trenutku. Retrogradni Mars može da izazove naše strahove i podstiče impulsivne emocije. Možemo primetiti da se aktuelne teme pojavljuju u svetu oko nas ili čak u našim životima, piše Sense.rs.

Retrogradni Mars takođe može uticati na nivoe naše energije, čineći da se osećamo dodatno umorno ili letargično. Sve u svemu, ovaj pun Mesec nosi malo toplote, ali možemo da podgrejemo ovu energiju da radimo na našim strastima i da se ponovo probudimo u životu. Iskoristite energiju ovog punog meseca da ponovo zapalite svoju unutrašnju vatru. Provedite vreme istražujući šta vas čini srećnim, a šta vam donosi radost.
8. decembar: Venera prelazi Galaktički centar - Venera prelazi preko veoma osetljive tačke poznate kao Galaktički centar. Kao što ime govori, to je centar naše Galaksije i dom duboko koncentrisane energije i mnogih misterija! Pošto galaktička energija može biti napunjena, aktivacija Venere može nam pomoći da otvorimo svoje srce i da sefokusiramo na sve što je dobro u našim životima. Možda ćemo biti ispunjeni energijom izobilja ili možemo da pronađemo nove načine da proslavimo blagodati koje imamo.
12. decembar: 1212 broj ogledala - 1212 je visokofrekventni broj ogledala koji predstavlja celovitost i završavanje obaveza koje su započete. Dok poštujemo i prepoznajemo celinu, možemo da podignemo svoju svest i da se uzdignemo do viših stanja svesti.

Videti 1212 znači da završavate lekciju i da ste spremni da pređete na sledeće poglavlje. Prelazak na sledeće poglavlje će biti više usklađen sa vašim životnim putovanjem i može vas podstaći da ostavrujete nove visine.
20. decembar: Jupiter ulazi u Ovna - Ovo je jedna od velikih astroloških promena u decembru. Jupiter ulazi u Ovna, gde će ostati veći deo 2023. Znak u kome se Jupiter nalazi ima tendenciju da začini narednih 12 meseci, tako da se čini da je energija Ovna dominantna!
21. decembar: Zimska kratkodnevica - Ako želite da zaronite dublje u energije kratkodnevice, odnosno početka zime, osvestite da je to magično doba godine kada možete da probudite svetlost u sebi, a oslobodite se svega što je negativno. To je vreme kada energija teče u spoljašnjem pravcu, a mi možemo da se fokusiramo na ono što želimo da iznesemo u svet.
21. decembar: Počinje sezona Jarca - Zimska kratkodnevica se poklapa sa prelaskom Sunca u zemljani znak Jarca. Iskoristite energiju ovog znaka, odnosno cele sezone Jarca da verujete u sebe, posebno kada su u pitanju vaši ciljevi.
23. decembar: Super mlad Mesec u znaku Jarca - Sezona Jarca počinje mladim Mesecom, povećavajući njegovu sposobnost da donese svežu energiju Javljaju se ideje o započinjanju nečeg novog i dobrodošlici novih početaka. Hiron, asteroid poznat kao ranjeni iscelitelj, aktivan je pod ovimmladim Mesecem u Jarcu, koji je prikladan, budući da režira sledećeg dana.
23. decembar: Hiron kreće direktno - Hiron putuje retrogradno od jula, ali će sada stati direktno, pojačavajući svoju energiju. Hiron je poznat kao iscelitelj ranjenika. Predstavlja rane koje će zauvek biti deo našeg identiteta. Hiron nas podseća da je u našoj moći da uzmemo svoje rane ipretvorimo ih u moćna portalaisceljenja, ne samo za sebe već i za druge.
29. decembar: retrogradni Merkur - Na kraju 2022. godine očekuje nas retrogradni Merkur u znaku Jarca. Merkur je planeta komunikacije i naših misaonih procesa, tako da kada je retrogradan, imamo tendenciju da se osećamo pomalo maglovito, zbunjeno i može nam biti teže da artikulišemo kako se osećamo. Ovo je, međutim, samo da nas izazove da promenimo zastarele misaone obrasce i da postanemo jasniji šta zaista želimo da komuniciramo. Merkur takođe vlada putovanjima i elektronikom, tako da ponekad možemo iskusiti probleme i u ovim oblastima.

Negde oko 18. januara završava se njegova mračna senka i možemo da se opustimo i osvestimo da je sada vreme da primenimo lekcije koje smo tokom ovog perioda usvojili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading